Top 5 beste Far Cry Primal Easter Eggs tijdens je tocht door Oros

  Dat ze in de prehistorie games hadden, is vrijwel uit te sluiten. Rotschilderingen en andere verwijzingen naar een Xbot One of Pre-station 4 zijn helaas niet gevonden. In Far Cry Primal zijn er wel een paar grappige hints gevonden die het beeld van de oervoorvaderen vertekenen. De top 5 beste Far Cry Primal Easter Eggs passen de eeuwenoude geschiedenis aan.

  Far Cry Primal is niet helemaal correct qua geschiedenis, maar dat is misschien maar beter ook. Er zullen weinig momenten zijn dat je een game zou willen spelen waarbij het uren kan duren om je vuurtje aan te steken dat na een zuchtje wind alweer uit is. Far Cry Primal heeft gelukkig wel een hoop opties en afwisselende content waardoor het heimwee naar de echte prehistorie wel wat minder wordt. Deze top 5 beste Far Cry Primal Easter Eggs halen nog net even iets meer plezier uit het overleven in deze barre tijd.

  5. Metal Gear Solid

  Het is niet duidelijk of prehistorische mensen in plaats van grotten ook kartonnen dozen gebruikten om zich te verschuilen, maar dat er in die tijd ook geheimagenten waren om vijandelijke stammen te saboteren is zonder twijfel te zeggen. Zo ook in Far Cry Primal, waarbij je kennis maakt met wel een heel opmerkelijke man.

  Als je in Far Cry Primal je dorp gaat uitbreiden, dan stuit je op Karoosh. Karoosh is een krijger van de Wenja stam, en ook al zie je hem pas voor het eerst, hij komt je toch ergens vaag van voor. Deze medogenloze vechter is namelijk een kloon van Big Boss uit de Metal Gear Solid franchise! Zijn kenmerkende zwarte hoofdband, ooglapje en zwarte baard geven al een vermoeden, maar als hij ook nog eens met een lichaam over z'n schouder aan komt zetten, weet je dat hij het echt is.

  4. Stonehenge

  Far Cry Primal speelt zich 10.000 jaar voor af Christus, daarom is het ook opmerkelijk dat er monumenten tevoorschijn komen die van minder lang geleden zijn. Hierbij volgt een klein geschiedenislesje, die niet misstaat bij het vinden van deze easter egg. Stonehenge is namelijk gecreëerd vanaf ongeveer 3000 jaar voor Christus en het bouwsel werd gebruikt voor verschillende functies. Zo bleken mensen er hun doden te cremeren en te begraven, daarnaast was het een een kleine nederzetting en werd er geofferd.

  In het spel krijgt Stonehenge de naam Blajiman Stones en is gelegen in het oosten. Op deze mystieke plaats zal je een ritueel kunnen volbrengen dat benodigd is voor een missie. Als een reis naar Engeland je niet zint, kan je natuurlijk altijd dit indrukwekkende bouwwerk beschouwen in de game.

  Voor de locatie van deze en de volgende easter eggs kun je het filmpje boven de pagina raadplegen.

  3. De Flintstones

  Jabba-dabba-doooooo, de Flintstones maken hun opwachting in Far Cry Primal. De knotsgekke familie, die op Ark: Survival Evolved stijl leven, stamt af uit de steentijd, maar is desalniettemin een easter egg in de oermenssimulator. De enige kanttekening is dat je niet de familie zelf zult vinden, maar alleen hun unieke auto die aangedreven wordt zelf te lopen. Remember: de Flintstones lopen altijd in hun eigen auto?

  In het oosten van de map bevindt zich namelijk een meer, en als je er in duikt zal je deze oldtimer vinden. Als voorloper van de auto is dit waarschijnlijkheid het enige voertuig dat je zal tegenkomen in de game, maar je zult het niet kunnen gebruiken om door het gebied te reizen. Niet dat het veel zal uitmaken aangezien de auto voetmatig bestuurt moet worden.

  2. Assassin's creed

  Ubisoft heeft in Far Cry Primal een aantal verwijzingen naar andere Ubisoft games, en zelfs een eigen merk, gestopt, waardoor je spontaan heimwee krijgt naar de andere pracht van Ubisoft. Op de wereldmap is namelijk een Assassin's Creed logo te vinden. Mocht je op de plaats aankomen, dan zal er een schaduw te zien zijn die ook op het logo lijkt.

  Maar dit is niet de tofste Assissin's Creed verwijzing. In de missie "Fly like a bird" doet een van de hoofdkarakters namelijk de bekende "Leap of Faith" waarbij sluipmoordenaars van een hoog punt in een hooiberg springen. Terwijl hij, niet al te charmant, naar beneden valt, hoor je het iconische geluid van de Assassin's Creed-serie.

  1. Far Cry Blood Dragon

  Far Cry Blood Dragon is een Far Cry 3 spin-off waarbij de speler ondergedompeld wordt in een heftige retro arcade shooter. De gehele setting speelt zich af in 2007, zoals in ongeveer 1960 bedacht hadden zoals de "toekomst" zal worden. Je wordt in deze game letterlijk omver geblazen met laserschietende draken, neon omgeven gebouwen en flitsende energiewapens De spin-off is overbevolkt met typische oude actiefilm elementenwaarbij slechte humor afgewisseld wordt met actie van het maximale testosteron gehalte.

  Maar wist je dat deze gigantische laserbeesten, blood dragons, ook al in de prehistorie leefden? In Far Cry Primal kan je namelijk het skelet van zo'n titaan vinden, met een aantal fluoriscerende eieren in zijn nabijheid. Het kost je even om er naar toe te klimmen, maar dan kom je wel oog in oog te staan met deze terreur. Het is maar goed dat deze niet tijdens de echte prehistorie leefden, want dan was er nu niks meer overgebleven van de mensheid.

  Deze gimmick krijgt met zijn retro verwijzing de ultieme eerste plaats in de top 5 beste Far Cry Primal easter eggs.

  Far Cry 4

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.