Top 5 beste management games - Wees een echte baas

Article
dinsdag, 04 april 2017 om 11:59
xgn google image
Soms ben je wel eens jaloers op de directeur van het bedrijf waar je werkt. Hoe moeilijk kan een bedrijf besturen nu zijn? Gelukkig bieden management games dan een oplossing. om te ervaren wat voor stress dit met zich meebrengt. Wij bekijken de top 5 beste management games.
Wat zijn management games toch een super tof concept. Zonder er moeite voor te doen, krijg je in deze spellen zomaar de leiding over een (fictief) bedrijf. Ging het in het echte leven maar ook zo makkelijk, denk je dan terwijl je bezig bent met vakkenvullen bij de plaatselijke Appie.
Het is maar goed dat in het echte leven niet de eerste beste Sjaak de leiding krijgt over een bedrijf. Daarom is het tof dat gamers virtueel de manager kunnen uithangen. Denk maar aan alle virtuele pretparken die in de loop van de jaren door gamers failliet zijn gegaan. Voor de financiële markt zou het een ramp zijn.
Er valt ook genoeg te leren van management games. Vooral op het gebied van economie is het een mooi en leuk speelveld waarin volop geëxperimenteerd kan worden. Daarom stellen wij een top 5 beste management games samen.

5. Motorsport Manager

Op nummer 5 van de beste management games staat Motorsport Manager. In Motorsport Manager krijg jij een heus raceteam onder je hoede. Jij zorgt dat de juiste mannetjes op de juiste plaats, komen zodat de auto optimaal presteert. Ook zorg je ervoor dat jouw eigen Max Verstappentjes gelukkig blijven in het team, zodat ze het beste resultaat kunnen behalen in de race.
Over de race gesproken, ook hier is jouw 'expertise' hard nodig. Jij besluit wat de strategie wordt en geeft je coureurs opdrachten om uit te voeren in de race. Zorg wel dat je goed presteert, want anders eisen fans dat je opstapt en moet je je geluk ergens anders gaan beproeven.
108335

4. Prison Architect

Een gevangenis leiden is beter dan er zelf in zitten, toch? Dat dachten de ontwikkelaars van indie-game Prison Architect ook. In Prison Architect krijg jij een lap grond toegewezen met de bedoeling dat je er een gevangenis van maakt. Hoe je dit doet, mag je zelf bepalen.
Wil je één groot gebouw voor alle gevangenen, of wil je meerdere kleine gebouwtjes? Zorg alleen wel dat de cellen klaar zijn voordat de eerste lading gevangenen komt. Goed plannen is enorm belangrijk in Prison Architect. Je moet slim je gevangenis gaan bouwen en de belangrijkste benodigdheden, zoals toiletten, niet vergeten.
Belangrijk is om ook zowel de bewakers als de gevangenen tevreden te houden. Niemand staat te wachten op een staking van gevangenispersoneel, of op een gevangenisrel waardoor je gevangenis ineens onbedoeld geen gasten meer heeft.
Door de vele features verdient Prison Architect een plaats in de beste management games.
108342

3. Football Manager

Het is voor velen een droom: voetballen op professioneel niveau bij een mooie club. Voor mensen die niet goed kunnen voetballen, maar toch iets met de sport willen doen, zijn er baantjes achter de schermen. In de serie Football Manager neemt de speler de rol aan van manager van een bestaand elftal.
De speler heeft de leiding over bijna alles van de voetbalclub. Zo is er een uitgebreid transfer systeem waarmee betere spelers naar het team kunnen worden gehaald. Dit transfer systeem is zo uitgebreid dat voetbalclubs als Everton deze database zelfs gebruiken om spelers aan te trekken in het echte leven.
Het is de bedoeling om de doelstellingen van de baas te halen. Slaag je hier niet in, dan betekent het waarschijnlijk einde verhaal bij dat team en zul je ergens anders een nieuwe club moeten vinden, die je een tweede kans gunt.
De Football Manager serie is de meest succesvolle voetbalmanager franchise. Het laatste deel van de serie, Football Manager 2017, is een van de beste management games die er is en daarom verdient deze franchise een mooi plekje in de lijst van beste management games.
108344

2. SimCity

Op nummer twee van de top 5 beste management games staat SimCity. In SimCity is de speler burgemeester van een virtuele stad. Het doel is om van jouw kleine begindorpje een grote wereldstad te maken. Hoe deze eruit ziet, is helemaal aan de speler zelf.
De speler moet een goede balans tussen de inkomsten en uitgaven vinden, want anders ga je snel failliet en blijft die mooie stad een droom, zelfs virtueel. Blijf trouwens ook aardig tegen je inwoners, want anders zullen zij snel de stad verlaten.
Het eerste deel van SimCity kwam uit in 1989. Inmiddels stamt de laatste, echte SimCity game alweer uit 2013. Deze game kreeg in onze review een mooi cijfer.
108365

1. RollerCoaster Tycoon

De onbetwiste nummer éém van de top 5 beste management games is RollerCoaster Tycoon. In deze legendarische game moeten spelers een heus attractiepark beheren. Er moeten zoveel mogelijk bezoekers naar het park worden getrokken.
Spelers kunnen zelf achtbanen bouwen of een standaard achtbaan kiezen. De games hebben een carrièremodus waarin ze doelen moeten behalen en een sandbox, waarin vrij gebouwd kan worden.
De eerste RollerCoaster Tycoon kwam uit in 1999. De game was een groot succes en verkocht veel exemplaren. Helaas kregen de laatste delen uit de RollerCoaster Tycoon-serie geen goede cijfers, zo kreeg RollerCoaster Tycoon 3D van ons een 3 in onze review. Niet echt goed, voor een serie die ooit de beste management game opleverde.
Planet Coaster, de spirtuele opvolger van de RollerCoaster Tycoon serie, ontwikkeld door Frontier Developments, was dan wel weer een succes. De game kreeg veel positieve reacties van fans.
Dit was onze top 5 beste management games. Wat is jouw favoriete management game? Laat het ons weten in de comments.