Top 10 nieuwe Pokémon in Sun & Moon

Article
zaterdag, 05 november 2016 om 11:00
xgn google image
Één ding moet je The Pokémon Company en Gamefreak wel nageven; creatief zijn ze. Al 20 jaar lang weten ze elke keer weer met een hele collectie nieuwe Pokémon te komen. Nu zijn we alweer bij generatie zeven beland en er zitten weer een hoop toffe Pokémon tussen! Check hier de Top 10 nieuwe Pokémon in Sun & Moon!

10. Bewear

Normal/Fighting
In tegenstelling tot Bewear’s vorige evolutie Stufful, zijn Bewear dol op knuffelen. Alleen knuffelen met Bewear is niet zonder risico, want de kracht waarmee Bewear knuffelt kan fataal zijn. Het is in de Alola regio algemeen bekend dat Bewear gevaarlijk zijn, tot het punt dat er zelfs waarschuwingsborden te vinden zijn over de Pokémon.
Maar wanneer trainers hun Bewear leren hun krachten te beheersen zijn Bewear niet alleen hele fijne knuffelberen maar ook uitstekende Pokémon.
99802 1

9. Togedemaru

Electric/Steel type
Een schattig elektrisch knaagdier is iets dat in elke Pokémon generatie wel te vinden is, en ook in Sun & Moon! Generatie 7 brengt ons Togedemaru, een rondvormige Electric/Steel type die nog het meest weg heeft van een knuffel. Togedemaru verzamelen en bewaren elektriciteit.
De naald op hun rug trekt elektriciteit naar Togedemaru toe. Hierdoor kunnen Togedemaru sterke elektrische aanvallen uitvoeren! De kleine Pokémon kan zich ook nog eens oprollen tot een stekelig balletje! Fysiek contact met Togedemaru kan dus goed pijn doen.
100073 1

8. Oricorio

Fire/ Flying, Electric/Flying, Psychic/Flying, Ghost/Flying type
Oricorio is een vogeltje die graag danst. Oricorio veranderen van vorm door te eten van verschillende bloemen die groeien op verschillende eilanden binnen de Alola regio. De Baile style Oricorio danst vol passie in de stijl van Baile, terwijl de Pom-Pom stijl Oricorio juist erg enthousiast en vriendelijk een aanmoediging dansje doet.
De Pa’u stijl Oricorio doet het rustiger aan met een Hula Hula dansje, en de Sensu stijl danst op een traditionele Japanse manier. Oricorio gooit zijn dansmoves in de strijd doormiddel van de gloednieuwe aanval Revelation Dance die zich aanpast aan Oricorio’s type. Zo doet elke Oricorio zijn of haar eigen dansje.
100074 1

7. Oranguru

Normal/Psychic type
Oranguru leven diep in de bossen van Alola. Het zijn rustige, eenzame Pokémon die hoog in de bomen te vinden zijn, meestal mediterend. Lang geleden dacht men dat Oranguru mensen waren die woonden in de bossen, vandaar dat deze Pokémon ook de bijnnaam ‘’Het volk van het bos’’ heeft. Oranguru zijn erg vriendelijk en behulpzaam tegenover andere Pokémon in de bossen waarin ze leven.
Oranguru zijn ook nog eens erg pienter en kunnen trainers te slim af zijn. Oranguru hebben namelijk de mogelijkheid om voorwerpen te gebruiken die mensen ook gebruiken. Zo zijn er zelfs Oranguru gesignaleerd die Pokéballs gebruiken! Vang Oranguru dus voordat hij jou vangt.
100075 1

6. Mudsdale

Ground type
In galop! Mudsdale is een krachtige Ground type Pokémon met status. Mudsdale laat zich door niets of niemand afleiden en zal nooit een teken van zwakte laten zien. Mudsdale’s benen zijn omringd door een beschermende laag modder waardoor Mudsdale extra hard kan schoppen. Één schop van Mudsdale kan een auto in schroot veranderen! Mudsdale zijn dus ontzettend krachtig en hebben een gigantisch uithoudingsvermogen, maar kunnen niet bepaald hard rennen.
100277 1

5. Pyukumuku

Water type
Geloof het of niet, maar in de Alola regio worden Pyukumuku door toeristen als onaantrekkelijk beschouwd. Pyukumuku terug gooien in de zee is dan ook een part-time baantje aan toeristische stranden. Maar tevergeefs; Wanneer Pyukumuku een plek hebben gevonden waar ze het naar hun zin hebben, keren ze altijd terug naar die bepaalde plek. Wanneer een er geen voedsel meer te vinden is op die plek zal een Pyukumuku niet weg gaan en sterven van de honger.
Maar gelukkig houden we het gezellig, want de inwoners van Alola hebben er een traditie van gemaakt om uitgehongerde Pyukumuku terug de voedselrijke zee in te gooien. Zo zijn zowel de toeristen als de Pyukumuku uiteindelijk toch blij. Pykumuku vallen aan doormiddel van hun organen binnenstebuiten te trekken en die te vormen tot een vuist.
100281 1

4. Vikavolt

Bug/Electric type
Vikavolt is een forse kever die door de bossen van Alola vliegt en elektriciteit afvuurt uit z’n mond. Vikavolt’s gigantische kaken besturen de elektriciteit. Vikavolt zijn erg behendig en kunnen met behulp van duikvluchten en scherpe bochten met hoge snelheden vliegen. Vikavolt gebruikt z’n vorige evolutie Charjabug als een extra batterij.
Door Charjabug tussen zijn poten in te klemmen kan Vikavolt altijd nog extra elektriciteit van Charjabug opwekken, zo dat Vikavolt op lange termijn extra sterke elektrische aanvallen kan afvuren. Wanneer Vikavolt extra mobiel moet zijn laat hij Charjabug los of zichzelf lichter te maken.
100283 1

3. Lycanroc

Rock type
Waarin de kleine Rockruff in evolueert, ligt helemaal aan welke versie jij als consument aanschaft! In Pokémon Sun verandert Rockruff namelijk in Lycanroc’s Midday Form, terwijl Moon bezitters te maken krijgen met Lycanroc’s losgeslagen Midnight form. Lycanroc leven in eenzaamheid in de bergen en woestijnen.
Elke Lycanroc heeft zijn of haar eigen territorium en leven zonder zich met andere Lycanroc te bemoeien om onnodige gevechten te voorkomen. Lycanroc zijn trouw aan hun trainer, vooral wanneer de trainer hun volledig heeft geaccepteerd toen ze nog een Rockruff waren.
Lycanroc’s Midnight Form is daarin tegen wat minder terughoudend. In Pokémon Moon verandert Rockruff namelijk in een heuse weerwolf. Lycanroc daagt hun tegenstander graag uit dan en wacht tot het juiste moment om aan te vallen. Hoe sterker de tegenstander, hoe enthousiaster Lycanroc is. Lycanroc vinden het niet erg om zich te bezeren tijdens een gevecht, zo lang dat maar betekent dat ze winnen.
100290 4

2. Type: Null

Normal type
Aanschouw Type: Null. Met de voorpoten van een roofvogel, de achterpoten van een zoogdier en de staart van een zeewezen is Type: Null een heuse Chimaera. Deze door de mensheid gecreëerde Pokémon bestaat uit allerlei elementen van verschillende Pokémon en bevat verschillende krachten. Het masker op Type: Nulls kop remt de Pokémon om in één keer zijn onweerstaanbare kracht te gebruiken. Type: Null is ontzettend sterk, zo sterk dat zijn krachten bijna gelijk zijn zoals die van een goddelijke Pokémon waarover wordt gesproken in de legendes.
Wanneer de trainer van Type: Null volledig zijn vertrouwen heeft gewonnen, vernietigt Type: Null zijn masker en evolueert tot Silvally. Zonder masker heeft Silvally zijn volledige potentie en is onweerstaanbaar. Silvally is een wild beest, maar altijd een trainer gehoorzamen die hij vertrouwd. Door zijn ability, RKS system kan Silvally doormiddel van een exclusief voorwerp zijn type veranderen naar alle 18 verschillende types.
100292 1

1. Mimikyu

Ghost/Fairy type
De tofste nieuwe Pokémon van Pokémon Sun & Moon? Dat is natuurlijk Pikachu! Of wacht… dat is niet Pikachu, het is Mimikyu! Mimikyu wist vanaf het moment dat deze Pokémon bekent werd gemaakt al vele harten te veroveren. Mimikyu zijn namelijk een beetje zielig. Mimikyu leven altijd verborgen onder hun kleedje, en mensen geloven dat Mimikyu zonder vermomming zien ongeluk brengt. Mensen in de Alola regio laten het daarom ook om onder Mimikyu’s kleedje te kijken.
Mimikyu kunnen slecht tegen zonlicht, dus kiezen er voor in donkere verlaten plekken te wonen. Hierdoor zijn Mimikyu ontzettend eenzaam… maar gelukkig hebben ze daar wat op gevonden! Het gerucht gaat namelijk dat Mimikyu zich begonnen te verkleden als Pikachu omdat die Pokémon 20 jaar geleden opeens zo populair werd.
De Mimikyu dachten dat als ze er uit zagen als Pikachu, dat ze net zo gelieft zouden worden en vrienden konden maken met mensen. Dit kostuum heeft gewerkt, want Mimikyu is met gemak één de populairste Pokémon van Pokémon Sun & Moon.
Ben je het eens met onze top 10? Had jij liever andere Pokémon voorbij zien komen? Of kijk je gewoon razend uit naar Pokémon Sun & Moon? Laat het ons weten in een reactie hier onder! Pokémon Sun & Moon verschijnen op 23 november bij ons in de schappen!