Top 5 beste Apple TV games

Article
zaterdag, 26 december 2015 om 12:01
xgn google image
De vierde generatie van Apple TV richt zich meer dan ooit op games. Hoewel het geen echte console is, zijn de games die op het apparaat uitkomen goed geschikt voor de casual gamer. Wat is nou een selectie van de beste Apple TV games? Hier vind je een top 5!
Hoewel de vierde generatie Apple TV zich wat meer richt op games, is het afspelen van wat serieuzere games wat lastig. De A8 chip in het apparaat kan slechts wat eenvoudigere games aan. Dat mag echter de pret niet drukken, want ook grafisch wat eenvoudigere games kunnen erg vermakelijk zijn. Dat blijkt wel uit de games in onze top 5.

5. Guitar Hero Live

Sinds dit jaar is Guitar Hero terug. Met Guitar Hero Live zet de muziekfranchise zichzelf weer op de kaart. Met een nieuwe gitaar en vele nieuwe nummers en gamemodi is er meer dan ooit genoeg te doen. Ook op de Apple TV kun je deze nieuwe game spelen.
Met behulp van een speciale gitaar die gemaakt is voor Apple TV kun je de game ook via Apple TV spelen. De speelgoedgitaar werkt via Bluetooth. De game zelf is gratis te downloaden. Voor de gitaar betaal je ongeveer 115 euro, dus het is verstandig om twee keer na te denken voordat je de gitaar aanschaft.
83775

4. Crossy Road

De weg oversteken: het is een vrijwel dagelijks fenomeen voor velen. Daar waar auto’s nog wel voor jou stoppen als mens, wordt het toch een ander verhaal als je een kleine kikker bent. In Crossy Road ben je een kikker die een drukke weg moet oversteken. Je kunt de game bovendien met anderen spelen, dus dat is extra leuk natuurlijk.
De game is ook op mobiele apparaten uit, maar de multiplayermodus is speciaal voor de Apple TV. Je moet zorgen dat je de drukke weg oversteekt zonder geraakt te worden door het voorbijrazende verkeer. De game blijkt nog aardig verslavend te zijn en is een heerlijke game voor tussendoor. Bovendien is de game gratis te downloaden: ideaal!
83776

3. Galaxy on Fire: Manticore Rising

Naast het wat pixelige Crossy Road zijn er ook wat mooiere games beschikbaar voor de Apple TV. Zo is daar Galaxy on Fire: Manticore Rising, een game die je meeneemt naar de ruimte. Met de game speel je als piloot Haley Snocom. Je vrienden zijn gevangen genomen door ruimtepiraten, en jij moet ze bevrijden.
Je hebt de keuze uit Story modus of Survival modus. De game is speciaal ontwikkeld voor Apple TV en behoort zeker tot de mooiere games voor het Apple apparaat. Het nadeel is wel dat de game daarom niet gratis is, maar zeker niet onbetaalbaar. Je betaalt een luttele 5,99 euro voor deze game in de Apple TV store.
83777

2. Octodad: Dadliest Catch

Deze game is ook speelbaar op andere platformen, maar nu ook verkrijgbaar voor de Apple TV. In de hoofdrol staat Octodad, een octopus. Je moet proberen geheim te houden dat je een Octopus bent, terwijl je gewoon doorgaat met het dagelijks leven. Vreemd genoeg heeft niemand door dat je octopus bent!
Omdat je over acht armen beschikt zou je denken dat het allemaal wel makkelijk gaat, die huishoudelijke taakjes. Niets is echter minder waar, want de controls zijn nog knap lastig onder de knie te krijgen. Dit kan resulteren in chaos en dat zorgt voor de nodige humor. Bovendien is het cartoonachtige stijltje om van te smullen.
Octodad: Dadliest Catch is een superleuke game die je niet mag missen als je een Apple TV hebt. Voor een bedrag van ongeveer 4,99 euro haal je deze doldwaze game in huis. Een absolute aanrader.
83778

1. Rayman Adventures

De beste Apple TV game is Rayman Adventures. Deze gratis game heeft de iconische held zonder armen en benen van Ubisoft in de hoofdrol. Rayman schittert als nooit tevoren in dit avontuur. In tegenstelling tot Rayman Jungle Run en Rayman Fiesta Run is dit geen runner game, maar een typisch Rayman avontuur.
Onlangs werd Rayman 20 jaar. Er zijn in die 20 jaar al een hoop Rayman games uitgekomen en er zijn vele miljoenen games wereldwijd verkocht van de franchise. Als fan van Rayman mag je deze game dan ook niet missen. Ook als je geen fan bent, is het de moeite waard deze gratis game te checken!