Top 5 beste dramafilms op Netflix in 2015

Article
zondag, 05 april 2015 om 12:00
xgn google image
Soms heb je zin om eens hard te lachen bij een film, maar soms heb je ook zin in een serieuze film. Daar ontleent het genre drama zich perfect voor, hier zitten overigens flink wat Oscarwinaars bij. Maar wat zijn de beste dramafilms op Netflix? Dit is de top 5 dramafilms op Netflix in 2015.

5. Trainspotting (1996)

Trainspotting gaat over de werkeloze Mark Renton die samen met zijn vrienden in Edinburgh de dagen door probeert te komen. Hun leven bestaant voornamelijk uit bier, drugs, uitgaan en voetballen. Maar Mark besluit om een nieuw leven te beginnen, alle slechte gewoontes achter zich te laten en opnieuw te beginnen in Londen. Zodra het met één van Marks vrienden minder goed gaat, komt hij naar hem toe. Samen dreigen ze weer terug te vallen in hun oude gewoontes.
Trainspotting is een donkere film die af en toe behoorlijk rare beelden bevat. Dit past perfect bij het onderwerp van de film, namelijk drugsgebruik. De donkere sfeer brengt het zware gevoel van drama met zich mee. Het zit Mark niet bepaald mee en hij wordt ondanks zijn goede voornemens telkens terug in zijn oude gewoontes getrokken. Dit is waarschijnlijk de meest rare film in deze top beste dramafilms op Netflix.
Bekijk Trainspotting op Netflix.

4. August Rush (2007)

August zit in een weeshuis. Zijn ouders weten niet van zijn bestaan af, maar hij blijft hopen dat zijn ouders hem komen halen. Wanneer dit niet gebeurt, besluit hij zelf de wereld in te gaan en ze zelf te vinden. Al snel blijkt dat hij een muzikaal wonder is en hij voelt dat de muziek hem met zijn ouders verbindt. Hij wordt ontdekt en gaat muziek maken onder zijn nieuwe artiestennaam: August Rush.
In deze film volg je August zijn zoektocht naar zijn ouders. Iets wat een onmogelijk taak lijkt, maar hij geeft de hoop nooit op. Het is dan ook de vraag of deze hoop oprecht is of dat hij zijn doel nooit zal bereiken. Dit is een muzikale film in de top 5 beste dramafilms op Netflix.
Bekijk August Rush op Netflix.

3. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Terwijl de bejaarde Daisy op haar sterfbed ligt, vraagt ze haar dochter om haar voor te lezen uit haar oude dagboek. Hier staat het verhaal over Benjamin Button, iemand die bejaard geboren was, maar steeds jonger werd. Hier volg je het leven van Benjamin en zijn problemen met zijn omgekeerde levenscyclus. Dit wordt al helemaal moeilijk zodra Daisy en Benjamin in het midden van hun leven verliefd op elkaar worden.
Het is interessant om te zien hoe het leven zou lopen wanneer het omgekeerd was. Je ziet welke mooie dingen het met zich meebrengt, maar vooral de nadelen die eraan verbonden zijn. Deze film won 3 Oscars tijdens de Oscaruitreikingen in 2009. Maar dit is niet de enige film in deze top 5 beste dramafilms op Netflix die in de prijzen viel.

2. King's Speech (2010)

George wordt zonder dat hij daarop zat te wachten onverwacht koning van Engeland. Alleen is er een 'maar', hij heeft een groot stotterprobleem. Dit kan natuurlijk niet als koning die speeches moet kunnen houden. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue. Deze therapie zorgt voor veel ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.
Deze film in de top van beste dramafilms op Netflix won ook verschillende Oscars, die voor beste Motion Picture van het jaar, beste prestatie in regisseren en beste script en originele scenario’s. Ook won Colin Firth de Oscar voor beste prestatie in een hoofdrol voor zijn vertolking van koning George VI.
Bekijk King's Speech op Netflix.

1. The Godfather (1972)

Misschien klinkt het niet voor iedereen logisch: The Godfather op nummer 1 in de top beste dramafilms op Netflix. Maar tussen het geweld door speelt er een dramatisch verhaal af over twee vrienden die tegenover elkaar komen te staan. Dit maakt de film een geweldige misdaad dramafilm.
Rochard Maddock is een huurmoordenaar die voor de maffia werkt. Wanneer hij naar Turkije gaat komt hij een oude vriend tegen. Deze werkt ook voor de maffia, maar dan komen ze er achter dat hun bazen vijanden van elkaar zijn. Dit levert ze grote problemen op.
The Godfather won drie Oscars: voor beste beeld en beste script en scenario’s gebaseerd op materiaal van een ander medium. Marlon Brando won de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol met zijn rol als Don Vito Corleone.
Bekijk The Godfather op Netflix.
Ben je na al deze dramafilms op Netflix wel toe aan iets anders? Lees dan de top 5 horrorfilms op Netflix en de top 5 romantische films op Netflix.