Top 10 tv-series voor najaar 2014

Article
vrijdag, 11 juli 2014 om 13:39
xgn google image
Grote kans dat als je dit leest, je in luchtige kleding zit, het zonnetje buiten genadeloos schijnt en de koele drankjes dankbaar in ontvangst worden genomen, maar winter is coming.
Naja, zo snel zal het niet lopen, maar voor je het weet vallen de blaadjes uit de bomen, worden de dagen een stuk korter en verruil je die luchtige kleding voor lange mouwen en broeken.
Het zit er dan ook niet in om avonden buiten te vullen en dus wordt het tijd om op zoek te gaan naar ander vermaak: series! Op de nieuwe Game of Thrones moet je nog even wachten, maar traditiegetrouw verschijnen er in het najaar weer tal van nieuwe series en worden oude series hervat. Om je even snel op de hoogte te brengen zijn hier de Top 10 series voor dit najaar.

10. The Flash

De nieuwe superheldenserie - waar we dit najaar er sowieso een hoop van gaan zien - van CW is The Flash. In een behoorlijk lange trailer van vijf minuten kunnen we al zien waar The Flash dit najaar mee gaat komen en het is nog even afwachten. Het kan namelijk twee kanten opgaan.
Aan de ene kant ziet de serie er niet heel indrukwekkend uit en zijn de special effects niet geweldig. Aan de andere kant is CW ook verantwoordelijk voor Arrow en dat zag er op het eerste gezicht ook niet denderend uit. Die serie is nu echter een vaste waarde wat betreft superheldenseries. We zullen dus nog even moeten wachten of The Flash het waard is, maar CW heeft bewezen dat het iets goeds kan neerzetten.

9. iZombie

De prijs voor meest aparte serie dit najaar kan alvast gaan naar iZombie. Er is helaas nog extreem weinig over de serie bekend, maar wat wel bekend is zal hoogstwaarschijnlijk een paar wenkbrauwen laten stijgen.
In iZombie maken we namelijk kennis met Olivia Moore (Rose McIver), een zombie die in dienst gaat bij het lokale mortuarium en zich daar voedt met aanwezige hersenen. Probleem is echter dat wanneer ze dat doet, ze ook de gedachten van de vorige eigenaar overneemt. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd waar dit naar toe gaat.

8. Once Upon A Time (seizoen 4)

Natuurlijk zijn het niet alleen nieuwe series die dit najaar op de Amerikaanse beeldschermen verschijnen, ook lopende series komen natuurlijk aan de beurt. Once Upon A Time is alweer toe aan het vierde seizoen en de alternatieve sprookjesserie blijft onverminderd populair.
Voor wie nog niet aan deze serie is begonnen, kan alvast de eerste drie seizoenen kijken, waar alle traditionele sprookjesfiguren opgesloten zitten in de echte wereld. De enige die op de hoogte is van dit feit is het zoontje van de burgemeester. Samen met zijn biologische moeder (Jennifer Morrison) moeten hij de situatie zien op te lossen.

7. Supernatural (seizoen 10)

Alweer het tiende seizoen van Supernatural zal dit najaar worden uitgezonden. Het tiende seizoen van Supernatural zal uiteraard verder gaan waar de serie gebleven is, met de broertjes Sam (Jared Padalecki) en Dean Winchester (Jensen Ackles) die het opnemen tegen alles wat bovennatuurlijk is.
Eigenlijk zou er dit najaar ook een spin-off van start gaan, namelijk Supernatural: Bloodlines, maar CW heeft besloten voortijdig de stekker uit het project te trekken. De serie zou eigenlijk gaan over een bestrijder van het kwade in Chicago, die het tegen meerdere maffia-families, inclusief bovennatuurlijke krachten, moest opnemen.

6. Constantine

Een andere bestrijder van het bovennatuurlijke zal dit najaar ook zijn opwachting maken. In Constatine staat exorcist John Constantine centraal, die zijn origine kent uit de comics van DC. En sommigen zullen hem kennen uit de gelijknamige film, waar Keanu Reeves de hoofdrol op zich nam.
Deze keer is het echter de beurt aan Matt Ryan (ook wel bekend als de stemacteur van Edward Kenway uit Assassin’s Creed IV: Black Flag) om de excentrieke demonenjager te spelen.
In de serie is het de taak van Constantine om de mensheid te beschermen van demonen, geesten en ander gespuis dat niet op de aarde hoort rond te lopen. De film Constantine was niet heel denderend, dus we zijn heel benieuwd op de serie wel indruk weet te maken. Aan het bronmateriaal zal het zeker niet liggen.

5. Arrow (seizoen 3)

De serie kwam al even langs in de beschrijving van The Flash en het is dan ook geen verrassing dat de serie zelf op nummer vijf terecht komt; de serie is namelijk gewoon zeer vermakelijk en verslavend. Bovendien lijken de acteurs, met hoofdrolspeler Stephen Amell voorop, zich steeds comfortabeler te voelen in hun rol.
Voor degenen die Arrow niet kennen, even een korte beschrijving: in Arrow moet Oliver Queen de laatste wens van zijn vader volbrengen. Dat is niet zo makkelijk als je denkt, want het is zijn taak om de stad Starling City te ontdoen van corruptie, misdaad en geweld. Dat doet hij door middel van een groen pakje en een pijl en boog. Waar de serie eerst vrij tam begon, daar is de serie ineens halverwege seizoen één een stuk gewelddadiger geworden en kunnen we niet wachten totdat seizoen drie begint.

4. How To Get Away With Murder

Alhoewel je door de titel iets anders zou verwachten, gaat HWGAWM niet over misdaad of moordenaars. Ten minste, ze hebben niet de hoofdrol. In deze serie staat namelijk een groepje rechtstudenten en hun docent centraal. De docent, professor Annalise Keating (Viola Davies), geeft niet alleen les, maar heeft ook een prestigieus advocatenkantoor.
De leerlingen die het beste presteren, mogen bij haar kantoor komen werken, dus de spanning ligt hoog. Als we de trailer mogen geloven, zal de serie vol staan met het vrijspreken van moordenaars, drama, seks en andere zaken. Wij zijn benieuwd hoe het uit zal gaan pakken.

3. Aquarius

Aquarius is een nieuw politiedrama, dat zich afspeelt in de jaren 60. De hoofdrol, Sam Hodiak, zal vertolkt worden door David Duchovny, die we natuurlijk kennen uit onder andere The X-Files en Californication. Hij moet undercover gaan om meer informatie te verzamelen over een crimineel en zijn groeiende cult.
Later zal blijken dat de crimineel niemand minder is dan Charles Manson, de beruchte seriemoordenaar en zijn 'familie'. De serie zal plaatsvinden vlak voor de Tate-LaBiance moorden, wordt waarschijnlijk flink bloederig. Manson gaat gespeeld worden door Gethin Anthony, die de meesten ongetwijfeld kennen als Renly Baratheon uit Game of Thrones.

2. Person of Interest (seizoen 4)

Person of Interest is alweer toe aan het vierde seizoen en gek genoeg is de serie niet heel erg bekend. Aan de cast, het plot en de acteerprestaties zal het in ieder geval niet liggen. In Person of Interest volgen we John Reese (Jim Caviezel), een voormalig CIA-agent, die samen met de excentrieke miljonair Harold Finch (Michael Emerson) misdaden oplost die nog moeten gebeuren.
Geen zorgen, Person of Interest is geen Minority Report, in de serie worden de misdaden namelijk voorspeld door een algoritme dat gemaakt is door Finch na elf september en elke vorm van privacy overschrijdt.. Oorspronkelijk bedoeld om terroristen op te sporen, wordt het nu gebruikt voor alle soorten misdaad.
Voor wie nog niet met de serie is begonnen, raden we deze serie zeker aan. Vooral Caviezel en Emerson spelen hun rol met veel plezier en ook de rest van de cast is in optima forma. Dus als je klaar bent met Watch Dogs, zet dan zeker eens Person of Interest op.

1. Gotham

Het najaar van de superheldenseries kan natuurlijk niet zonder een superheldenserie op de eerste plek. En wat hebben we toch een zin in deze serie over Gotham City en de oorsprong van zo ongeveer alle klassieke Batman-figuren. In tegenstelling tot de Batman-films legt Gotham de focus op James Gordon (Ben McKenzie), voordat hij commissaris werd.
Als jonge agent is het aan hem de taak om niet alleen Gotham te ontdoen van misdaad, maar ook de politie te zuiveren van corruptie. Ondertussen zullen we jonge versies van onder andere Batman, The Penguin, Poison Ivy en andere figuren ontmoeten. Wie ook maar een beetje fan is van Batman is vrijwel verplicht om deze te volgen, dus omcirkel de maand oktober alvast maar rood!