Top 3 beste Quentin Tarantino films

Article
zaterdag, 23 september 2023 om 12:00
Tarantino">Quentin Tarantino is voor velen misschien wel de beste regisseur aller tijden. Hij heeft een carrière opgebouwd waar je inmiddels wel 'u' tegen zegt. Vandaag ranken wij zijn drie beste films.

3. Once Upon a Time in Hollywood

Noem het ‘recency bias’ maar de meest recente films in het oeuvre van de regisseur belanden wat ons betreft op de derde plek. In tegenstelling tot zijn eerdere werken gaat Tarantino in deze film terug in de tijd en verandert hij de geschiedenis. In Once Upon a Time in Hollywood gaan we terug naar het Hollywood van 1969, waar acteurs zoals Bruce Lee en Steve McQueen echte supersterren waren. De waargebeurde moord op actrice Sharon Tate door de sekte van de geschifte Charles Manson staat in deze film centraal.
De hoofdrolspelers zijn het fictieve duo van uitgerangeerde acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en en stuntman met een dubieus verleden Charles Booth (Brad Pitt). In deze film neemt Tarantino je mee in de showbizz-wereld van Hollywood waarin Rick en Charles per toeval in de gekste situaties terecht komen. Een film die filmfanaten zeker gezien moeten hebben.
schermafbeelding 2023 09 15 om 155338f1694786654

2. Reservoir Dogs

Met zijn eerste, betrekkelijk simpele film zette Tarantino meteen een klassieker neer. Reservoir Dogs is een unicum in het feit dat het een film is over een bankoverval, maar dan zonder bankoverval. In de film is te zien hoe een diefstal wordt gepland en voornamelijk hoe eenieder van de overvallers zijn eigen hachje probeert te redden na het gruwelijk misgaan van de overval.

Alle boeven blijven anoniem en kunnen enkel benoemd worden met hun codenaam (een willekeurige kleur). Met weinig schermtijd weet de regisseur toch elk van de personages uit te werken met echte karaktereigenschappen en redeneringen. Het levert een interessante film op die erg aan te bevelen is voor elke jongvolwassene en ouder.
schermafbeelding 2023 09 15 om 155914f1694786619

1. Pulp Fiction

Pulp Fiction mag gezien worden als de klassieker die Tarantino in de spotlights bracht als één van de grootste regisseurs ter wereld. Met een significant kleiner budget (slechts 8 miljoen dollar) dan zijn andere speelstukken, focust deze film voornamelijk op de dialogen tussen personages. Vooral de scènes en de chemie tussen acteurs John Travolta (in de film Vincent Vega) en Samuel L. Jackson (in de film Jules Winnfield) zijn om je vingers bij af te likken.
De film, die niet helemaal in chronologische volgorde verloopt, gaat over twee criminelen die erop uit worden gestuurd door hun baas voor allerlei klusjes, zoals het bedreigen van jongens met schulden, het passen op de verslaafde vrouw van de baas en het omleggen van een bokser die weigerde te ‘matchfixen’. Veel filmliefhebbers hebben de film al vaak gezien en dat is ook niet zo gek voor een film die internationaal als één van de beste en meest vermakelijke films aller tijden wordt gezien.
schermafbeelding 2023 09 15 om 160056f1694786588

Populair Nieuws