Top 5 beste Liam Neeson actiefilms - Grijze haren geen probleem!

Article
donderdag, 14 september 2017 om 16:03
xgn google image
Het rossige haar van de lange Ier Liam Neeson is inmiddels aardig wat tintjes grijzer geworden. Met zijn 65 jaar is hij niet de jongste meer en hij heeft dan ook besloten de handdoek in de ring te gooien. Welke van zijn films horen thuis in deze lijst met de top 5 beste Liam Neeson actiefilms? Je leest het hier.
De spreekwoordelijke handdoek geldt alleen voor actiefilms. Neeson wil zich van zijn serieuzere kant laten zien, door meer rollen in dramafilms te bekleden. Er zullen nog twee films uitkomen met Neeson als actieheld, maar daarna zullen regisseurs opzoek moeten naar een andere oude vechtersbaas. Dit zijn volgens ons de vijf beste Liam Neeson actiefilms:

5. Run All Night (2015)

Een ding dat alle beste Liam Neeson actiefilms gelijk hebben, is dat het de acteur nooit meezit. Ook in Run All Night haalt hij zich weer een hoop problemen op de hals door tegen de verkeerde mensen in te gaan. In dit geval is dat Ed Harris, in zijn rol als maffiabaas.
In de film keert Liam Neeson terug naar zijn Ierse roots als Jimmy. Tegenwoordig is hij bokser, maar in het verleden was hij een zware jongen binnen de maffia totdat hij aan lager wal is geraakt. En aan de fles, waardoor zijn zoon niets meer met hem te maken wil hebben.
Zoals de titel al doet vermoeden, is Liam Neeson een nacht lang op de vlucht voor de manschappen van Harris. En hij zal al zijn oude trucjes uit de kast moeten trekken om te overleven en zijn zoon te redden. Of dat hem ook lukt moet je zelf maar zien!
118049 10

4. Non-stop (2014)

Vliegtuigcrashes voorkomen is geen onbekend script in Hollywood. Ook in de actiefilm Non-Stop mag Neeson zijn uiterste best doen om alle passagiers aan boord van een vliegtuig in leven te houden door een terrorist te ontmaskeren en uit te schakelen.
Wederom speelt de Ier een alcoholist die aan lager wal is geraakt en zijn scherpte is verloren. Totdat hij een sms krijgt waarin iemand dreigt om elke paar minuten een van de passagiers om te brengen. Dat kan Neeson uiteraard niet zomaar laten gebeuren en wat volgt is een film met flink wat actie.
De film leverde Liam Neeson een slordige twintig miljoen dollar op, wat voor een man van zijn leeftijd niet bepaald weinig is. De vraag is of dramafilms net zoveel opleveren, maar aan de andere kant is zijn bankrekening vast al behoorlijk gespekt.
118050 10

3. Star Wars: The Phantom Menace (1999)

Niet iedereen was even positief over de Phantom Menace toen deze in de bios verscheen Misschien namen de films de boeken niet zo nauw, maar er zat in ieder geval genoeg actie in. Ook was er een rolletje weggelegd voor Liam Neeson als Jedi meester Qui-Gon Jinn.
Met zijn lange haar en groene laserzwaard lag het in ieder geval niet aan de uitstraling van Neeson in de film. Als kalme meester van Obi-Wan Kenobi is het aan de twee Jedi om de Republiek te beschermen tegen de Trade Federation en de Sith.
Robots worden kapotgehakt, mensen kapotgeschoten en ook de vele ruimtegevechten maken indruk. Ongeacht of het wel of geen goede Star Wars film is, een van de beste Liam Neeson actiefilms is het zeker!

2. Batman Begins (2005)

Voordat Christian Bale een flink setje ballen krijgt, moet hij in Batman Begins eerst zichzelf vinden. Het rijkeluiskindje krijgt, na een lange tocht, uiteindelijk training van Ra's al Ghul (Liam Neeson). Dat deze man later de stad van Bruce Wayne helemaal kapot wil maken om er zeker van te zijn dat het gezuiverd is, weet dan nog niemand.
Wel wordt al snel duidelijk dat de rol die Neeson vertolkt het niet al te nauw neemt met het nemen van levens. Bruce Wayne besluit dan ook om, na van de training te hebben genoten, het hele complex van Ra's al Ghul in de hens te zetten en er vandoor te gaan. Uiteraard wordt dat hem niet in dank afgenomen.
Later in de film komt Neeson weer vrolijk terug en ook in de latere Batman films mocht hij nog eventjes een minuutje in beeld komen.
118053

1. Taken (2008)

"I will find you and I will kill you." De tekst van Liam Neeson in de film Taken is niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, er wordt bijzonder weinig door hem gezegd in de film. En dat terwijl hij er toch een behoorlijke vijf miljoen dollar voor opstreek.
Taken draait uiteraard niet om het sterke acteerwerk, de interessante personages of het geweldige verhaal. Het draait om keihard mensen kapotmeppen en neerschieten. Er zitten dan ook meer dan genoeg moordscènes in de film.
De tweede en derde Taken films borduurden vrolijk voort waar de eerste Taken film stopte, maar het werd er niet bepaald beter op. De bankrekening van Neeson uiteraard wel, maar hij houdt de actiefilms nu voor gezien. Een nieuwe Taken zal er nooit komen. Maar ja, Daniel Craig zei hetzelfde over zijn rol als James Bond.
Ben jij het eens over deze beste Liam Neeson actiefilms? Laat hieronder weten wat jouw favoriete film is van de Ierse acteur!