Deadbeat Heroes gameplay toegelicht [Gespeeld op gamescom 2017]

  Had je altijd al over superkrachten willen beschikken? Een vriesstraal, telekinetische krachten of de mogelijkheid om te vliegen? Dan moeten wij je helaas teleurstellen, want dat gaat nooit gebeuren. Toch moet je de moed nooit opgeven. Ook de helden van de Deadbeat Heroes gameplay hebben geen bovennatuurlijke vaardigheden, maar redden wel netjes de dag!

  Deadbeat Heroes is een beat ‘em up indiegame van Deadbeat Interactive en maakt tevens deel uit van de Square Enix Collective. Binnen deze studio werken behoorlijk grote namen zoals Imkan Hayati en Adam Langridge, die respectievelijk van Lionhead en Rockstar af komen. Aan passie en ervaring geen gebrek bij dit nieuwe spel dus. Maar wat kan je nou precies verwachten van deze 'Deadbeat Heroes'?

  Verbreekt de sleur

  De game focust zich op een groep werknemers uit het kantoormilieu die helemaal klaar zijn met het normale leventje. Om de sleur van de dagelijkse verveling te doorbreken, nemen zij de beslissing om iets gewaagds te doen. Naast held wezen van het plakband en de stapels documenten, willen de doodnormale mensen de boeven op straat aanpakken. Over grote ambities en het streven naar opslag gesproken.

  Er doet zich alleen een klein probleem voor bij het bestrijden van het kwaad. De helden hebben namelijk geen superkrachten. Dat weerhoudt hen er niet van om eigen gadgets in elkaar te knutselen waar de meeste slechteriken toch hoofdpijn van krijgen. Het is tijd om de straat op te gaan en het kwaad uit te roeien!

  Vanuit het kantoor

  De Deadbeat Heroes gameplay gebruikt, afgezien van het topdown camerastandpunt, niet een alledaagse beat ‘em up-stijl. De gehele game is namelijk een ode aan de striphelden en boeken van de jaren ’60 en ’70. Veel felle kleuren, simpele vormen en overdreven acties zijn hiervan het bewijs. Bovendien kan je een dosis slappe humor verwachten, waar Lionhead met de Fable-franchise zeer berucht om was.

  Grafisch gezien is Deadbeat Heroes vormgegeven door middel van cel-shaded graphics. In combinatie met low poly ontwerpen komt de cartooneske stijl nog velen malen beter naar voren. Ondanks de versimpelde weergave, valt tijdens het spelen van de Deadbeat Heroes gameplay op dat er verrassend veel details in de omgeving terugkomen. Voor comics-fans een lust voor het oog.

  Aangezien de zelfbenoemde helden in principe alledaagse mensen zijn met een grootheidswaanzin, komen zij niet verder dan het verdedigen van de buurt. De levels die wij gezien hebben vallen letterlijk onder de huis-tuin-en-keukensferen. Met een lading badguys de vloer aanvegen in een woonkamer is straks heel normaal!

  Van kantoormedewerker naar vechtersbaas

  Deadbeat Heroes is een razendsnelle beat ‘em up, waarbij het de bedoeling is dat vijanden niet eens de kans krijgen om je aan te vallen. Sla en schop de boeven de gevangenis in met je gemotoriseerde handschoen. Dat zal hen leren om de plaatselijke bank te beroven!

  Naast de standaard aanvallen hebben de personages nog veel meer trucjes in huis. Zo kunnen zij over muren heen rennen, om vanaf daar een krachtige slag uit te delen. Stilstaan gedurende de Deadbeat Heroes gameplay kost je je leven, dus moet je goed gebruiken maken van de mogelijkheden van de kamer. Vooral als er sterkere vijanden aan komen zetten.

  Gedurende de felgekleurde boevenjacht, die het meest doet denken aan Adam West’s Batman, maak je kennis met krachtigere tegenstanders en zelfs bazen. Om deze te verslaan moet je in veel gevallen een bepaalde meter zien te vullen die ervoor zorgt dat je superaanvallen uitvoert. Mocht zo’n ultieme badguy het loodje leggen, dan kan je zijn krachten voor een korte tijd overnemen.

  Wanneer Deadbeat Heroes uit gaat komen, is nog niet bekend. Wel zullen PlayStation 4 eigenaren in het stof moeten bijten, want de game staat voorlopig alleen gepland voor de Xbox One en PC.

  Deadbeat Heroes

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.