Top 5 Android Smartphones 2016 tot nu toe

Article
zondag, 18 september 2016 om 12:00
xgn google image
Het jaar is inmiddels al ruim over de helft van het jaar en de meeste fabrikanten hebben hun nieuwe smartphone voor dit jaar gepresenteerd of uitgegeven. Onlangs verscheen bijvoorbeeld de iPhone 7, maar voor de mensen die liever een Android willen aanschaffen hebben wij hier de top 5 Android Smartphones 2016 tot nu toe!
Wie een toestel wil met iOS of Windows als besturingssysteem is al vrij snel door de keuzes heen. Android daarentegen heeft enorm veel verschillende toestellen die het besturingssysteem aanbieden. Voor velen een lastig iets waardoor ze soms door de bomen het bos niet meer zien. Om iets van een lichtpuntje te bieden hebben wij hier de top 5 Android smarthpones 2016 tot nu toe!

5. Sony Experia Z5

De eerste telefoon in onze lijst is de nieuwste telefoon van Sony. Voorgaande edities van de Experia Z serie vielen niet altijd bij iedereen in de smaak. Zo waren de camera, het design en de kwaliteit van het toestel over het algemeen niet altijd even goed.
Met de Sony Experia Z5 is daar nu verandering in gekomen. In plaats van een 2.2 MP camera aan de voorzijde heeft de Z5 een 5.1 MP camera en is ook de camera aan de achterzijde van 20.7 MP verhoogd naar 23 MP. Daarnaast is het design flink op de schop genomen met als resultaat een telefoon die er erg goed uit ziet. Als laatste grote verandering ten opzichte van de eerdere Z3 is er een goede vingerafdrukscanner toegevoegd die tot de top van de telefoons behoort.
De Sony Experia Z5 is een van de beste telefoons die Sony in het recente verleden heeft gemaakt en is daarmee op de vijfde plek geëindigd in onze top 5 Android Smartphones 2016 tot nu toe.

4. LG G5

De nummer vier op onze lijst is net even anders dan de traditionele telefoons en dat is een goed iets. De LG G5 is namelijk een modulaire telefoon. Dat betekent dat sommige componenten van de telefoon kunnen worden losgekoppeld
Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld de onderzijde van de telefoon los te klikken en een ander component er aan vast te maken die een beter stereogeluid produceerd of een betere grip geeft voor het maken van foto's.
Ook de binnenzijde van de LG G5 is verre van teleurstellend. De telefoon beschikt over een 4 GB RAM geheugen, een snapdragon 820 processor (de Experia Z5 heeft de 810 processor), een 5.3 inch beeldschem met een 1440 x 2560 resolutie en een 32 GB opslag met mogelijkheden om deze uit te breiden.
Vanwege de vernieuwende functie van het modulaire systeem en de solide prestaties komt de LG G5 op de vierde plek in onze top 5 Android smartphones 2016.

3. OnePlus 3

Nummer drie op onze lijst is ook een klein beetje een buitenbeentje. De OnePlus 3 van de Chinese maker OnePlus is een enorm sterke telefoon in de budgetklasse. Gebruikers die graag een solide presterende Android telefoon hebben, maar simpelweg geen Samsung of HTC kunnen betalen doen er erg goed aan om een kijkje te nemen bij de OnePlus 3.
De OnePlus 3 levert namelijk uitstekende prestaties voor de prijs en ziet er daarnaast ook nog eens erg goed uit. De OnePlus3 kost los 399 euro. In vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 die zo'n 600 euro kost is dat een behoorlijk verschil.
De OnePlus 3 hoeft het qua prestaties ook zeker niet af te laten weten ten opzichte van de meeste andere telefoons. Met een Snapdragon 820 een 3000mAh batterij, 6GB aan RAM en 5.5 inch full HD scherm doet het zeker niet onder aan bijvoorbeeld de LG G5 of de Experia Z5.
Het enige echte nadeel aan de OnePlus 3 is de afwezigheid van een microSD ingang waardoor je gebonden zit aan de 64 GB die in de telefoon zit.
Kortom, de OnePlus 3 is een uitstekende keuze voor de Android liefhebber met een iets kleinere portemonnee en doet zeker niet onder aan de andere "grotere" merken.

2. HTC 10

Op de tweede plaats staat de HTC 10. Deze telefoon is in vergelijking met de OnePlus 3 bijna gelijk qua prestaties en heeft zelfs een iets minder groot RAM geheugen. Dit minpunt maakt de telefoon echter meteen goed met de kwaliteit van de componenten die in de telefoon zitten.
HTC is altijd al goed geweest in het beste naar voren laten komen van de gebruikte componenten. Zodoende weet HTC altijd met iets mindere specificaties wel enorm goede prestaties neer te zetten.
Het 5.2 inch beeldscherm heeft, net als de LG G5 een 2K beeldscherm met daarachter wederom de Snapdragon 820 processor en 4 GB aan RAM geheugen. Dat aangevuld met een 3000mAh batterij en een standaard opslag van 32 of 64 GB met mogelijkheden om een SD-kaart er aan toe te voegen maakt deze telefoon erg degelijk en goed in zijn prestaties.
Daarnaast is HTC altijd al erg gefocused geweest op de kwaliteit van de componenten wat er voor zorgt dat de telefoon (vrijwel) altijd goed blijft presteren. Een 12 MP camera sensor is een stuk minder dan de andere telefoons, maar levert desondanks erg goede foto's.
Vooral de kwaliteit van de telefoon zorgt er voor dat de HTC 10 een tweede plek heeft gekregen in onze top 5 Android smartphones 2016.

1. Samsung Galaxy S7 Edge

Als laatste komen we uiteraard bij de nummer één van onze lijst en dat is ditmaal de Samsung Galaxy S7 Edge.
De Samsung Galaxy S7 Edge is op dit moment ongeëvenaard in zijn prestaties. De snelheid waarmee deze telefoon opereert is ongelofelijk en dan hebben we het nog niet eens gehad over het uiterlijk en natuurlijk het gebogen scherm.
De Samsung Galaxy S7 Edge is qua componenten niet echt goed te onderscheiden van de andere telefoons. Ook deze telefoon komt met een Snapdragon 820 processor, 4 GB aan RAM geheugen, een 2K scherm resolutie op een 5.5 inch beeldscherm en heeft een 12 MP camera.
Net zoals bij de HTC geeft het aantal mega pixel voor de camera een beetje een vertekend beeld. De camera technologie van de Samsung Galaxy S7 Edge zorgt er namelijk voor dat de afbeeldingen wel haarscherp op je telefoon komen te staan. De meeste critici zijn het er dan ook over eens dat de foto kwaliteit van de Samsung Galaxy S7 Edge tot een van de beste behoort van alle smartphones.
Een ander groot voordeel aan de Samsung Galaxy S7 Edge is de grote batterij. met 3600mAh is het de grootste batterij van alle telefoons in deze lijst (ideaal voor bijvoorbeeld Pokémon GO of Netflix). Een ander groot voordeel is het gebogen scherm. Met dit scherm heb je geen last meer van een omkadering in de afbeeldingen en video's die je bekijkt op je telefoon wat voor een schitterende ervaring zorgt.
Een nadeel van de Samsung Galaxy S7 Edge is dat er geen mogelijkheid is om de opslag te vergroten, je bent afhankelijk van de 32 GB die in de telefoon aanwezig is.
Desondanks wegen de pluspunten veel zwaarder mee dan dat ene minpunt en komt de Samsung Galaxy S7 Edge op de eerste plaats in onze top 5 Android smartphones 2016.