De top 5 beste Bollywood films die je moet zien

Article
zondag, 19 februari 2017 om 12:02
xgn google image
Jullie kennen waarschijnlijk allemaal Hollywood en de films die hier jaarlijks geproduceerd worden. Maar wisten jullie al dat het Indische Bollywood groter is in jaarlijkse omzetcijfers en totale kijkcijfers? In deze special worden de 5 beste Bollywood films in het licht gezet die je echt gezien moet hebben.
Over het algemeen duren Bollywood films tussen de 2 en 3 uur. Het kan voor de meeste een lange zit zijn, maar dat is het zeker waard! De films zijn nogal dramatisch van aard door de vele musical nummers die gezongen en gespeeld worden door de actrices en acteurs.

5. 3 Idiots

De film gaat over twee vrienden die gaan zoeken naar hun lang verloren compagnon. Ze komen stapsgewijs via memento’s en flashbacks achter waar hun vriend na tien jaar zich bevindt.
3 Idiots gaat op een hilarische en satirische wijze in op het huidige onderwijsstelsel. Studenten worden onder druk gezet om zo goed mogelijk te presteren zonder dat ze hun eigen levensdoelen mogen bepalen.
De vrienden worden de 3 idioten genoemd door hun school en klasgenoten omdat ze een andere filosofie naleven dan de andere studenten. Hun vriendschap werd gevormd door de unieke en vrije denker Rancho. Hij inspireerde hen op een zodanige manier dat hun eigen levens compleet verandert zijn.
Naast de goed uitgedachte humor en diepe karakters is de film technisch ook zeer goed afgewerkt. De cinematografie is visueel zeer aantrekkelijk en vernieuwend. Tevens is het camera werk en editing op gelijk niveau met de grootste Hollywood blockbusters.
de tweede film die je moet zien is p k 105819

4. P.K.

P.K. is een diepgaande comedy over een vreemdeling in de stad die vragen stelt die nog nooit die iemand anders zijn gesteld. Ze zijn onschuldig bijna kinderlijk, maar ze geven wel katastrofische antwoorden.
De film gaat over een buitenaards wezen genaamd Pee Kay die door de ogen van de huidige generatie in India een nieuw wereldbeeld vormt. Gedurende dit proces maakt P.K. zeer loyale vrienden en machtige tegenstanders.
P.K. is een zeer ambitieuze film die op een unieke en originele wijze filosofische vraagstukken oplost. Het laat op een humane wijze de emoties liefde, verdriet, humor en laten gaan zien. Uiteindelijk is het verhaal tussen vrienden van verschillende werelden.
de derde film is de romantische film dear zindagi 105820

3. Dear Zindagi

Dit is het verhaal van Kaira, een cinematograaf die op zoek is naar het perfecte leven. In haar zoektocht komt ze in aanraking met onconventionele denker en psychiater Jug. Samen met hem komt ze uit op het antwoord van het perfecte leven.
Naast haar zoektocht wordt ook de waarde van een goede familieband veelvuldig naar voren gebracht in de film. Kaira gaat terug naar haar geboorteplaats en gaat weer bij haar ouders inwonen. De spanningen die hieruit voortkomen worden duidelijk en stapsgewijs verteld.
Over het algemeen is Dear Zindagi een zeer moderne film qua opzet en acteerwerk. De muziek, de gehouden dialogen en de screenplay lopen mooi samen en vormen een sterk vloeiend geheel. De levenslessen die verteld worden kunnen door iedere kijker opgepakt worden, zo goed zijn ze.
de vierde bollywood film is de documentaire rang da basanti 105821

2. Rang da Basanti

Het verhaal van Rang da Basanti gaat over een groep van zes vrienden die Engelse filmmaker helpen met een documentaire over het hebben van vrijheid in India. Tijdens het filmen leren de vrienden over de mensen die hierover in het verleden gevochten en het belang van het hebben van vrijheid.
De jonge idealistische Engelse filmmaker Sue komt aan in India om de revolutie in India vast te leggen. Doordat ze niet zoveel te besteden heeft, neemt ze een groep studenten aan van de Delhi University om haar documentaire te filmen.
Als kijker ga je volledig in over de reis die ze samen doormaken. De humor, de clichés, de nonchalante jeugd en de cultuur worden zeer mooi verbeeld in deze klassieker. Het is ook een van de meest originele films die je ooit zult zien.
de vijfde goede bollywood film is de sport film dangal 105822

1. Dangal

Dangal is een biografisch sportdrama gebaseerd op de voormalige worstelaar Mahavir Singh Phogat en zijn twee worstelende dochters. Dit drama laat zijn strijd zien naar de glorie van de Commonwealth Games onder grote maatschappelijke druk.
De openingsscene van de film geeft de Phogat’s passie voor de worstelsport weer. De eerste helft van Dangal wordt verteld vanuit het oogpunt van een groot sportman, het zit namelijk vol goede verrassingen. De tweede helft van Dangal gaat echter alleen over winnen.
Mahavirs transformatie van een van India’s grootste sportmannen naar coach van zijn eigen dochters die goud en zilver winnen tijdens de Commonwealth Games is een van de transformaties die in dit genre zijn verteld.
Dangal is niet voor een de grootste blockbusters van 2016 in India. Kijk en geniet naar dit wonderlijke verhaal.