Top 5 Beste Halloween Films op Netflix - Griezelen maar!

Article
zaterdag, 29 oktober 2016 om 12:58
xgn google image
Het duurt niet lang meer. De jaarlijkse traditie om kwade geesten te verdrijven vindt plaats op de 30e van oktober. Organiseren je vrienden dit jaar geen Halloween party? Dan laten wij je niet in de steek. Bepaal welke film je wilt kijken aan de hand van onze Top 5 Beste Halloween Films op Netflix.
Gaat dat Halloween feestje van je vrienden niet door en heb je ook al geen inspiratie meer wat je moet kijken? En heb je alle griezelige games al uitgespeeld? Maak je dan geen zorgen want wij hebben wel aan je gedacht. In deze special vind je alleen maar films die geschikt zijn voor een spannende Halloween. En we hebben aan iedereen gedacht. Er komen films voorbij van klassiekers tot new-school.
Dus doe de deur op slot, gordijnen dicht, nog even van te voren naar het toilet en zorg dat je niet meer naar de koelkast hoeft. Want een Halloween zul je krijgen!

5. Mirrors

Na het kijken van deze film, is het kijken in een spiegel in ieder geval niet meer hetzelfde. Zoals je nu gewoon naar jezelf kijkt, zie je jezelf daarna je eigen kaken uit elkaar rukken. Een beetje fantasie mag toch wel? In Mirrors draait het verhaal om een ex-politie agent en zijn famillie die het doelwit zijn van een kwaadaardige verschijning dat spiegels gebruikt als portaal naar hun huis.
De film is geregisseerd en geschreven door Alexandre Aja. Alexandre heeft onder andere films gemaakt als Haute Tension en The Hills Have Eyes. Dat belooft een flinke portie griezelen dus!

4. The Game

Dit is misschien niet de allerengste film, maar de film weet goed spelletjes te spelen met zowel de personages -als met de kijker en de spanning is om te snijden. Daarnaast weet de film zijn creepy aspect goed tot leven te wekken.
The Game speelt zich af in San Francisco, waar een zeer rijke bankier genaamd Nicholas Van Orton woont. Nicholas is een ontzettend eenzame man die zelfs zijn verjaardag in zijn eentje door moet brengen. Maar op zijn 48e zoekt zijn jongere broer "Conrad" hem na jaren weer op.
Conrad geeft hem een kaartje die hem toegang geeft tot een ongewoon entertainment bedrijf genaamd "Consumer Recreation Services". Uiteraard geeft Nicholas zich over aan zijn nieuwsgierigheid en bezoekt het bedrijf. Maar kort daarna beginnen er allemaal vreemde en nare dingen met en om hem heen te gebeuren.
De film is geschreven door John Brancato en Michael Ferris en is geregisseerd door David Fincher. Hij is ook regisseur geweest van Fight Club, Se7en en Panic Room.

3. Scream 2

Scream 2 is het tweede deel van een ontzettend succesvolle franchise. Met de welbekende Ghostface kostuum maakt een nieuwe dader in hetzelfde kostuum weer een bloederige puinhoop van in Woodsboro.
In Scream 2 probeert studente Sidney Prescott er het beste van te maken nadat vrijwel al haar naasten slachtoffer zijn gevallen van de massamoordenaar Ghostface. In deze periode wordt zij nog weleens getreiterd door mensen die zich voordoen als de Ghostface moordenaar en om er nog een schepje bovenop te doen wordt er een film gemaakt van de gehele gebeurtenis.
Wanneer deze film genaamd "Stab" in premiére gaat, betekent dit niet alleen het begin van de film, maar ook voor het moordseizoen. Een gepaste film dustijdens Halloween. Scream 2 is geschreven door Kevin Williamson en is geregisseerd door Wes Craven.

2. The Shining

Jack Torrance is een ex-leraar en alledaagse schrijver met een vrouw en kind. Hij tekent een contract waarin hij instemt om een hele winter op de Overlook Hotel in Colorado te passen. Dit hotel heeft alleen een duistere en gewelddadige geschiedenis wat de sfeer er niet beter op maakt.
Naarmate de tijd verstrijkt wordt Jack stukje bij beetje gewelddadiger. Zijn zoon Danny is helderziend en heeft visioenen van nare dingen waar hij zijn famillie voor probeert te waarschuwen. Maar zijn vader is niet helemaal voor reden vatbaar.
The Shining is een echte klassieker, geschreven door Stephen King en geregisseerd door Stanley Kubrick.

1. Friday the 13th (2009)

Misschien een beetje cliché, maar het hoort er natuurlijk gewoon bij. Jason Voorhees keert terug in Friday the 13th (2009). Een groepje jongeren ontdekt een afgesloten locatie genaamd Camp Crystal Lake. Al gauw wordt het heel duidelijk dat er met dit kamp niks meer gebeurde.
En dat met goede reden. Er wandelt namelijk ene psychopatische massamoordenaar rond. Hij heeft Jason Voorhees en heeft de intentie om alles en iedereen te vermoorden. En toevallig is Jason op vrijdag de 13e jarig.
Bedenk dat je deze film niet moet kijken met de intentie dat je een meeslepend en diepgaand verhaal voorgeschoteld zal krijgen, maar een film die precies geschikt is voor Halloween waar je geconfronteerd wordt met liters bloed en een onheilspellende sfeer.
Friday the 13th is geregisseerd door Marcus Nispel en geschreven door Mark Swift, Victor Miller, Mark Wheaton en Damian Shannon.