Top 10 sterke vrouwen in games

  In games hebben mannen natuurlijk nog altijd de overhand. Het principe dat de man een vrouw moet gaan ophalen bij één of andere enge eindbaas is nog altijd een veel voorkomend verhaal. Toch zijn er een hoop sterke vrouwen in games, die zelf van aanpakken weten. Dit is de top 10 sterke vrouwen in games.

  Dat de mannelijke karakters het belangrijkst zijn in een groot deel van de games, betekent daarom niet dat de vrouw totaal geen invloed heeft op de gamewereld. Er zijn dan ook genoeg voorbeelden te noemen van sterke vrouwen in games, die menig mannen totaal kunnen uitschakelen.

  Wij gingen voor jou op zoek voor de top 10 sterke vrouwen in games. Hierbij hebben we het natuurlijk over de fysieke sterkte, maar ook mentaal telt mee!

  10. Rubi Malone (WET)

  Rubi Malone is een vrouwelijk karakter in de game WET, en wat voor één. Met haar kenmerkende zwarte haar en groene ogen voert zij haar taak uit als premiejager. Liever gezegd een fixer van problemen, omdat ze deze graag oplost, maar wel met goede intenties.

  Deze vrouw is erg lenig, dit gebruikt zij dan ook tijdens haar gevechten. Deze lenigheid combineert zij bijvoorbeeld erg goed met de zwaard- en handgevechten die zij heeft met haar vijanden. Deze vrouw kan daarnaast overweg met pijl en boog, machinegeweren, shotguns en eigenlijk alles wat schiet.

  Voor Rubi Malone is niks te bont en is nergens bang voor. Wat ze liever niet doet is vliegen, hoewel zij hiertoe wel genoodzaakt is op sommige momenten. Maar ach, als dat alles is!

  9. Elizabeth (BioShock Infinite)

  Elizabeth is Bookers helpende hand in BioShock infinite. Ze zit haar leven lang gevangen, toch weet ze ironisch genoeg uiteindelijk alle sloten van deuren voor je te kraken. Ze helpt Booker actief mee tijdens gevechten, door bruikbare dingen zoals potions naar hem toe te werpen.

  Daar waar je normaal gesproken met Booker speelt en Elizabeth je rechterhand is, kun je in de DLC Burial at Sea op avontuur met haar zelf. Booker trapte de deur in om de hele kamer neer te maaien, Elizabeth is iets meer timide. Voor de game zelf is dit alleen maar leuk, omdat verschillende gameplay elementen zo naar voren komen.

  8. Lightning (Final Fantasy XIII)

  Lightning is een karakter uit Final Fantasy XIII en is eén van de weinige vrouwen met een absolute hoofdrol in de serie. Wanneer we het over sterke vrouwen in games hebben, kunnen we haar niet overslaan!

  Wanneer zij op pad gaat om haar zusje Serah te redden door te vechten tegen de regering, raakt zij verstrikt in een situatie waarbij haar woonplaats in serieus gevaar is. Lightning is een soldaat geweest en dit kenmerkt ook haar drive om dapper te zijn.

  In Japan werd zij verkozen tot het favoriete vrouwelijke Final Fantasy personage, vanwege haar snelheid, moed en vooralsnog haar elegante uitstraling.

  7. Juliet Starling (Lollipop Chainsaw)

  Wanneer je Juliët zou zien lopen op straat dan zou je er zeker weten een vooroordeel over hebben. Met haar gewaagde kledingkeuze en haar staartjes is in de eerste instantie een beetje een cheerleader huppelkutje. Pas wanneer de kettingzaag in zicht is, komt haar ware aard naar boven.

  Juliet gebruikt in Lollipop Chainsaw haar kettingzaag namelijk als wapen, om zombies en alles wat haar in de weg staat aan stukken te zagen. De school waar Juliet studeert is namelijk overspoeld met zombies, aan haar de schone taak om deze ondoden een kopje kleiner te maken. Met Sierlijke bewegingen maakt zij gehakt van deze ongewenste indringers!

  6. Faith (Mirror's Edge)

  Het is nog tot volgend jaar op een nieuw avontuur met deze lenige dame met Mirror's Edge Catalyst. Faith is pas een echte vrouw met ballen. In Mirror’s edge is Faith een bezorger van geheime informatie. Hiervoor haalt zij de gevaarlijkste capriolen uit om van A naar B te komen.

  Deze moves zijn afgeleid van de extreme sport parkour. Van gebouw naar gebouw springen, klimmen, klauteren en rennen over daken en muurtjes, Niks is Faith te gek. Ze heeft de lenigheid van een kat en is hiermee de politie vrijwel altijd te slim af.

  Mocht dit niet zo zijn, dan kan Faith ook nog gebruik maken van haar brute kracht. Met haar Kung-Fu moves zorgt zij ervoor dat haar tegenstander uitgeschakeld kan worden, met haar blote handen! Alleen al daarom verdient zij een plekje tussen de top 10 sterke vrouwen in games

  5. Alyx Vance (Half-Life 2)

  Alyx is naast Gordon Freeman het belangrijkste personage in Half-Life 2 en de episodes ervan. Dit karakter is naast een badass vrouw ook nog eens een hele handige vrouw. Ze kan goed overweg met een pistool, maar ook gevechten met blote handen gaat zij niet overweg. Daarnaast is zij een getraind hacker en heeft zij ook aanleg voor het schieten met een sniper.

  Alyx heeft meestal een positieve instelling, is goed gehumeurd en heeft gevoel voor humor. Echter, wanneer zij ergens niet van gediend is, biedt zij weerstand en gaat zij op haar strepen staan. Deze vrouw redt zich wel in elke situatie, zeker wanneer Gordon trouw aan haar zijde staat.

  4. Princess Zelda (The Legend of Zelda)

  Zelda is een prinses naar wie de welbekende gamereeks vernoemd is. Ze is een lid van de Koninklijke familie van Hyrule. Prinsessen zijn in games vaak het slachtoffer en moeten gered worden van de opper-bad guy die haar de baas is.

  Bij Zelda ligt dit iets anders. Hoewel zij gevangen genomen wordt door de kwaadaardige Ganondorf, toont zij toch altijd kracht in de Zelda games. Daarnaast biedt zij waar nodig onmisbare steun aan Link.

  Zelda is voor Link een buitengewoon belangrijke schakel om Hyrule van de duisternis te redden. Zo leert zij hem liedjes als alter ego Sheik, helpt zij hem met het verslaan van Ganon en gaat zij in The Wind Waker verkleed als piraat op reis met hem. Deze prinses is nogal eens van het kwaad gered, maar tijdens het avontuur zal zij nooit stilzitten!

  3. Chun-Li (Street Fighter)

  Chun-Li is een vrouw die bekend is van de Street Fighter serie. Chun-Li heeft meestal een traditionele Chinese blauwe jurk aan. Ze heeft een sterk gevoel voor gerechtigheid.

  Chun-Li vecht tegen criminaliteit, om op deze manier de dood van haar vader te wreken. Daar waar sommige vrouwelijke karakters in Street Fighter meer het bimbo imago hebben (Zoals bijvoorbeeld Cammy), komt Chun-Li meer over als een slimme vrouw die nadenkt.

  Wanneer ze in gevecht is laat ze vooral haar benen spreken. Chun-Li heeft namelijk een paar gigantisch gespierde dijen waarmee ze haar tegenstanders eens een flinke serie trappen in hun gezicht kan verkopen. In Street Fighter 5 zal zij, naast nieuwe karakters, ook weer van zich laten horen en verdient een mooie derde plek in de top 10 sterke vrouwen in games!

  2. Samus Aran (Metroid)

  Samus Aran is uiteraard een karakter uit de Metroid reeks die al een tijdje meegaat. Om precies te zijn sinds 1986. Gewapend met een flink armkanon en gehuld in een Power Suit, gaat zij haar weg, op jacht naar buitenaardse wezens. Deze ruimte-premiejager wordt door veel mensen niet eens als vrouw opgemerkt, omdat zij van top tot teen bedekt is met haar harnas.

  Deze vrouw weet wel van aanpakken en zij is dan ook het bewijs dat niet alle vrouwelijke karakters van nintendo weerloos, geduldig blijven wachten tot er een held komt die haar uit een kasteel komt redden.

  1. Lara Croft (Tomb Raider)

  Lara Croft is een archeologe die we maar al te goed kennen van de avonturen uit de Tomb Raider serie. Hoe kan het ook anders dan dit karakter hoog zou eindigen in de top 10 sterke vrouwen in games.

  Ze reist de hele wereld rond op zoek naar waardevolle archeogische stukken. Hiermee dopt ze al haar eigen boontjes, want veel talen spreekt zij vloeiend.

  Door haar nieuwsgierigheid komt zij dan ook vaak op gevaarlijke plekken, als tombes en ruïnes terecht. Maar Lara zou Lara niet zijn als ze zichzelf hier altijd weet uit te redden.

  Binnenkort kunnen we weer aan het werk met een nieuw avontuur met Lara, genaamd Rise Of The Tomb Raider. Dit zal voor velen de nodige uurtjes aan spanning, actie en puzzels brengen. De screenshots liegen er niet om, ze nodigen erg uit de game te spelen.

  Met een combinatie van klim- en en klauterwerk, goed nadenken en brute kracht redt zij zich uit elke situatie, hoe benard ook. Door jarenlang moed en kracht te tonen, is zij de nummer 1 in de top 10 sterke vrouwen in games.

  Mirror's Edge

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.