Top 11 beste films voor juli 2015

  Als je praat over een zomermaand, dan moet het bijna wel gaan over juli. Een maand die in het teken staat van zomervakantie in het buitenland en met een klein beetje geluk ook wat lekker weer in het binnenland. Ondanks de hopelijk prachtige zonnestralen, kunnen wij in de avond nog wel genieten van een lekkere film in de bioscoop.

  Deze maand beginnen wij met de grote zomerblockbusters van dit jaar. Allereerst is er Terminator Genisys, waarin Arnold Schwarzenegger zijn terugkeer maakt in een voor hem iconische rol. Vervolgens gaan wij door met een gloednieuwe superheldenfilm van Marvel, waarin Paul Rudd het kostuum van Ant-Man aantrekt. Wij eindigen de maand met een echte Tom Cruise film, namelijk Mission Impossible Rogue Nation.

  Terminator Genisys - 9 juli

  Wanneer John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet in 2029, Sgt. Kyle Reese (Jai Courtney) terugstuurt naar 1984 om zo zijn moeder Sarah Connor (Emilia Clarke) en de toekomst te beschermen, ontstaat er een onverwachte reeks aan gebeurtenissen die een gebroken tijdlijn achterlaat.

  Hierdoor komt Sgt. Reese terecht in een nieuwe en onbekende versie van het verleden, waar hij in aanraking komt met onwaarschijnlijke bondgenoten, zoals de Guardian (Arnold Schwarzenegger), maar ook met gevaarlijke nieuwe vijanden en een onverwachte nieuwe missie, namelijk het resetten van de toekomst.

  Ant-Man - 16 juli

  De volgende evolutie van het Marvel Cinematic Universum brengt een oprichter van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm, namelijk Ant-Man. Bewapend met de wonderbaarlijke vaardigheid om kleiner te worden in grootte, maar sterker te worden in kracht, moet meestersdief Scott Lang (Paul Rudd) op zoek naar zijn innerlijke held om zijn mentor, Dr. Hank Pym (Michael Douglas) te helpen.

  Samen moeten zij het geheim achter het spectaculaire Ant-Man kostuum beschermen voor een nieuwe generatie aan torenhoog gevaar. Tegenover ogenschijnlijke onoverkoombare obstakels, moeten Pym en Lang een diefstal ten uitvoer brengen die de gehele wereld van ondergang redt.

  Mission Impossible Rogue Nation - 30 juli

  Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team van IMF nemen de meest onmogelijke missie ooit op zich, namelijk het uitroeien van de Syndicate, een internationale schurkenorganisatie met dezelfde vaardigheden als zij. Om deze missie tot een goed einde te brengen, kan Tom Cruise gelukkig gebruikmaken van een sterk team uit welbekende agenten als Jeremy Renner, Simon Pegg en Ving Rhames. Verder maakt de Zweedse Rebecca Ferguson haar Mission Impossible debuut door het team van Tom Cruise aan te vullen.

  Mocht je deze maand met een groep dames naar de bioscoop gaan, dan staat het langverwachte vervolg op Magic Mike voor je klaar. In Magic Mike XXL gaat het feestje namelijk rustig verder met Channing Tatum in de hoofdrol in zijn allerlaatste optreden. Voor de wat jongere dames is er in juli ook nog de film Paper Towns van het gelijknamige boek van John Green. Deze auteur moet voor sommige bekend in de oren klinken, want hij is ook de schrijver van The Fault in Our Stars.

  Magic Mike XXL - 2 juli

  Het verhaal van Magic Mike XXL pakt de draad op, drie jaar nadat Mike (Channing Tatum) op het toppunt van zijn strippercarriere is gestopt, waarbij ook de overgebleven leden van de Kings of Tampa klaar zijn om de handdoek in de ring te gooien.

  Dit willen zij uiteraard wel op hun eigen manier doen, door nog één gigantisch laatste optreden te geven in Myrtle Beach met uiteraard Magic Mike als legendarische headliner. Onderweg naar deze allerlaatste show maken de heren stops in Jacksonville en Savannah, waar zij oude bekenden tegenkomen en nieuwe vrienden maken. Mike en de mannen leren bovendien een aantal nieuwe trucjes en schudden het verleden op een verrassende wijze van zich af.

  Paper Towns - 30 juli

  Paper Towns volgt het verhaal van Quentin (Nat Wolff) en zijn mysterieuze buurmeisje Margo (Cara Delevigne), wie zo erg van mysteries houdt dat ze er zelf één is geworden. Nadat zij Quentin meeneemt voor een lange nacht van avontuur in hun thuisplaats, verdwijnt Margo plotseling terwijl ze cryptische aanwijzingen heeft achtergelaten voor Quentin om te ontcijferen.

  De zoektocht zet Quentin en zijn vrienden aan tot een spannend avontuur, welke zowel hilarisch als ontroerend is. Uiteindelijk moet Quentin de echte waarde van vriendschap en ware liefde ontdekken, om zo Margo terug te vinden.

  De maand juli staat uiteraard ook in het teken van schoolvakantie voor bijvoorbeeld alle basisscholieren. Gelukkig zijn er daarom in deze zomermaand ook twee nieuwe animatiefilms. Allereerst de film Minions, waarin de gekke gele mannetjes hun eigen film hebben gekregen als spin-off van Despicable Me. De tweede film is Inside Out van Disney's Pixar, waarbij de emoties in ons hoofd echt tot leven komen.

  Minions - 1 juli

  De Minions staan aan het begin van de menselijke evolutie, waarin zij de meest verachtelijke meesters dienen. Op onsuccesvolle wijze dienen ze verschillende meesters, van een T-rex tot aan Napoleon, totdat niemand overblijft en de Minions in een diepe depressie raken. Eén Minion genaamd Kevin heeft echter een plan, en samen met de rebel Stuart en de liefelijke Bob gaan ze de wereld in om een nieuwe kwaadaardige baas te zoeken.

  Het trio ontdekt op deze gevaarlijke reis hun nieuwe potentiële meester genaamd Scarlet Overkill (Sandra Bullock), de eerste vrouwelijke superschurk van de wereld. Het avontuur neemt de kleine gele wezens mee van het koude Antarctica naar New York in 1960 en eindigen in Londen, waar zij de grootste uitdaging van hun leven aangaan, namelijk het beschermen van de Minions tegen uitroeiing.

  Inside Out - 15 juli

  Opgroeien is niet altijd even makkelijk, zo ook voor Riley, wie haar oude leven in het Midwesten moet achterlaten, omdat haar vader een nieuwe baan heeft in San Francisco. Net als iedereen wordt Riley geleid door emoties, Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Anger (Lewis Black), Disgust (Mindy Kaling) en Sadness (Phyllis Smith). Deze emoties leven in het hoofdkwartier, ook wel het controle centrum van Riley's gedachten, waar zij advies geven over alledaagse zaken.

  Zowel Riley als haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, waardoor er onrust ontstaat in het hoofdkwartier. De belangrijkste emotie van Riley is Joy en zij probeert alles positief te houden, terwijl de emoties met elkaar in conflict raken over hoe Riley het beste moet omgaan met een nieuwe stad, huis en school.

  Oud zijn is een heel normaal verschijnsel, maar het brengt wel nieuwe problemen met zich mee, en dat is waar deze films over gaan. In Mr Holmes speelt Ian McKellen een oude Sherlock Holmes, die nog één laatste doelstelling heeft voordat hij komt te overlijden. De andere film is Ruth & Alex, waarin Morgan Freeman en Diane Keaton in een hip appartement in Brooklyn wonen dat niet langer voldoet aan de eisen van een oud getrouwd stel.

  Mr Holmes - 16 juli

  Het is 1947, een verouderde Sherlock Holmes (Ian McKellen) keert terug van een reis naar Japan, waar hij op zoek was naar een zeldzame plant met krachtige helende kwaliteiten, maar hij vond juist de vernietiging van nucleaire oorlogvoering. Nu verblijft hij in een afgelegen huis aan zee, waarbij Holmes het einde van zijn dagen tegemoet gaat als imker, met enkel de gezelschap van zijn huishoudster (Laura Linney) en haar jonge zoon Roger (Milo Parker).

  Worstelend met verzwakte geestelijke krachten, keert Holmes zich tot Roger als hij de omstandigheden van zijn laatste onopgeloste zaak onderzoekt die hem tot pensioen dwong. Tegelijkertijd zoekt Holmes naar de antwoorden van de mysteries van leven en liefde, voordat het te laat is.

  Ruth & Alex - 2 juli

  Veertig jaar geleden, kochten schilder Alex Carver (Morgan Freeman) en zijn vrouw, schooljuffrouw Ruth (Diane Keaton) een verwaarloosd appartement in een slecht deel van Brooklyn. Tegenwoordig is de buurt erg hip geworden en daardoor is hun appartement een klein fortuin waard. De nu gepensioneerde Ruth en Alex zijn echter niet veranderd en nog altijd erg verliefd op elkaar. Toch hebben ze het nichtje van Ruth, Lily (Cynthia Nixon) een makelaar, een akkoord gegeven om het appartement te koop te zetten.

  Op de avond van hun open huis, doen geruchten de ronde dat de Brooklyn Bridge aangevallen wordt door terroristen, waardoor de media het gevaar van leven in New York bekritiseert. Dichterbij huis gaat het niet goed met Dorothy, de hond van Alex, die plotseling moeite heeft met lopen.

  Terwijl Dorothy een dure behandeling ondergaat bij de dierenarts, gaan Ruth en Alex op zoek naar een nieuwe woning en miraculeus genoeg vinden zij de ideale betaalbare plek. Overal ontstaat er chaos en verwarring, maar de eeuwige band van liefde tussen Ruth en Alex zorgt ervoor dat het stel ook dit vreemde weekend overleeft.

  Oud zijn is uiteraard vervelend, maar voor sommigen zit het grootste probleem juist in oud worden. In de sciencefiction film Self/Less is het zelfs een reden om over te stappen naar een jonger lichaam. Terwijl het in While We're Young een reden is om een hip twintiger stel te imiteren, in de hoop zelf weer jong te voelen.

  Self/Less - 16 juli

  Self/Less is een uitdagende sci-fi thriller en gaat over een extreem welvarende man (Ben Kingsley) die doodgaat aan kanker en daarom een radicale medische operatie ondergaat waarin zijn bewustzijn wordt overgeplaatst naar het lichaam van een gezonde jonge man (Ryan Reynolds). Alles is echter niet zoals het lijkt, als hij achter de herkomst van het lichaam komt en daarmee de geheime organisatie. Het betreft een organisatie die mensen doodt om zichzelf te beschermen.

  While We're Young - 30 juli

  In While We're Young spelen Ben Stiller en Naomi Watts de hoofdrol van Josh en Cornelia, een kinderloos getrouwd koppel in hun veertige jaren uit New York. Al hun andere vrienden krijgen momenteel kinderen, maar dit koppel voelt zich meer getrokken tot een jong hipster stel bestaande uit Jamie (Adam Driver) en Darby (Amanda Seyfried). Al snel geniet het oudere koppel van de energie die de jongere generatie hun te bieden heeft, maar uiteindelijk begint Josh te twijfelen of zijn nieuwe beste vriend wel zo betrouwbaar is als hij dacht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.