Top 13 beste films voor februari 2016

  De maand februari is altijd een drukke filmmaand, en dit jaar is het niet anders. Daarom hebben wij opnieuw een mooie lijst samengesteld met de top 13 beste films voor februari 2016. Laat je dus inspireren voor je volgende bioscoopbezoek in februari.

  De grootste film van februari is toch wel Deadpool over de "Merc with a mouth". Ryan Reynolds krijgt hierbij zijn tweede kans als Deadpool, nadat hij eerder het karakter speelde in X-Men Origins Wolverine. Ook krijgt hij een tweede kans als superheld, nadat Green Lantern toch weinig succes behaalde.

  Ben je geen fan van superhelden, maar kun je wel wat actie gebruiken in februari? Dan is de mythologische film Gods of Egypt wat voor jou, waarin de goden Horus en Set tegen elkaar vechten voor de troon van Egypte.

  Deadpool - 11 februari

  Gebaseerd op de meest onconventionele anti-held uit de stripboeken van Marvel, vertelt Deadpool het oorsprongsverhaal van de voormalig Special Forces soldaat die zich omtovert tot de huurling Wade Wilson. Nadat hij onderdeel was van schurkachtige experimenten, blijft hij over met snel helende krachten en het alter ego van Deadpool. Gewapend met nieuwe vaardigheden en een donker doorgedraaid gevoel voor humor, maakt Deadpool jacht op de man die zijn leven bijna had verwoest.

  De Amerikaan Tim Miller maakt met Deadpool zijn regiedebuut voor een speelfilm, na eerder al twee korte films te hebben geregisseerd. Hij doet dit aan de hand van een script geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, bekend van Zombieland. Naast Ryan Reynolds als Deadpool, zien wij ook nog Morena Baccarin, Ed Skrein, TJ Miller, Gina Carano en Brianna Hildebrand terug in de film. De stem van Stefan Kapicic is te horen in de rol van Colossus.

  Gods of Egypt - 25 februari

  Gods of Egypt is een spectaculaire actie-avonturen film geïnspireerd op klassieke mythologie uit Egypte. In de film hangt de overleving van de mensheid aan een zijden draadje als de onverwachte en sterfelijke held Bek (Brenton Thwaites), een opwindend avontuur aangaat om de wereld en zijn ware liefde te redden. Om zijn missie te doen slagen, moet hij de hulp inroepen van de krachtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau).

  Gezamenlijk vechten Bek en Horus in een onwaarschijnlijke alliantie tegen Set (Gerard Butler), de meedogenloze god van duisternis die de troon van Egypte heeft overgenomen. Set heeft het ooit zo vredige en welvarende rijk ondergedompeld in chaos en conflict. Als de adembenemende strijd tegen Set en zijn handlangers de twee helden meeneemt naar het hiernamaals en door de hemel, moeten zowel Horus als Bek een aantal testen van moed en opoffering overwinnen als zij deze epische confrontatie willen overleven.

  Gods of Egypt wordt geregisseerd door de in Egypte geboren Alex Proyas, bekend van I, Robot en The Crow. Hij geeft leiding aan een cast bestaande uit Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Abbey Lee, Courtney Eaton, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Elodie Yung en Chadwick Boseman.

  Als je op zoek bent naar een komische film met wat actie erin, dan moet je in februari een keuze maken. Allereerst is er de film Hail, Caesar van de gebroeders Ethan en Joel Coen, bekend van Fargo en The Big Lebowski, over de ontvoering van George Clooney. De tweede film is Grimsby van Sacha Baron Cohen (Borat), in deze film speelt hij de slome broer van superspion Mark Strong. Als laatste speelt Jack Black in de film Goosebumps, waarin monsters uit boeken tot leven komen.

  Hail, Caesar! - 18 februari

  Joel en Ethan Coen hebben samen al vier Oscars gewonnen en schrijven en regisseren nu de komedie Hail, Caesar met daarin een bekende cast aan sterren tijdens de laatste jaren van Hollywoods Gouden Eeuw. Het verhaal van Hail, Caesar spant één volle dag over het leven van een studiobaas en alle problemen die hij moet oplossen. De cast bestaat uit Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton en Channing Tatum.

  Grimsby - 25 februari

  Nobby (Sacha Baron Cohen) is een vriendelijke, maar niet al te snuggere Engelse voetbal hooligan die wordt herenigd met zijn lang verloren broer Sebastian (Mark Strong), een dodelijke MI6-agent. Gezamenlijk moeten zij een gigantische en globale terreuraanval tegenhouden en bewijzen dat achter iedere grote spion een gênante broer schuilt.

  Nobby heeft alles wat een man uit Grimbsy nodig heeft, dat zijn elf kinderen en de meest prachtige vriendin uit het noordoosten van Engeland (Rebel Wilson). Er mist alleen één ding in zijn leven, en dat is zijn kleine broertje Sebastian, naar wie Nobby 28 jaar heeft gezocht nadat zij als kinderen van elkaar waren gescheiden.

  Daarom gaat Nobby op reis om herenigd te worden met Sebastian, niet wetende dat zijn broer de dodelijkste huurmoordenaar is van MI6 en dat hij tevens plannen heeft ontdekt van een dreigende globale terreuraanval. Op de vlucht en ten onrechte beoordeeld, ontdekt Sebastian dat hij enkel de wereld kan redden door hulp te vragen aan de grootste idioot ter wereld, zijn broer Nobby.

  Goosebumps - 11 februari

  Tiener Zach Cooper (Dylan Minnette) is boos over de verhuizing van de grote stad naar een klein dorpje, maar vindt toch een zilveren omlijning als hij het mooie buurmeisje Hannah (Odeya Rush) ontmoet. Iedere zilveren omlijning kent alleen een wolk en Zach komt hierachter als hij de mysterieuze vader van Hannah ontmoet. De vader van Hannah is namelijk R.L. Stine (Jack Black), de auteur van de goed verkopende boekenreeks Goosebumps.

  Uiteindelijk blijkt er een reden te zijn waarom Stine zo vreemd is, want hij is een gevangene van zijn eigen gedachtes. De monsters uit de bekende boekenreeks zijn namelijk echt, en Stine beschermt zijn lezers door de monsters op te sluiten in de boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat uit de manuscripten, beginnen de monsters het dorp te terroriseren. Het is dan aan Stine, Zach en Hannah om alle monsters terug te krijgen in de boeken waar zij thuishoren.

  Ben je toch meer op zoek naar een komische film, die zichzelf vooral niet serieus neemt en tegelijkertijd een vervolg is op het eerste deel? Ook dan heeft februari de film voor jou met Zoolander 2 en Ride Along 2. In Zoolander 2 keren Ben Stiller en Owen Wilson terug naar de wereld van modellen, die zij vijftien jaar geleden achterlieten. Voor Ride Along 2 is het minder lang geleden, maar Ice Cube en Kevin Hart zijn er wel klaar voor om het jolige en serieuze politieduo te vormen.

  Zoolander 2 – 11 februari

  Ooit waren Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson) de bekendste mannelijke modellen, maar nu zijn ze oud nieuws, laat staan een bron van amusement. Het grootste supermodel ter wereld is momenteel een androgeen lijkend model met de naam All (Benedict Cumberbatch). Derek en Hansel zijn door de ontdekking ontmoedigd, maar dat verandert als zij in contact komen met Interpol agent Montana Grosso (Penélope Cruz).

  Montana rekruteert Derek en Hansel om op zoek te gaan naar het criminele meesterbrein die achter de moorden zit van de mooiste mensen ter wereld, zoals Justin Bieber, Demi Lovato, Usher en Miley Cyrus. Zij kwamen allemaal te overlijden met Dereks bekende blik, Blue Steel, op hun gezicht. De mannelijke modellen zijn enthousiast om de wereld van high fashion te infiltreren, maar Montana twijfelt aan haar beslissing als zij ziet wat voor methodes Derek en Hansel gebruiken.

  Voor dit tweede deel is Ben Stiller opnieuw verantwoordelijk voor het schrijven en regisseren van de film, net als bij de eerste Zoolander film. In de cast van Zoolander 2 zien wij Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell en Christine Taylor hun terugkeer maken. Nieuwe gezichten voor dit tweede deel zijn onder andere Penélope Cruz, Benedict Cumberbatch en Kristen Wiig.

  Ride Along 2 – 4 februari

  Ben Barber (Kevin Hart) is geslaagd bij de politieacademie en werkt nu als een politieagent die heel graag door wilt groeien naar de rol van detective, net als zijn vriend James (Ice Cube). Daarom gaat hij op reis met James van Atlanta naar Miami om een gevluchte crimineel (Ken Jeong) op te pakken en om een krachtige drugsbaron (Benjamin Bratt) neer te halen, en dat allemaal luttele uren voor de bruiloft van Ben met de zus van James.

  Kevin Hart en Ice Cube krijgen in Ride Along 2 verdere ondersteuning in de cast van Olivia Munn, Bruce McGill, Tika Sumpter, Glen Powell, Sherri Shepherd, Nadine Velazquez en Tyrese Gibson. Dit gaat onder de leiding van regisseur Tim Story die ook de eerste Ride Along regisseerde, maar ook de eerste Fantastic Four film en het vervolg Rise of the Silver Surfer.

  Mocht je nog meer willen weten over Ride Along 2, lees dan onze review of kijk naar onze rapportage op de rode loper met Kevin Hart en Ice Cube.

  Dan is het nu hoog tijd om een goede strijd te voeren in de volgende twee films. In Pride and Prejudice and Zombies zijn het hoffelijke dames uit de negentiende eeuw, die helemaal zijn klaargestoomd om het gevecht aan te gaan tegen zombies. De film Triple 9 gaat over een groep van vuile agenten die een plan moeten bedenken, om zo een bijna onmogelijke diefstal uit te voeren.

  Pride and Prejudice and Zombies - 18 februari

  Het uitbreken van een zombieplaag ontstaat op de achtergrond van Jane Austens klassieke verhaal over verstrikte relaties tussen geliefden uit verschillende sociale klassen in Engeland van de negentiende eeuw. Pittige heldin Elizabeth Bennet (Lily James) is een meester in martial arts en wapens, en de knappe Mr. Darcy (Sam Reilly) is een woeste zombie moordenaar en tevens het schoolvoorbeeld van vooroordelen bij de hogere klasse. Als de uitbraak van zombies steeds heftiger wordt, moeten zij hun trots inslikken en samenwerken op het bloed overgoten slagveld om te overleven.

  Naast hoofdrollen voor Lily James en Sam Reilly zien wij ook Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth, Matt Smith, Charles Dance, Lena Headey, Suki Waterhouse, Emma Greenwell, Dolly Wells, Tom Lorcan, Ellie Bamber, Millie Brady, Sally Philips en Jess Radomska een rol spelen in Pride and Prejudice and Zombies. Dit doen zij onder leiding van Amerikaanse regisseur Burr Steers (17 Again, Charlie St. Cloud), die tevens de screenplay voor de film heeft geschreven. De screenplay is overigens gebaseerd op het boek Pride and Prejudice and Zombies van Seth Grahame-Smith, die ook het boek Abraham Lincoln Vampire Hunter heeft geschreven.

  Triple 9 - 18 februari

  Het verhaal in Triple 9 draait om een crew van vuile politieagenten die worden gechanteerd door de Russische maffia om een bijna onmogelijke overval te plegen. De enige manier om de overval te plegen is door het fabriceren van een 999, beter bekend als de politiecode voor een "officer down". Dit plan draait volledig op zijn kop als blijkt dat de argeloze nieuweling die moest overlijden de aanval afweert, waardoor een halsbrekende met actie gevulde finale ontstaat met verraad, hebzucht en wraak in de hoofdrol.

  De Australische regisseur John Hillcoat (The Road, Lawless) heeft een bekende cast aangetrokken voor Triple 9. Zo bestaat de cast uit Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Aaron Paul, Norman Reedus, Woody Harrelson, Kate Winslet, Gal Gadot en Teresa Palmer.

  Houd je er niet zo van om naar echte mensen te kijken? Ook dan weet februari je goed te bedienen met de Disney animatiefilm Zootropolis, waarin dieren de hoofdrol spelen. Of je kunt ook kijken naar de stop-motion animatiefilm Anomalisa, waarin een wat zwaarder onderwerp wordt aangehaald. In deze film heeft de hoofdrolspeler last van een angststoornis en kijkt daardoor op een bijzondere manier naar de wereld.

  Zootropolis – 17 februari

  De moderne zoogdierenstad van Zootropolis is een stad als geen ander. De stad bestaat uit buurten met in iedere buurt een speciaal habitat, zoals het elegante Sahara Square en het koude Tundratown. Het is een smeltkroes van dieren uit verschillende omgevingen die in vrede samenleven, van de grootste olifant tot aan de kleinste spitsmuis.

  Als de nieuwe officier Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) aankomt in de stad, ontdekt zij dat het niet makkelijk is om het eerste konijn te zijn bij de politie, waar grote en sterke dieren de dienst uitmaken. Vastbesloten om haarzelf te bewijzen, pakt ze de eerste beste kans om een zaak op te lossen, zelfs als dat een samenwerking betekent met de snel pratende en oplichtende vos Nick Wilde (Jason Bateman) om het mysterie op te lossen.

  Bij de originele versie van Zootroplis kun je ook de stemmen herkennen van een aantal bekende acteurs en actrices zoals Idris Elba, J.K. Simmons, Alan Tudyk, Jenny Slate, Shakira, Nate Torrence, Tommy Chung en nog vele anderen.

  Anomalisa – 25 februari

  Michael Stone (David Thewlis) is een succesvolle self-help boekenschrijver die een tour maakt door de Verenigde Staten. Tegelijkertijd heeft hij last van een angststoornis, waardoor iedereen om hem heen op elkaar lijkt en hetzelfde klinkt (Tom Noonan). Deze onverklaarde eentonigheid zorgt ervoor dat zijn dagelijkse leven betekenisloos en smakeloos is, totdat hij Lisa (Jennifer Jason Leigh) ontmoet in Cincinnati tijdens een stop op zijn tour. De bescheiden gebakverkoopster is anders in tegenstelling tot andere mensen die Michael heeft ontmoet, Lisa is hierdoor een afwijking.

  Anomalisa is een film van de schrijver Charlie Kaufman en gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam geschreven door Francis Fregoli, een pseudoniem van Charlie Kaufman. In de filmwereld is Kaufman bekend als schrijver voor films als Being John Malkovich, Adaptation en Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Voor Anomalisa is hij naast schrijver ook de regisseur voor deze stop-motion animatiefilm.

  Wij eindigen de top 13 beste films voor februari 2016 met twee films waarin een feestje wordt gevierd. In de film How To Be Single zijn het vrouwen die vieren dat ze single zijn. De Nederlandse film Fissa gaat om het behalen van het eindexamen op de middelbare school, om vervolgens het meest memorabele feestje ooit te organiseren.

  How To Be Single - 11 februari

  Je kan op een juiste manier single zijn, maar ook op een verkeerde manier, en dan heb je nog Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom en David. New York is een stad vol met alleenstaanden op zoek naar de juiste connectie, mocht het gaan om een liefdesrelatie, een one-night stand, en alles daartussenin. Ergens tussen het sturen van plagende tekstjes en one-night stands hebben alle niet-gehuwde mensen één ding met elkaar gemeen, en dat is leren om single te zijn in een wereld gevuld met altijd evoluerende definities van liefde. Met mensen slapen in de stad die nooit slaapt, was daardoor nog nooit zo leuk.

  De vrouwen spelen in How To Be Single de grootste rol met actrices Dakota Johnson, Rebel Wilson, Alison Brie en Leslie Mann in de grootste rollen. Zij krijgen nog wel steun van een aantal mannelijke acteurs zoals Damon Wayans Jr en Anders Holm. De Duitse regisseur van How To Be Single is Christian Ditter, bekend van de romantische film Love, Rosie en daarvoor heeft hij Duitse kinderfilms geregisseerd, zoals Wickie en de Schat van de Goden.

  Fissa - 4 februari

  In de Nederlandse film Fissa maken de populaire Max (Yannick van de Velde) en Yous (Bilal Wahib) zich zorgen over hun eindexamen, terwijl de nerd Ruben (Alex Hendrickx) zich zorgen maakt over zijn eindexamenfeest, die het slechts bezochte feest van het jaar dreigt te worden, en daarom slaan de drie jongen de handen ineen. Door de krankzinnige eindexamenperiode, die wordt afgesloten met een keihard eindexamenfeest, leren de jongens elkaar en zichzelf pas echt goed kennen.

  De film Fissa heeft zijn eigen dancetrack gekregen uit handen van Oliver Heldens & Throttle met de naam "I've Been Waiting". Dat is niet het enige, want de Nederlandse DJ Oliver Heldens heeft ook een cameo in de film zelf.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.