De top 5 beste Battlefield 1 maps - De leukste mappen van de multiplayer

Article
vrijdag, 21 oktober 2016 om 17:23
xgn google image
De multiplayer sectie van Battlefield 1 is al behoorlijk gevuld met spelers. De early enlisters konden namelijk al dinsdag aan de slag met de game. Ook wij hebben al de nodige potjes gespeeld met de Eerste Wereldoorlog shooter en vonden het tijd om de beste Battlefield 1 maps op een rij te zetten.
Elk van de Battlefield 1 maps heeft zijn eigen karakter en benodigde speelstijl. Zo zullen de zandvlaktes van Sinai Desert en Suez voornmelijk gedomineerd worden door de Scout klasse en zullen de smalle gangen en straten van Amiens en Ballroom Blitz voornamelijk bezaaid zijn met automatische geweren.
Er is niet echt een map aan te wijzen die het beste of het leukste is, maar onderstaande Battlefield 1 maps leverden ons toch wel het meeste game plezier op!

St Quentin Scar

St Quentin Scar is de eerste map die we te zien kregen in de alpha van de game en sindsdien is het een iconisch beeld van de Battlefield 1 multiplayer. De map speelt zich af in een Frans dorpje dat voornamelijk gedomineerd wordt door de heuvels er omheen en de windmolen die op de heuvel piekt.
St Quentin Scar is een erg leuke map om te spelen, voornamelijk door de afwisseling van de straatjes en pleinen van het dorpje zelf en de open velden die er omheen liggen. De windmolen biedt uiteraard een perfect uitzicht over map voor sluipschutters, maar deze locatie is natuurlijk bij iedereen bekend dus verwacht niet dat je er ongestoord kan gaan liggen en dat niemand doorheeft dat jij daar zit.
De straten en pleinen van het dorpje zijn een walhalla voor de spelers met automatische geweren. Ongezien de straat oversteken is bijna onmogelijk in St Quentin Scar aangezien in veel huizen soldaten verscholen zullen zitten.
Aan de rand van de steden zijn de jachtvelden van de tanks geopend. Deze buitenring van het dorp is vaak gevuld met spelers die even om een hoekje komen kijken, voor de tanks een ideaal moment om hun slag te slaan.
De gevarieerde map met locaties voor iedere speelstijl maakt van St Quentin Scar een van de beste mappen die op dit moment in Battlefield 1 te spelen zijn.
99803

Amiens

Amiens verdient een plek in onze top vijf vanwege de prachtige omgeving die de map toont. De map speelt zich af in de Franse stad Amiens. De map is op te delen in twee grote delen.
De stad wordt namelijk doormidden gesneden door een leeg kanaal waar een treinspoor doorheen loopt. Dit spoor is tevens ook de locatie waar de behemoth trein doorheen komt rijden aan het einde van een potje Conquest.
Bijna elk gebouw in Amiens is wel te betreden. Dit zorgt er voor dat de straten een dodelijke zone zijn voor iedereen die het waagt de straat over te steken. De huizen zijn echter allemaal kapot te knallen, dus een staafdynamiet door de ruiten of het doorrammen van de muren met een tank, zorgt voor minder dekking voor de snipers waardoor de stad weer een beetje veiliger wordt.
De smalle straten zijn voor de tanks echter lastig om doorheen te manouvreren waardoor Amiens zorgt voor een leuke confrontatie tussen de voetsoldaten en de tanks. De voetsoldaten laten de lucht zwart zien van granaten terwijl de volbeladen tanks ze proberen neer te maaien voordat ze dat voor elkaar kunnen krijgen.
Het stedelijke gebied van Amiens zorgt voor een constante spanning doordat je de vijand lastig kan zien door alle gebouwen en het puin dat ontstaat door de vernietiging gedurende een potje. Hierdoor blijft Amiens een erg leuke map om te spelen en verdient het een plek in onze lijst met beste Battlefield 1 maps.
99804

Ballroom Blitz

Ballroom Blitz is misschien wel de mooiste map van allemaal, tenminste aan het begin. De map wordt gedomineerd door een groot paleis in het midden van de map. Dit paleis bestaat uit een grote zaal, enkele gangen en een binnenplaats omringd door muren met kleine torens. Dit alles bij elkaar zorgt voor een wirwar aan verschillende routes en locaties waar spelers zich kunnen bevinden. Hierdoor zijn het paleis, en vooral de binnenplaats een gevaarlijke plek om blind in te rennen.
De binnenzijde van het paleis is prachtig ontworpen en qua design krijg je het gevoel alsof je in een zomerverblijf van Napoleon rondschiet.
De overige plekken op de map worden voornamelijk gedomineerd door de tuinen van het paleis die er wederom schitterend uitzien. De tuinen zijn vrij open en de enige dekking die er te vinden is zijn de hagen, terassen en kleine ornamenten en beelden. Hierdoor is het een feest voor tanks die spelers vrij makkelijk kunnen neerhalen wanneer ze niet goed in de gaten houden van welke kant het gevaar kan komen.
De map is vrij goed gebalanceerd, maar wanneer je het paleis in handen hebt kan het voor de tegenpartij vrij lastig zijn om door de tuinen te komen. Dat komt voornamelijk doordat de muren van het paleis een uitermate geschikte plek zijn voor troepen om zich te verschansen.
De beeldschone kamers in het paleis en de gebalanceerde gameplay zorgt er voor dat Ballroom Blitz net zo leuk is om te spelen als de kamers mooi zijn. En heeft daarmee een wel verdiende plek gekregen in onze lijst met beste Battlefield 1 maps.
99805

Monte Grappa

Monte Grappa geeft een nieuwe dimensie aan hoogteverschil in de Battlefield multiplayer mappen. Waar hoogteverschillen in eerdere Battlefield edities vaak beperkt bleven tot een paar hoge gebouwen, wolkenkrabbers of heuvels is de map van Monte Grappa volledig ontworpen om het idee van hoogteverschil heen. De map speelt zich af op een bergkam van de Italiaanse Alpen waardoor spelers vrijwel continu bezig zijn met het oplopen van de bergwand terwijl de kogels van bovenaf op hen neerregenen.
Bovenop de berg staat een betonnen fort dat uitkijkt over de lager gelegen gebieden. Dit fort heeft weinig ingangen waardoor het lastig is om binnen te treden. De binnenzijden van het fort bestaat uit een serie smalle gangen en kamers waar de automatische geweren de dienst uitmaken. De rest van de map is een continu spel van het ontduiken van sluipschutters en het neermaaien van vijandige troepen op de wanden van de berg.
Het hoogteverschil in Monte Grappa vereist een compleet nieuwe tactiek voor de spelers, door de steile heuvels en vele rotsen zijn de spelers vaak goed verborgen en is het lastig om ze ongezien te benaderen. De rotsen en kliffen geven goede bescherming voor sluipschutters en het fort is een constante strijd tussen infanterie met machinegeweren.
Tanks en andere voertuigen hebben het een stuk lastiger op deze map, de smalle wegen die de berg oplopen zorgen er voor dat tanks moeilijk kunnen manouvreren en het hoogteverschil maakt het dat spelers vanuit redelijke veiligheid de granaten kunnen lossen op de tanks.
Monte Grappa is een heerlijke en vernieuwende map die voor iedere speler wel wat te bieden heeft. Vooral het hoogteverschil in combinatie met de korte afstanden in en rond het fort maakt van Monte Grappa een map die leuk blijft om te spelen. Vandaar dat het ook een plek verdient in onze lijst met beste Battlefield 1 maps.
99806

Fao Fortress

Fao Fortress is misschien wel de de meest fraaie map. De map bestaat uit een groot fort aan de zuidkant van de map met open plekken en losstaande gebouwen verspreid over de rest van de map. Vooral het gebied in en rondom het fort is een constant gevecht om in handen te houden.
Het fort bestaat uit twee delen: de buitenplaats en de binnenplaats. Beide pleinen zijn omringd door muren die veelal door spelers bezet zijn waardoor de pleinen een ware doodszone worden. Het overnemen van het fort kan dus behoorlijk lastig zijn en het vereist teamwork van de aanvallers om dit voor elkaar te krijgen.
Ingangen naar het fort zijn niet veel aanwezig wat het betreden van het fort ook niet makkelijk maakt. Deze ingangen worden ook vaak vol gegooid met gasgranaten wat de verdedigers ook helpt. Doordat het fort lastig over te nemen is, geeft het een enorm goed gevoel wanneer het lukt.
Een van de ingangen van het fort leidt via een stenen brug met torens aan beide kanten naar de rest van de map. Deze torens biede goede dekking voor zowel aanvallers als verdedigers en geven de aanvallers een kans op hun gezondheid te herstellen wanneer je het fort aanvalt. Na deze brug kom je in een gebied met vooral open velden met her en der wat gebouwen die voor de nodige dekking zorgen.
Beide uiteindes van de map aan de linker- en rechterkant van de map zullen vaak worden gedomineerd door tanks aangezien deze posities dicht bij de basissen van de beide partijen liggen. Dit maakt het overnemen van deze posities door een solo soldaat soms wat lastig.
Al met al is Fao Fortress geen gemakkelijke map en vergt het enige oefening en ervaring voordat je de map goed kan spelen, maar wanneer je dit voor elkaar krijgt is de genoegdoening des te hoger!
Het constante gevecht om het fort en de met tanks gedomineerde vlaktes zorgen voor een constante strijd en vrij snelle gameplay, dit maakt Fao Fortress tot een van de leukste mappen die er op dit moment te spelen zijn in Battlefield 1 en geeft Fao Fortress de eerste plek in onze lijst met beste Battlefield 1 maps.
Meer weten over Battlefield 1? Lees dan onze review of een van onze specials. Battlefield 1 is te spelen op PC, Xbox One en PlayStation 4.