Top 5 nieuwste backwards compatibility games voor Xbox One

  Zoals de meeste van jullie wel weten wordt Call of Duty: Modern Warfare remaster binnenkort beschikbaar gesteld bij het kopen van Call of Duty: Infinite Warfare. Daarnaast worden er nog meer oude games beschikbaar gemaakt, maar dan via backwards compatibility voor de Xbox One

  Veel gamers kijken geregeld terug op hun oude games, hoeveel lol en uren ze er wel niet in hebben zitten. Maar dan is de oude Xbox 360 kapot, verkocht of er is gewoon geen ruimte voor.

  Daar is de oplossing backwards compatibility voor bedacht. Zodat gamers hun oude favoriete games nog een keer kunnen herbeleven, maar dan op de Xbox One. In september is de backwards compatibility collectie weer wat aangevuld. Hier een lijst met top 5 nieuwste backwards compatibility games voor Xbox One.

  5. de Blob 2

  De Blob 2 is een platform puzzle game uit 2011 en de sequel op de Wii-exclusive de Blob. de Blob 2 is gemaakt door gamestudio Blue Tongue Entertainment dat inmiddels failliet is. Ook is er door gamestudio Halfbrick Studios een Nintendo DS versie gemaakt waarvan het verhaal zich afspeelt tussen de twee console versies in (dus in feite is de DS versie het tweede deel).

  In de Blob 2 speel je het vervolg op de DS versie van de game. In de game zit een kwaadaardige uitvinder genaamd Dr. Von Blot. Von Blot experimenteert met levende creaties bestaande uit gemuteerde inkt. Blob komt het laboratorium van Von Blot tegen in een oerwoud en gaat vanaf daar de aanval in om de plannen van Dr. Von Blot te stoppen.

  Als speler speel je Blob die als het ware kleuren met elkaar kan mixen om vervolgens objecten te beschilderen en het leven kan geven. Als Blob krijg je missies van vrienden die zich bevinden in de "Color Underground". Deze missies bestaan onder andere uit het verslaan van vijanden, racen tegen de klok en het innemen van bepaalde gebieden die overheerst worden door Dr. von Blot.

  4. Of Orcs and Men

  Of Orcs and Men is een fantasy action RPG ontwikkeld door Cyanide en Spiders en is uitgegeven door Focus Home Interactive.

  Het rijk van de mens onderdrukt de landschappen van de Orcs. Ja, je leest het goed. In Of Orcs and Men zijn de rollen een keer omgedraaid en worden juist de Orcs onderdrukt, die normaal gesproken bekend staan om hun bloeddorstige persoonlijkheden en lust voor oorlog.

  Als speler kruip je in de huid van een elite Orc soldaat genaamd Arkail, van het legendarische legioen van de "Bloodjaws." Dit legioen is zeer betrokken bij de oorlog tussen de orcs en goblins tegenover de mensheid.

  Verder is de gameplay van Of Orcs and Men een interessant onderdeel. In deze singleplayer game kies je voor zowel de frontale aanval als de diplomatieke oplossing. Dat zorgt ervoor dat je je gewende RPG-speelstijl even aan de kant moet zetten en minder bekende paden gaat bewandelen.

  Vanwege een zeer intuïtieve besturing en een in-game functie waarmee je actiemomenten kan pauzeren, krijg je alle tijd om te bepalen welke actie je gaat doen tijdens het gevecht. Het is een interessante draai.

  3. Call of Duty 3

  Call of Duty 3 is een first-person shooter en is de derde game uit de Call of Duty franchise. De game is ontwikkeld door Treyarch en is uitgegeven door Activision.

  Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Na een korte training die je krijgt terwijl je een Amerikaanse soldaat bestuurd, begint het spel. De speler speelt niet alleen als Amerikaan, maar ook als Engelse, Poolse en Canadese soldaten.

  De game is verdeeld in verschillende hoofdstukken, in elk hoofdstuk volg je een soldaat van één van de vijf legers: The US Army, British SAS, Canadian Army en de Poolse Divisie. Er is ook een multiplayer mode in Call of Duty 3 bestaande uit verschillende modi. Het is een beetje het begin van hoe men Call of Duty nu kent.

  Maar het verhaal is vooral waarom je Call of Duty 3 zou moeten spelen. Daarnaast zijn uiteraard de grafische aspecten ook niet overeenkomend met wat je zou verwachten door de latere games in de serie, dit is de Call of Duty van vroeger.

  2. Bayonetta

  Bayonetta is ontwikkelt door Platinum Games en NEX Entertainment en is uitgegeven door SEGA. Bayonetta is qua vechtsysteem een beetje te vergelijken met Devil May Cry, gemaakt door dezelfde producent.

  De speler bestuurt de heks Bayonetta. Het is een hack 'n slash game waarin de speler zoveel mogelijk aanvallen combineert om lang doorgaande en complexe combo's te creeëren waarmee je je vijanden genadeloos afslacht. Met verschillende wapens executeert Bayonetta haar vijanden met lange afstandsaanvallen, events, executies en Torture attacks.

  Het verhaal van Bayonetta speelt zich af in Vigrid, een fictieve Europese stad. Bayonetta is een heks die van gedaante kan veranderen. Zij ontwaakt na een slaap van 500 jaar en wanneer ze wakker wordt heeft ze geen flauw idee waar ze is. Ze is haar volledige geheugen kwijt.

  Voordat zij aan haar 500-jarige slaap begon, waren er twee groeperingen die de wereld in balans hielden. De afscheiding tussen licht en duisternis. Maar nadat zij ontwaakt zijn beide groepen op mysterieuze wijze verdwenen.

  Bayonetta beschikt nog wel over een sieraad ingelegd met een linkeroog, zij denk dat dit sieraad iets te maken heeft met het verdwijnen van de groeperingen en begint haar zoektocht naar het rechteroog. Maar niet voordat ze eerst wat monsters de pan in hakt.

  1. Call of Duty: World at War

  De vijfde first-person shooter van de Call of Duty reeks verdient dan toch echt de eerste plaats van de nieuwe backwards compatibility games voor Xbox One. In het laatste deel van Call of Duty waar het verhaal zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog zaten veel features voor mensen die in hun eentje spelen, maar ook voor met z'n tweeën.

  Call of Duty: World at War kwam uit op 14 november 2008. De game is ontwikkeld door Treyarch en uitgegeven door Activision.

  De verhaal modus van het vijfde deel in de reeks was volledig met z'n tweeën uit te spelen op één scherm. Het verhaal volgde het einde van de Tweede Wereldoorlog met wat fictieve twisten, maar dat maakte de game er absoluut niet minder op.

  Naast een zeer goede verhaallijn stond Call of Duty: World at War vooral bekend om de nieuwste feature: Nazi Zombies. Een survival modus waarin 1 tot 4 spelers zich in een bunker bevinden en zolang mogelijk moeten overleven tegen hordes van swastika zombies. Een zeer uitdagende gamemode. Ook deze gamemode is met meerdere te spelen op één scherm.

  Nog meer oude games spelen op je Xbox One? Bekijk dan onze special over de Top 10 beste Xbox One backwards compatibility games.

  Of Orcs and Men

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.