Top 5 beste Android Wear smartwatches - Het beste dankzij Google

  Android Wear staat op het punt om opnieuw te beginnen. In Nederland is al een tijdje geen aandacht meer geweest voor deze horloges, maar daar komt waarschijnlijk op 9 februari verandering in. Dan komt namelijk waarschijnlijk Android Wear 2.0 uit. Wij werpen een blik op de beste Android Wear smartwatches tot nu toe.

  De release van Android Wear 2.0 is om de hoek volgens Evan Blass, een schrijver van VentureBeat en betrouwbare bron van leaks. De release voor het verbeterde besturingssysteem voor Google staat volgens hem gepland op 9 februari 2017. Daarbij komt Google mogelijk met de aankondiging van twee gloednieuwe smartwatches, die worden ontwikkeld in samenwerking met LG.

  De release van Android Wear 2.0 zou kunnen betekenen dat er mogelijk ook verschillende nieuwe horloges uitkomen, naast de horloges van Google zelf natuurlijk dan. Dat neemt niet weg dat er momenteel al meerdere bijzonder goede smartwatches verkrijgbaar zijn. De markt heeft het afgelopen jaar wel aardig stil gestaan, maar wellicht zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat veel ontwikkelaars hebben gewacht op de release van Android Wear 2.0.

  De beste Android Wear smartwatches tot nu toe

  Android Wear 2.0 zou een aantal vernuftige nieuwe features met zich mee brengen. Zo worden horloges die ervan gebruik maken een stuk zelfstandiger, kan er op het horloge zelf genavigeerd worden naar de Google Play Store om apps te downloaden en krijgen horloges met NFC, Near Field Communication, mogelijk ook de functie Android Pay, waarmee betalen met je horloge mogelijk gemaakt wordt.

  Wij werpen dus een blik op een aantal Android Wear smartwatches die je nu al kunt aanschaffen en die mogelijk ook, na de release van Android Wear 2.0, worden geüpgradet naar het allernieuwste besturingssysteem.

  5. Sony Smartwatch 3

  Als eerst op deze lijst vinden we de Sony Smartwatch 3. Het horloge met misschien wel de meest inspiratieloze naam, maar wel met het laagste prijskaartje. Dit horloge heeft een adviesprijs van 150 euro, wat vrij weinig is voor een smartwatch op dit moment. Voor een dubbeltje zit je natuurlijk niet op de eerste rang, maar de Sony Smartwatch 3 is wel een goede manier om kennis te maken met het fenomeen genaamd smartwatch.

  Het horloge heeft een vrij groot schermdiagonaal, maar dit komt mede door het vierkante scherm. De resolutie is slechts 320 bij 320. De processor daarentegen kan wel op tegen de wat duurdere horloges, het horloge heeft een quadcore ARM A7 processor, goed voor 1,2GHz. Het horloge heeft wel een IP68 beoordeling en kan dus prima gebruikt worden om bijvoorbeeld mee te zwemmen. Daarnaast gaat de batterijduur van het horloge tot wel twee dagen mee.

  4. Motorola Moto 360

  Dit is waarschijnlijk het meest stylish horloge dat je gaat vinden, dat gebruik maakt van Android Wear. Het horloge is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, met verschillende banden en is zelfs beschikbaar als de Motorola Moto 360 Woman. Een versie voor vrouwen, met een iets elegantere look en een smallere band. Daarnaast is deze versie een tikkeltje kleiner dan de reguliere Moto 360. Het horloge is iets duurder dan de Sony Smartwatch 3, maar heeft daarvoor ook een aantal betere specs. Voor de goedkoopste versie van de Moto 360 ben je 229 euro kwijt.

  De reguliere Moto 360 heeft standaard een rond LCD-scherm met een diagonaal van 1,37 inch met een resolutie van 360x330. Het horloge heeft een diameter van 42mm en is slechts 11,4 millimeter hoog. Het slimme horloge van Motorola heeft een Snapdragon 400 processor van Qualcomm, eentje die vaker voorkomt in de high end horloges van nu, waardoor het horloge een prachtige prijs-kwaliteitsverhouding heeft, maar niet uitsteekt boven de rest.

  3. LG Watch Urbane 2

  Uiteraard kan LG niet ontbreken op deze lijst, de maker van het horloge dat sowieso gebruik zal maken van Android Wear 2.0. De LG Watch Urbane is niet gemaakt in samenwerking met Google, maar werkt wel met haar besturingssysteem. De LG Watch Urbane is een van de weinige horloges die een zelfstandig 4G netwerk aanbiedt. Dit horloge werkt perfect zonder dat je telefoon in de buurt is en kan zelf communiceren met een LTE netwerk.

  Het horloge heeft ruimte voor een nanosim en maakt op die manier gebruik van mobiele netwerken. Zo kan je zonder je telefoon bellen of een tekstbericht versturen. Daarnaast is de LG Watch Urbane makkelijk te besturen door snel te draaien met de pols waar het horloge op zit. Zo kan de gebruiker van boven naar beneden navigeren in de menu's.

  De Urbane 2 van LG heeft een 1,37 inch scherm met een resolutie van 480 bij 360. De LG Watch Urbane is wel een van de duurdere smartwatches op de markt. De standaardprijs ligt rond de 400 euro, dit is uiteraard afhankelijk van welke versie je neemt.

  2. Huawei Watch

  De Huawei Watch is een van de oudere modellen op deze lijst, maar komt zeker nog mee met de beste horloges die op dit moment uitkomen. Zo lijkt de Huawei Watch intern enorm veel op de zojuist besproken LG Watch Urbane 2. De Huawei Watch werd al vroeg uitgerust met sommige van de beste hardware die op dat moment beschikbaar was op de smartwatch markt.

  Dit horloge heeft namelijk dezelfde processor, maar iets minder werkgeheugen dan de LG Watch Urbane, namelijk 512MB ten opzichte van de 768MB van de LG. De processor is wel hetzelfde en ook het opslaggeheugen van beide klokjes is gelijk. Het horloge heeft wel een iets minder beeldscherm van 400x400, maar daar is de prijs ook naar.

  Standaard kost een Huawei Watch rond de 280 euro, maar het horloge is tevens verkrijgbaar in het goud, die een adviesprijs meedraagt van ongeveer 800 euro. Deze versie heeft niet meer functies of iets dergelijks, maar je kan jezelf er wel veel beter mee uitsloven.

  1. ASUS ZenWatch 3

  Het beste horloge met Android Wear is toch wel de ASUS ZenWatch. Gezien dit horloge de meest recente is van alle Android Wear horloges, zal dit klokje waarschijnlijk voorzien worden van de update naar Android Wear 2.0, zodra die uitkomt. Het horloge is enkel om die reden waarschijnlijk al een van de beste Android smartwatches. Daarnaast heeft deze smartwatch waarschijnlijk de beste interne componenten van alle Android Wear horloges die je nu kan krijgen.

  De ZenWatch 3 is voorzien van de speciale Qualcomm Snapdragon Wear 2100, een processor die speciaal is ontworpen voor smartwatches. Hierdoor is het horloge tot wel 25% zuiniger dan de Snapdragon 400, die we onder andere zien in de Huawei Watch en LG Watch Urbane. Mocht je toch zonder stroom komen te zitten, dan is binnen 15 minuten de accu tot wel 60% opgeladen.

  Buiten het feit dat de ASUS ZenWatch 3 het nieuwste klokje is op deze lijst, is deze ook niet het duurste. Daarnaast is dit horloge voorzien van sterke hardware en zal deze, door de late release, mogelijk beschikken over Android Wear 2.0, na de release van de nieuwste firmware voor smartwatches van Google.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.