Top 5 aliens in games

  Aliens zijn bijna net zo populair als zombies als het op kanonnenvoer aankomt, ter ere van de XCOM 2 release presenteren wij je vandaag de top 5 aliens in games.

  5. Crypto (Destroy All Humans)

  Zoals de titel van de game al aangeeft, Cryptosporidium-137, kortweg Crypto, komt niet in vrede naar onze planeet. Hij komt naar de aarde omdat de mensheid een van zijn soortgenoten, Cryptosporidium-136, heeft neergehaald met een raket.

  Crypto wil deze alien redden en komt samen met alien Pox naar de aarde. Het hoofdpersonage krijgt van zijn medereiziger de opdracht om menselijke hersencellen te oogsten, omdat deze Furon-DNA (Furon is de officiële benaming voor het soort waar Crypto toe behoort) bevatten.

  Jij als speler mag Crypto besturen en kan met hem zoveel mogelijk chaos veroorzaken. Dat kan te voet, met een elektrisch pistool, maar ook heb je toegang tot een ion detonator. Dit is een wapen dat lijkt op een granaatwerper, er is een disintegrator ray waarmee levende organismen omgeturnd worden naar niets meer dan een verbrand skelet. Als kers op de slagroomtaart heb je te voet ook nog beschikking tot een anale staaf, die ingebracht wordt en op die manier de hersenen van je slachtoffers oogst.

  In de lucht, met je vliegende schotel, heb je nog meer opties om chaos te creëren naar jouw smaak. Zo is er de death ray waarmee je je slachtoffers levend verbrandt. Er is de abcucto beam, waarmee je mensen optilt en kunt lanceren. Daarnaast heb je ook nog toegang tot het Furon equivalent van een atoombom; de Quantum Deconstructor, voor als je weinig tijd hebt.

  Al met al is Crypto een gestoorde alien in een gestoorde game, en daarom verdient hij een plekje in deze lijst.

  4. Uber Ethereal (XCOM: Enemy Unknown)

  De grote eindbaas in de remake van de klassieke strategie game en extra krachtige versie van de Ethereals die je vaker in de game tegenkomt. Wat betekent dat het een krachtige versie is van een tegenstander die je eigenlijk al niet wilt tegenkomen.

  Aan het einde van de game, dat wil zeggen, als je het einde van de game al haalt (je moet immers behoorlijk je best doen om het einde van deze frustrerend moeilijke game te halen) staat deze alien voor je klaar. Niet om je warm welkom te heten, of om je een applausje te geven voor je prestatie, maar om je nog een tandenknarsend eindgevecht te bezorgen.

  De Uber Ethereal wordt vergezeld door nog eens twee andere Ethereals, die op hun beurt weer worden vergezeld door Muton Elites, nog een soort die je niet wilt tegenkomen. Als je niet voorbereid bent op dit eindgevecht word je zowel fysiek als mentaal kapotgemaakt door deze groep aliens en zul je de neiging krijgen om je computer het raam uit te slingeren.

  Puur vanwege zij ziekelijke moeilijkheidsgraad, krijgt de Uber Ethereal een plaatsje op nummer vier van top 5 aliens.

  3. Grøbber (Amsterdoom)

  Deze paarse aliens hebben onze hoofdstad overgenomen. Amsterdoom misschien een wat obscure titel in deze lijst, maar we vonden dat de Grøbbers niet mogen ontbreken in deze top 5 aliens.

  De game lijkt qua gameplay op Doom en Quake, sterker nog, de game is gebouwd op de quake 2 engine, maar het voornaamste verschil is dat de locatie voor deze game de Nederlandse hoofdstad is.

  De aliens zijn paars en erop uit om je te doden, de game heeft zijn healthpacks ver uit elkaar liggen en dat maakt het ook op de makkelijkste moeilijkheidsgraad lastig om door deze 15 levels tellende game heen te komen. Ondergetekende heeft nog steeds nachtmerries van het geluid dat deze paarse monsters maakten.

  2. Sangheili (Halo serie)

  Als je wel eens Halo hebt gespeeld, dan komt deze reus je wel bekend voor. Deze Sangheili, ook wel bekend als Elites, zijn onderdeel van de Covenant en zijn enorm groot, ze kunnen bijna drie meter lang worden en hun mond gaat niet aan één kant, niet aan twee kanten, maar aan vier kanten open. Stuff of nightmares, zullen we maar zeggen.

  Er is een enorme verscheidenheid aan verschillende Sangheili soldaten, met als meest indrukwekkende de Sangheili General. Net als bij de mensen is generaal een van de hoogste in de rang en leidt tot wel duizenden troepen tegelijk. De heeft een krachtig schild en ongelooflijk veel health, het kan dan ook wel even duren voor je deze grote vriend plat hebt.

  De organisatie en het afschrikwekkende uiterlijk van dit Covenant ras maakt de Sangheili een terechte nummer twee.

  1. Combine (Half Life)

  Wie anders zou dit lijstje afsluiten dan de Combine, het onderdrukkende ras uit de Half Life games. In de eerste game waren het soldaten van het Amerikaanse leger waartegen je vocht, in de tweede game kom je oog in oog te staan met de aliens zelf.

  In minder dan een paar uur tijd wist dit ras met hun leger de wereld over te nemen, de seven hour war speelde tussen het einde van de eerste Half Life en het tweede deel.

  Technisch gezien zijn de Combine helemaal geen aliens, als de definitie van alien “soort van een andere planeet zou zijn”. De Combine is namelijk een organisatie dat zich in meerdere dimensies begeeft om zo een interdimensionaal keizerrijk te creëeren.

  Er is te veel om te vertellen over de Combine, zo hebben ze de mensheid in City 17, waar de tweede Half Life game zich afspeelt, onvruchtbaar gemaakt met een krachtveld om de stad heen. Ze hebben ontzettend geavanceerd wapentuig zoals de Strider, een huizenhoog monsterachtig soort tank, maar toch ook weer niet.

  Zoals gezegd, er valt teveel te zeggen over deze interdimensionale aliens, en als je alles wilt zeggen dan hebben we een boek nodig, of misschien nog wel tien volgeschreven webpagina’s. Niet voor niks dus, dat dit superieure ras op de eerste plek in deze top 5 staat.

  Destroy All Humans: Path of Furon

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2009

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.