Top 5 beste action adventure games van 2015

Article
zondag, 13 december 2015 om 14:00
xgn google image
Het action adventure genre kan af en toe lastig zijn om te definiëren, omdat het genre een hoop verschillende soorten games omvat. Ook in het afgelopen jaar kwamen er weer ontzettend veel goed games binnen dit brede genre uit. Wij zetten de 5 beste voor je op een rijtje in onze top 5 beste action-adventure games van 2015!

5. Rise of the Tomb Raider

Er zijn een paar van die game-personages die bijna iedereen ter wereld wel kent. Neem bijvoorbeeld een Mario, Link of Sonic The Hedgehog. Verder is één van de meest iconische vrouwelijke personages uiteraard Lara Croft. Twee jaar geleden leerden we een totaal nieuwe kant kennen van deze wereldberoemde archeoloog in de reboot van Tomb Raider.
Dit jaar kregen we het veelbelovende vervolg Rise of the Tomb Raider. Deze tijdelijk Xbox exclusive was misschien niet ontzettend vernieuwend ten opzichte van zijn voorganger, maar nam wel de sterke elementen hiervan mee. Wat ons betreft alvast een prima zoethoudertje voor Uncharted 4: A Thief's End!
82613 1

4. Mad Max

Als post-apocalyptische werelden en enorme woestijnen je ding zijn, was 2015 zonder twijfel een goed jaar voor je. We werden dit jaar namelijk niet alleen getrakteerd op de reboot van Mad Max, genaamd Mad Max: Fury Road. Ook kregen we voor het eerst een Mad Max-game.
Deze game met de simpele titel Mad Max wist de sfeer uit de films op briljante wijze over te brengen in een immens grote open wereld. Als je het ons vraagt is de term sandbox game nog nooit zo goed op zijn plaats geweest!
82614 1

3. Batman: Arkham Knight

Al vanaf het moment dat Batman: Arkham Asylum uitkwam, waren wij verkocht en wilden we meer Batman-games zien. Het vervolg Batman: Arkham City kwam al snel uit en gaf ons een enorm intense cliffhanger. Wij konden niet wachten op een vervolg, maar we moesten nog even geduld hebben en kregen de prequel Batman: Arkham Origins als zoethoudertje.
Dit jaar kwam na lang wachten eindelijk de epische conclusie van deze reeks uit! Batman: Arkham Knight bracht ons alles wat Arkham-reeks eerder al zo goed maakte, maar dan nog mooier en grootser dan ooit tevoren. Voor het eerst reden we met de Batmobile door de donkere straten van Gotham en namen we het op tegen de schurken van deze corrupte stad.
82615 1

2. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Eerder in deze top 5 benoemden wij al dat Rise of the Tomb Raider een fijn voorproefje was voor Uncharted 4: A Thief's End. Dit geldt natuurlijk minstens zo zwaar voor de geremasterde versies van de eerste drie avonturen van Nathan Drake. In Uncharted: The Nathan Drake Collection konden wij deze avonturen namelijk herbeleven als nooit tevoren.
Nog nooit eerder zag de wereld van Uncharted er zo mooi uit. De belachelijk charismatische Nathan Drake was voor het eerst te zien op de PS4 en dit zorgde er bij ons voor dat we nóg meer zin kregen in zijn vierde avontuur!
82616

1. Bloodborne

Als er één action-adventure game is die ons dit jaar bezig hield, is het wel Bloodborne! Wat een brute, meedogenloze game blijft dit toch. Hidetaka Miyazaki, bekend van de al net zo meedogenloze Souls-reeks, bracht ons een game die MINSTENS zo moeilijk is als zijn voorgangers.
In tegenstelling tot de games uit de Souls-reeks draag je in Bloodborne geen schild bij je, wat betekent dat je nog meer op je hoede moet zijn voor je altijd gevaarlijke tegenstanders. Ook is het tempo in Bloodborne flink opgevoerd en is je karakter een stuk behendiger dan de logge karakters uit de andere Miyazaki-games.
Deze verandering in gameplay wordt overigens deels meegenomen in Miyazaki's volgende meesterwerk Dark Souls 3. Het zou ons dan ook zeker niet verbazen als deze nieuwe toevoeging aan de Souls-reeks volgend jaar weer in de top 5 action-adventure games te vinden is!