Top 5 beste Nederlandse films op Netflix in 2015

Article
zaterdag, 11 april 2015 om 10:00
xgn google image
De meeste grote films die we kijken worden in Amerika gemaakt, maar wat dacht je van een film van eigen bodem? Er zijn namelijk ontelbare goede Nederlandse films. Dit is de top 5 beste Nederlandse films op Netflix.

5. Alles is liefde (2007)

Alles is liefde vertelt meerdere verhalen van liefde in al zijn varianten. Je ziet Dennis die vreemdgaat met de juf van zijn zoontje, Simone die de spil van haar gezin is en badmeester Victor die zich verheugt op zijn huwelijk met Kees. Terwijl Sinterklaas dichterbij komt, lijken de romances op te bloeien of misschien wel helemaal verkeerd te lopen.
In Alles is liefde zie je verschillende verhalen die door elkaar lopen, maar toch met elkaar verbonden zijn. Iedereen heeft zijn eigen problemen die opgelost moeten worden. De film was een hit in de bioscopen en iedereen die van romantische films houdt, werd aangeraden om deze te gaan kijken. Dus heb je het nog niet bekeken, nu kan het op Netflix.

4. De eetclub (2010)

Karen en Michel verhuizen samen met hun kinderen naar een exclusieve villawijk. Hier vindt Karen al snel vriendschap bij de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Maar niets in wat het lijkt. Na de ogenschijnlijke zelfmoord van een clublid worden de relaties onder druk gezet. Iedereen houdt iets voor haar en elkaar echter. Karen is vastbesloten om erachter te komen wat.
De Eetclub is een misdaadfilm die richting een thriller neigt, maar het net niet is. De film heeft een donkere sfeer en zit vol met complotten. Je probeert samen met de hoofdpersoon er achter te komen wat er aan de hand is. Om hier achter te komen moet je toch flink goed kunnen puzzelen.

3. Jackie (2012)

Jackie gaat over het verhaal van twee zussen, Sophie en Daan, die op zoek gaan naar hun biologische moeder. Ze zijn opgevoed door twee vaders, maar dan krijgen ze een telefoontje van hun tot dan onbekende moeder. Daar begint hun avontuur. Door de ontmoeting met Jackie zal hun leven voor altijd veranderen.
De film is een humoristisch drama waarin jij en de personages elkaar leren kennen. Sophie en Daan worden gespeeld door Catrice en Jelka van Houten, die ook in het echte leven zussen zijn. Holly Hunter speelt Jackie, zij won in 1994 een Oscar voor haar rol in The Piano.

2. Komt een vrouw bij de dokter (2009)

Stijn geniet van het leven, hij heeft namelijk een eigen zaak, een leuke dochter en een prachtige vrouw. Hij geniet af en toe van andere vrouwen, maar dat hoeft Carmen niet te weten. Dan wordt zijn hele leven overhoop gegooid: Carmen krijgt borstkanker. Carmen heeft nu al zijn aandacht nodig, maar kan hij die wel geven?
Deze Nederlandse dramafilm is gebaseerd op het boek van Kluun. Toch was er veel opspraak over de film, het personage Stijn, gespeeld door Barry Atsma, zou onsympathiek zijn en overspel werd verheerlijkt. Hier waren veel mensen het niet mee eens. Toch waren er veel bezoekers en kreeg Carice van Houten veel goede reacties.

1. Simon (2004)

Simon is het verhaal van een vriendschap tussen hetero hasjdealer Simon en homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens hun vakantie in Thailand wordt hun vriendschap op de proef gesteld en verliezen ze elkaar voor altijd uit het oog. Twaalf jaar laten komen ze elkaar tegen en blijkt dat Simon ernstig ziek is.
Simon brengt gegarandeerd tranen in je ogen, zowel van het lachen als van het huilen. De film zit vol gepakte grappen en die worden afgewisseld met serieuze zaken zoals Simons ziekte. Hoewel het net tegenovergestelde lijken, past het in deze film perfect in elkaar. En zo belandt deze film op nummer 1 in de top 5 beste Nederlandse films op Netflix.
Bekijk Simon op Netflix. Lees ook onze top 5 horrorfilms, romantische films en dramafilms op Netflix voor nog meer goede films.

Populair Nieuws