Top 5 beste Rainbow Six Siege Year 2 Operators - Wie is het sterkst?

  Rainbow Six Siege is natuurlijk al even uit, maar de game wordt nog steeds volop ondersteund met patches en nieuwe content. Wij zetten in deze special de top 5 beste Rainbow Six Siege Year 2 Operators voor je op een rijtje. Welke karakters uit het nieuwe roster zijn het meest effectief?

  5. Mira

  We trappen de lijst af met Elena ‘Mira’ Maria Álvarez, een verdedigende operator die in de Operation Red Crow DLC van Rainbow Six Siege is geïntroduceerd. Deze jongedame valt onder de Spaanse GEO en is gespecialiseerd in het gebruik van een zogenoemde Black Mirror.

  Dit is een speciaal bouwwerk dat in een muur geplant wordt en kan fungeren als uitkijkraampje voor spelers. Ze kunnen op zowel normale als verstevigde muren geplaatst worden en met een druk op de knop kan het raam omgetoverd worden tot een gat waardoor vijanden kunnen worden afgeknald.

  Mira is daarmee een handige verdediger die het gevecht van een afstandje kan toekijken en kan toeslaan wanneer het haart uitkomt. Zeker met meerdere troepen achter een raam kun je een onverwachte aanval uitvoeren, die kan zorgen voor een overwinning.

  4. Lesion

  De volgende in de lijst met Rainbow Six Siege Year 2 operators is Lui ‘Lesion’ Tze Long. Deze soldaat werkt voor de Chinese SDU en is gespecialiseerd in verdedigende tactieken. Lesion is gespecialiseerd in het gebruik van vallen en heeft speciaal voor in de game een leuke gadget ontwikkeld.

  Zo maakt hij gebruik van kleine bommetjes die niet voor de vijand te detecteren zijn. Zodra een tegenstander hierop trapt, wordt er een giftige naald in zijn of haar been geprikt. Hierin zit een gif dat langzaamaan de levenspunten van de vijand laat verdwijnen. De enige manier om het gif tegen te houden, is door de naald weg te halen.

  Dit duurt echter een paar seconden en laat vijanden als schietschijven stilstaan op het slagveld. Met Lesion kun je dus enorm sluw te werk gaan en vijanden schade toedienen zonder dat je zelf aan de bak moet. Al zal je uiteindelijk zelf de trekker moeten overhalen om er een einde aan te maken natuurlijk.

  3. Ela

  Op nummer drie vinden we Elzbieta ‘Ela’ Bosak terug. Deze Poolse taaie is qua tactieken vergelijkbaar met haar Chinese soortgenoot Lesion; Ela heeft eveneens explosieven bij haar die ze inzet in de strijd. Toch is de werking ervan net iets anders.

  Ela zet een soort stokvormige bommetjes in die ontploffen zodra een vijand dichtbij komt. Hoewel ze geen schade toedienen, zorgen ze er wel voor dat een tegenstander verlamd en tijdelijk verblind wordt. De ideale manier om zonder risico een vijand te belagen dus.

  Toch moet je Ela niet onderschatten als ze toch neergehaald is. Zodra de strijdster ‘down’ is, kan ze een laatste schok toedienen die haar tegenstander verrast. Zodoende hebben teamgenoten een grotere kans om haar alsnog te redden van de dood.

  2. Jackal

  Ryad ‘Jackal’ Ramirez Al-Hassar is de volgende op de lijst met beste Rainbow Six Siege Year 2 operators. De Spaanse aanvallende strijder die het iets anders aanpakt dan de meesten. In plaats van explosieven of camera’s, maakt Jackal gebruik van een speciale scanner.

  Hiermee kan hij voetstappen scannen en volgen van vijandelijke verdedigers. Een ideale aanvaller dus tegen spelers die graag door het hele level heen sprinten. Zodra Jackal een voetafdruk scant, krijgt hij een minuut lang elke tien seconden de locatie door van die speler. Verstoppertje spelen zit er dan dus niet in.

  De kleur van de voetafdrukken geeft ook aan hoe vers ze zijn. Groene afdrukken vertellen dat de stappen al wat ouder zijn, terwijl oranje of rode afdrukken aangeven dat de tegenstander nog ergens in de buurt is. Let dus altijd op als je als Jackal speelt!

  1. Ying

  Dan de nummer één; de beste Rainbow Six Siege Year 2 operator die in dit lijstje te vinden is: Sui ‘Ying’ Mei Lin. Deze jongedame is een aanvallende operator uit de meest recente Blood Orchid DLC en maakt, net als een aantal anderen uit de lijst, gebruik van kleine explosieven om de klus te klaren.

  Ying heeft standaard een aantal ‘Candela’ granaatjes op zak. Deze kleine gadgets werken als een soort flashbangs en verblinden vijanden nadat Ying ze op de grond werpt. Toch hebben ze een iets andere werking dan de standaard flitsgranaten. Ying raakt zelf namelijk niet verblind door de explosie.

  Verder kan ze de Candela’s ook op een muur plakken om de flitsen vervolgens aan de andere kant van de muur af te laten gaan. Ying kan dus op heel veel manieren ingezet worden en door die flexibiliteit is deze Chinese dame op de eerste plek van de top 5 beste Rainbow Six Siege Year 2 operators beland.

  Rainbow Six Siege kent natuurlijk nog veel meer operators. Welke operator is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.