Top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine

Article
dinsdag, 03 mei 2016 om 12:28
xgn google image
Iedereen houdt van racegames. Zeker omdat je deze spellen vaak met je vrienden kunt spelen en er veel strijd is wie het beste en snelste is. Om je een vliegende start te geven, hebben wij de top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine op een rijtje gezet.
Racegames doen het altijd goed als je met vrienden een spel wilt spelen. Het competitieve aspect om zo snel mogelijk naar de eindstreep te komen, - sneller dan je vrienden – haalt altijd het beste in je naar boven. Of je jezelf nu met mooie manoeuvres naar de eerste plek helpt, of je tegenstanders, tot hun frustratie, van de weg beukt, maakt verder niet uit. Zolang jij maar wint!

Top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine

In deze top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine vind je uiteraard een aantal games waarbij je in bolides moet scheuren. Maar ook andere soorten racegames komen voorbij, waarbij je, zonder auto, evengoed sneller dan je vrienden over de streep moet komen. We kunnen je garanderen dat de games uit deze top 5 je stuk voor stuk een hoop plezier gaan geven, althans aan de winnaar, de rest zal ongetwijfeld vloekend voor het beeldscherm zitten.

5. Roll’d

Roll’d is een single- en multiplayer game waarin de rollen eens zijn omgekeerd. Zo bestuur je niet je poppetje, maar beweeg je de baan. Jouw karakter loopt automatisch en jij moet zorgen dat je de baan zo draait, dat het in een rechte lijn door kan lopen. Hoe verder je komt, des te sneller de baan wordt.
Verwacht geen mooi grafisch spel, - dat gaat ook lastig voor 1 euro - maar wel een ontzettend vermakelijke game waarbij vooral in de multiplayer de spanning hoog op kan lopen. Met vier verticale schermen naast elkaar loop je alle vier hetzelfde parcours. Je zult begrijpen dat daarmee de intensiteit toeneemt om niet als eerste een fout te maken. Met 25 verschillende karakters, vijf thema's en meerdere moeilijkheidsgraden is er genoeg afwisseling voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen.
90492

4. RC Simulation 2.0

In RC Simulation 2.0 bestuur je, hoe kan het ook anders, bestuurbare auto’s aan. Van auto’s, boten, vliegtuigen tot quads, van alle voertuigen kan jij het roer in handen nemen. Je kan met deze voertuigen racen tegen je vrienden over de verschillende banen, maar je kunt ook je creativiteit kwijt in de speciale track editor.
In deze track editor heb je eindeloos veel mogelijkheden in het bouwen van een baan. Op deze manier kan je oneindig veel scenario’s creëren om alleen op je gloednieuwe baan te racen en te stunten, maar ook om je vrienden uit te nodigen voor een wedstrijdje. RC Simulation 2.0 is voor 11 euro met 25% korting te koop via Steam en daarmee verdient het een plaatsje tussen de top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine.
90493

3. Distance

Distance is een singleplayer racegame die je meeneemt de ruimte in. In deze game vlieg, rij en spring je door het level om zo snel mogelijk langs de verschillende hindernissen te komen. Door de Trackmogrify en level editor zijn er oneindig veel mogelijke banen voor je om op te racen. Zo zal de game zeker niet snel vervelen.
Daarnaast ondersteunt het spel online multiplayer, dus ook in deze racegame kun je jouw meerdere bewijzen tegenover je vrienden. Om de game nog intenser te maken, want dat is het al door de snelle levels, kan je Distance ook met een VR headset spelen. En dan maar zien of je nog steeds de beste coureur bent.
Distance is voor 19,99 euro te koop voor de Steam Machine.
90494

2. The Collider

In the Collider zit je in een deeltjesversneller en vlieg je er met een noodvaart doorheen. Aan jou de taak om dit zonder botsingen te doen. Hoe verder je komt, des te sneller het gaat en lastiger het wordt. Je moet attent zijn, want je reflexen worden aardig op de proef gesteld.
Vlieg door de tien verschillende kleurrijke levels. Doe je dit zonder kleerscheuren dan is er een highscore in de maak. Zeker als je onderweg nog de ‘juist’ routes weet te kiezen en wat muntjes weet op te pikken. Op deze manier kan je net wat extra punten scoren om je vrienden in het klassement achter je te laten.
Koop The Collider voor 2,99 euro via Steam.
90495

1. SpeedRunners

Als je het over intense race games hebt, dan spant SpeedRunners de kroon. Hierin ren je met vier man tegelijk over een parcours, waarbij het de bedoeling is dat je zo hard rent dat de anderen van het beeld verdwijnen. Lukt dit, dan zijn deze spelers uitgeschakeld. Om het moeilijker te maken, zijn er allerlei obstakels en wapens toegevoegd om tegenstanders uit te schakelen.
Met duizend levels en meer dan vijftig verschillende karakters zul je je niet snel vervelen. Speel met vier man op de bank, tegen drie andere SpeedRunners online, of met een andere vriend in een co-op tegen twee anderen, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Ren, spring, slinger, vlieg en schiet in het rond en zorg dat je als eerste bij de finish komt.
SpeedRunners is voor 14,99 euro te koop en staat eerste in de top 5 beste PC racegames voor de Steam Machine.

Populair Nieuws