Top 10 World of Warcraft Legion features - Dit staat je te wachten

  Volgende maand waait er weer een frisse wind door World of Warcraft of beter gezegd: een werveldwind van dood en verderf door demonen! De onwijs uitgebreide expansion met de naam WoW Legion komt op 30 augustus uit. Reden genoeg voor een top 10 World of Warcraft Legion features die weer een flink deel van je tijd op gaan snoepen.

  10. Klassen worden weer uniek

  Een van de top 10 World of Warcraft Legion features staat het klassensysteem dat wordt aangepast. Elke klas krijgt weer zijn eigen distinctieve kenmerken terug, waarbij overlap zo ver mogelijk teruggedrongen wordt. In Legion ga je het gevoel krijgen ook daadwerkelijk een Warlock te spelen als dit je gekozen rol is.

  Dit gaat gebeuren in de vorm van Quest halls, die gebaseerd zijn op de vervulling van jouw personage.Zo krijgen Deadknights een heel ander Quest Hall gebied dan Thieves, geheel met authentieke stijl. In deze hallen krijgt de speler quests, afgestemd op welke rol hij of zij speelt.

  Dit houdt Legion erg fris en brengt de game de nodige verandering. Daarnaast zorgen deze specifieke quests voor het vasthouden en een verdieping van de lore. Zo maak je als speler kennis met helden uit het World of Warcraft universum en kan je je speciale klassen artefact verbeteren.

  9. Verhaalvertellende beelden

  Legion bevat een grote collectie beeldschone cinematische beelden die ervoor moeten zorgen dat je meer betrokken raakt bij de wereld om je heen. De ingame video’s brengen verdieping in de game. Niet eerder werden er zulke beelden vertoond tijdens het spelen van World of Warcraft en zijn een beloning op zich. De cinematische video’s worden dan ook een van de meest memorabele top 10 World of Warcraft Legion features die er te vinden is.

  8. Transmogrification 2.0

  In World of Warcraft heb je met “transmogrification” de mogelijkheid gekregen om het voorkomen van je uitrusting aan te passen met de modellen van andere voorwerpen. Met de toevoeging van Legion wordt deze feature nog meer opgepoetst en gaat ervoor zorgen dat de World of Warcraft personages meer dan ooit mogelijkheden krijgt om stijlvol voor de dag te komen.

  Spelers krijgen namelijk de “Wardrobe” tab, wat een hoop ruimte gaat schelen in de inventaris. In deze speciale digitale klerenklast kan je namelijk al je transmogrification gear kwijt, waarbij elk account gebonden voorwerp hier te aanschouwen is. Handig als je een hele berg wasgoed hebt liggen!

  Legion brengt nog meer opties qua personalisering. Zo wordt het mogelijk om samengestelde outfits op te slaan, waardoor je met een simpele druk op de knop in een keer een heel kostuum aan kan doen. Bovendien zijn er nog meer transmogrification slots toegevoegd, waardoor je ook je wapen enchants, shirts en toga’s de nodige looks mee kan geven.

  7. Crafting onder de loep

  World of Warcraft krijgt weer een solide crafting systeem en legendarische voorwerpen, waarmee je interessantere uitrustingen dan ooit kan maken. Zo krijgen kan je het voor elkaar krijgen unieke harnassen te in elkaar te zetten, die zelfs actieve vaardigheden kennen. Het wordt zelfs mogelijk kogels vanuit je armor te schieten! Voor spelers die nooit een liefde voor doe-het-zelven hebben gehad, is dit toch wel een reden om deze mogelijkheid intensief te gebruiken.

  6. Nieuwe dungeons en raids

  Legion gaat ervoor zorgen dat je zenuwslopende momenten gaat beleven. Zo worden er maar liefst tien nieuwe dungeons aan de game toegevoegd. Bloedstollende gevechten die de nodige uren gameplay van je opsnoepen zijn dan ook gegarandeerd. Een volledige lijst van Legion dungeons vind je hieronder:

  • Black Rook Hold
  • Court of Stars
  • Darkheart Thicket
  • Eye of Azshara
  • Halls of Valor
  • Helmouth Cliffs
  • Neltharion's Lair
  • Suramar City
  • The Arcway
  • Vault of the Wardens

  Naast deze dungeons biedt Legion ook twee nieuwe raids in de vorm van "The Emerald Nightmare" en "Suramar Palace". Genoeg frisse content dus!

  5. The Broken Isles

  Azeroth heeft een enorme uitbreiding gekregen met Legion. Zo speelt de nieuwe expansie zich af op The Broken Isles, die bestaan uit 5 continenten: Highmountain, Stormheim, Suramar, Azsuna en Val’shara. Alle gebieden behalve Suramar zijn om te leven, aangezien deze specifieke omgeving alleen maar beschikbaar is voor personages die level 110 hebben bereikt.

  Het unieke aan dit gebied is, is dat het vernieuwing brengt. Het gebied geeft het gevoel alsof de game ook echt leeft. Suramar is dan ook omgeving die zich focust op het vertellen van een verhaal in plaats van je op te zadelen met tonnen aan voorwerpen. Ben je meer een verzamelaar, dan bieden de andere gebieden genoeg level 110 gear.

  4. Mythic modus brengt een nieuwe laag

  Er is een "Mythic mode" bij de game komen kijken, die de eerder genoemde raids en dungeons nog spannender gaat maken. De modus maakt het gaandeweg de content het niveau steeds hoger, waarbij je dus niet gelijk in het diepe wordt gegooid maar toch steeds een steentje meer bij moet dragen.

  De mythische modus maakt het voor spelers ook mogelijk om de moeilijkheid van dungeons handmatig aan te passen, door Keystones te verbeteren. Deze Keystones voegen speciale effecten toe aan de dungeons, waardoor deze nooit hetzelfde blijven. Zo is er een effect waardoor het gehele team levens blijft verliezen en een andere conditie waarbij er vuur onder je vandaan komt als je vlakbij vijanden staat.

  3. De komst van de Demon Hunter

  Een van de meest noemenswaardige top 10 World of Warcraft Legion features is de nieuwe rol die zich laat gelden in de game. Zo kan je met Legion aan de slag met een ware demonenjager. De strijdersklasse is zeer mobiel en doet tonnen aan schade tegen elke vijand die zijn pad durft te kruisen. Daarbij komt ook nog eens dat Demon Hunters zelf ook in demonen kunnen veranderen om de nodige terreur op de vijanden neer te laten regenen

  Demon Hunter maken gebruik van slag- en steekwapens, waaronder messen, knotsen en zwaarden. Daarnaast zijn zij alleen maar in staat om uitrustingen te dragen van stof en leer. Demon Hunters maken maar gebruik van twee specs in plaats van drie. Havoc is hierbij voor de offensieve vaardigheden en Vengeance vertegenwoordigt de defensieve tak.

  2. PvP brengt een frisse wind

  Het PvP systeem is op de schop gegooid, waarbij je met Legion kennis maakt met een geheel nieuwe manier van schedels inbeuken. Zo is er een kersverse type van ervaringspunten bijgekomen, die je in staat stelt zogenoemde “PvP-talents” te kiezen. Hierdoor krijg je additionele vaardigheden tot je beschikking die je kunnen helpen om andere spelers een kopje kleiner te maken.

  Als je de maximale rang hebt behaald dan heb je de mogelijkheid om weer van voor af aan te beginnen. Het opnieuw beginnen heeft de naam “Prestige” gekregen en geeft je personage een beloning elke keer als je dit doet. Zo speel je onder andere nieuwe titels en berijdbare beesten vrij.

  1. World Quests

  Het maximale level wordt met Legion verhoogd met tien levels, waardoor je je personages tot maar liefst 110 kan trainen. Zodra dit gebeurt, wordt er een nieuwe feature voor je vrijgespeeld. De World Quests, zoals dit fenomeen heet, moeten Legion boeiend houden voor zelfs de meest doorgewinterde spelers.

  Door de World Quests komen er op de Broken Isles allemaal opdrachten beschikbaar, die het uiterste van de spelers vraagt. Hoe moeilijker de opdracht, des te beter de beloning is die je ervoor krijgt. Als je de wereldmap opent kan je al gelijk zien welke World Quests er te voltooien zijn, en wat je aan schatten krijgt. Daarnaast maak je hiermee kennis met zeldzame vijanden en nieuwe ‘World Bosses’.

  Met al deze top 10 World of Warcraft Legion features wordt WoW weer de MMO die je moet spelen. Zowel voor nieuwe als ervaren spelers staat er in ieder geval weer genoeg te wachten om Azeroth bezoeken. De release date van de expansion is op 30 augustus, maar nu is het al mogelijk om World of Warcraft Legion te pre-orderen! De preorder van WoW Legion kost iets meer dan 30 euro.

  World of Warcraft: Legion

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.