Top 5 beste LEGO game klassiekers - Games die je kapot hebt gespeeld

Article
dinsdag, 04 oktober 2016 om 16:44
xgn google image
LEGO, wie heeft er nou niet mee gespeeld? De Deense bouwstenen zijn al decennia lang mateloos populair. Niet alleen fysiek, maar ook zeker digitaal. Dus wat is nou de top 5 beste LEGO game klassiekers?
Op 3 oktober was een jubileum voor alle LEGO games. De eerste LEGO game vierde zijn verjaardag, dit jaar alweer de 19de. LEGO Island kwam in 1997 uit voor de PC en lanceerde een reeks aan fantastische games, waar jong en oud zich erg goed mee kan vermaken.
De laatste paar jaren kwamen er veel LEGO games uit gebaseerd op films of series, zoals LEGO Harry Potter en LEGO Star Wars. Veel zijn ook opgenomen in de lijst Top 5 Beste LEGO games. Maar wat zijn nou de beste LEGO klassiekers? Games die we allemaal nog kennen uit onze jeugd en helemaal kapot hebben gespeeld.
Bereid je voor op een trip down memory lane, want dit is de Top 5 beste LEGO game klassiekers van XGN.nl!
98729 2

5. LEGO Creator

Bouwen met LEGO in het echt was natuurlijk fantastisch, maar niet als je het weer eens uitkermde van het 100ste LEGO blokje waar je op stond. Onder andere voor die bouwers is LEGO Creator ontwikkeld.
Hierin bouw je met LEGO maar dan volledig digitaal. Alle blokjes in alle mogelijke kleuren had je tot je beschikking om eindelijk dat meesterwerk te bouwen wat je al weken in je hoofd had. Alle steentjes, onderdelen en poppetjes waren te vinden in het spel en je kon zelfs digitaal spelen met LEGO.
In zekere zin bestaat LEGO Creator nog steeds, maar dan als LEGO Digital Designer. Tot januari 2012 kon je hier zelfs je digitaal gebouwde creaties in het echt nabouwen door direct de juiste stenen te bestellen. De LEGO Digital Designer bestaat nog wel en is te downloaden op de LEGO Digital Designer website.
98730

4. Legoland

Nummer vier op de lijst is de LEGO versie van Rollercoaster Tycoon, namelijk Legoland. In de game bouw je een eigen pretpark gebaseerd op LEGO. In tegenstelling tot Rollercoaster Tycoon is Legoland gericht op kids en is simplistischer ingericht.
Het spel uit 1999 hield je tijdens het verhaal aan de hand om je als, kleine bouwer, een succesvol pretpark te laten bouwen. Legoland was leuk, vlot en uitgebreid voor een spel compleet gefocust op kinderen. Zelfs alle tekst in de game werd voorgelezen zodat de kinderen die nog niet konden lezen ook hun eigen park konden bouwen.
98731

3. LEGO Island

Nummer drie op de lijst is LEGO Island, de eerste echte game gebaseerd op LEGO. Hierin speel je als Pepper Roni, een pizzabezorger op Lego eiland. In de game help je Pepper met het opnieuw gevangennemen van The Brickster, de slechterik van het verhaal, die is ontsnapt door een ultra hete pizza, bezorgd door Pepper.
In de game kon je skaten, racen, varen, vliegen en boeven vangen. LEGO Island zat vol met laagdrempelige humor, waar je nu nog steeds met een grote lach naar terug kan kijken.
98732

2. LEGO Racers

Nummer twee op de Top 5, die menig gamer helemaal stuk heeft gespeeld als kleine dreumes, is LEGO Racers. Hoe intens waren de races tussen jou en je vrienden in je volledig eigen gebouwde LEGO-bolide? Super intens!
Uren zat je achter je PC, Nintendo 64 of je Playstation om je eigen auto zo mooi mogelijk te maken en deze dan te laten zien aan al je vrienden. Nadat zij hun eigen auto hadden nagebouwd was het tijd om de LEGO racebaan te betreden en het tegen elkaar op te nemen.
De game kwam uit in 1999 en werd ontwikkeld door High Voltage Software, die later ook nog heeft meegewerkt aan games als Mortal Kombat X en Saints Row 4.
98733

1. LEGO Island 2

De nummer 1 in de Top 5 beste LEGO klassiekers is toch echt LEGO Island 2, het vervolg op de allereerste verhalende LEGO game. Wederom aan Pepper de taak om de ontsnapte The Brickster gevangen te nemen. Ditmaal speelde het avontuur zich volledig in third person af.
De game was uitgebreider dan zijn voorganger, maar vooral ook bekender. Daarom zal LEGO Island 2 bij veel gamers nog goed in het geheugen staan. De game was een stuk meer lineair dan de voorganger, maar bood uren speelplezier aan elke LEGO fan.
LEGO Island 2 kwam uit op PC, Playstation, Game Boy Color en Game Boy Advance in 2001 en is dankzij de mateloze populariteit de absolute nummer één in deze Top 5.

Populair Nieuws