Call of Duty Infinite Warfare details - alles wat we weten

Article
dinsdag, 03 mei 2016 om 13:13
xgn google image
Op 4 november is het zover, dan komt het nieuwe Call of Duty Infinite Warfare uit. Er is de laatste weken steeds meer bekend geworden over de game en er staat ons nog veel meer nieuws te wachten. Om het overzichtelijk te houden zetten we alle Call of Duty Infinite Warfare details voor je op een rijtje.
Het begon allemaal op 30 april, toen er een teaser verscheen genaamd “Know your enemy” waarin kort een speech van de nieuwe vijand te zien was. Vanaf dat moment werd de geruchtenmolen aangeslingerd. Er verschenen berichten over de mogelijke nieuwe Call of Duty setting, de naam van de nieuwe CoD en het feit dat er een remastered versie van de Modern Warfare serie zou komen.

Call of Duty Infinite Warfare details stromen binnen

Sindsdien zijn er een hoop van deze geruchten bevestigd en is er daarnaast veel nieuws bekend geworden. Infinity Ward en Activision gebruikten hints in Call of Duty Black Ops 3 om spelers een code mee te laten vormen. Hiermee konden ze vervolgens stukje bij beetje meer te weten komen over wanneer er meer info zou volgen. Dit bleek een livestream te zijn die op 3 mei in de avond plaatsvond.
Uiteraard hebben wij dit gevolgd en hoorden een aantal nieuwe feiten. Tijdens de E3 persconferentie van Sony werd er nog eens heel veel meer nieuws bekend. Omdat er misschien mensen zijn die het niet gezien hebben of die niet meer weten, wat er nu wel en niet in de game zit, zetten wij alles van wat we nu weten over de Call of Duty Infinite Warfare details op een rij.
90555

Call of Duty Infinite Warfare in de ruimte

Call of Duty Infinite Warfare is de officiële titel van de komende Call of Duty die op 4 november van dit jaar zal verschijnen. De titel van de game heeft te maken met de nieuwe setting. Voor onze battles gaan we ons namelijk (deels) verplaatsen naar de ruimte.
Hier zal onder andere gevochten worden in en op ruimteschepen, maar ook mét de vliegende apparaten. Als Captain Reyes, een Special Operation piloot, stap je in één van de laatste oorlogsschepen die het team nog heeft.
Dit schip, genaamd Jackal, is de thuisbasis voor Reyes tijdens de campaign. Hier zullen jij en je mannen zich vaak terugtrekken om te wachten op een nieuw avontuur. Het lot op aarde, maar ook dat in de rest van het zonnestelsel ligt in jouw handen. Bereid je goed voor, want je kunt er vanuit gaan dat er tijdens de campaign vele grootse nieuwe dingen op je pad zullen komen.
90556

Multiplayer

Tijdens de livestream werd het onderwerp ‘multiplayer’ kort behandeld. Er werd gesproken over het feit dat de nieuwe setting ook nieuwe kansen biedt voor ontwerpers om dingen te ontwikkelen. Zo kunnen we speciale lethal en tactical grenades verwachten, die we nooit eerder hebben gezien en zullen er nieuwe (futuristische) scorestreaks worden toegevoegd. Wat deze onderdelen zijn, is nog niet specifiek bekend.
Verder kan je van de Call of Duty Infinite Warfare multiplayer uiteraard verwachten wat je van voorgaande delen ook kon. Ondanks de nieuwe setting, is het nog altijd de bedoeling van Infinity Ward om snelle toegankelijke gevechten te voeren. Dit zal waarschijnlijk niet meer volgens je standaard three-lanes zijn, zoals je dat gewend was van CoD, maar juist met veel verticaliteit.
Er werd namelijk bevestigd dat er wordt voortgeborduurd op de evolutie van de Call of Duty bewegingsmogelijkheden, met de nadruk op de front-line aanval. We kunnen dus verwachten dat de multiplayer maps meer in de hoogte gaan voor nog meer verscheidenheid in speelstijl.

Zombies

We weten dat Call of Duty Infinite Warfare ook weer een zombie mode zal bevatten. In een nieuwe co-op vorm moeten jij en je vrienden weer langs een hele hoop monsters werken. Er is nog niet veel bekend over deze game mode, maar verwacht in ieder geval een nieuw verhaal met unieke features in een nieuwe setting.
Zodra er meer Call of Duty Infinite Warfare details bekend zijn met betrekking tot de zombie mode, dan vind je die hier.
90558

Call of Duty 4 Modern Warfare Remastered

Het gerucht waar vele Call of Duty liefhebbers stiekem van hoopten dat het waar zou zijn, is bevestigd. Call of Duty Infinite Warfare zal in een Legacy Edition te koop zijn, waarin een remastered versie van Call of Duty 4 Modern Warfare zal zitten. Zo werden er nog wat Call of Duty Infinite Warfare details bekend over de remake.
De game uit 2007 is in een modern jasje gehesen en helemaal up-to-date gemaakt voor de current-gen consoles. Verder zal het de volledige game zijn, zoals je dat ook kende van een aantal jaar terug. Het pakket kent tien multiplayer maps die ook in de originele versie van de game zaten, met onder andere Crash, Crossfire en Backlot.
Verder is het mogelijk om de originele campaign te spelen en alle prestiges opnieuw te doorlopen, om tegelijkertijd alle callings cards vrij te spelen. Al het goede van toen, gewoon nog een keer herbeleven.
90559

Verschillende edities

Zoals gezegd zal Call of Duty Infinite Warfare in verschillende edities te koop zijn. De standaard versie bevat alleen de nieuwe Call of Duty en is te koop voor 60 euro. De Legacy Editie heeft wél de extra Modern Warfare game er bij en kost 90 euro. Let op: de remake van Modern Warfare is niet los te koop.
Daarnaast is er de Call of Duty Infinite Warfare Digital Deluxe versie te koop voor 110 euro. Deze bevat hetzelfde als de Legacy Editie, maar geeft je ook een Season Pass voor alle DLC dat later toegevoegd wordt en laat je op 4 november 00.01 uur direct de nieuwe game spelen zonder dat je hiervoor naar de winkel hoeft.
Als laatste is er nog de Legacy Pro Editie voor de echte Call of Duty fan. Deze kost 120 euro en bevat al het bovengenoemde, plus een speciale steelbook, extra soundtrack en meerdere in-game items. Deze uitgave is in Nederland exclusief bij Game Mania te koop.
90560

Kit Harington

Activision heeft bekendgemaakt dat Kit Harington de rol van de grote schurk in de singleplayer op zich zal nemen. De acteur, beter bekend als Jon Snow uit Game of Thrones, gaat de strijd aan met het Settlement Defense Front. Door zijn verschijning denkt Taylor Kurosaki, narrative director van Infinity Ward, dat Harington het verhaal van botsende strijdmachten extra versterkt.
Naast de aanstelling van Harington werd ook bekend dat Guy Ritchie betrokken is bij Call of Duty Infinite Warfare. Ritchie is regisseur van films als Snatch en The Man from U.N.C.L.E. Tijdens de E3 maakten we voor het eerst kennis met de campaign genaamd 'Ship Assault'. Hierin is te zien hoe Sergent Reyes zijn eerste avontuur aangaat in de intergalactische oorlog.

Populair Nieuws