Top 10 sterke vrouwen in games

Article
zaterdag, 07 november 2015 om 12:03
xgn google image
In games hebben mannen natuurlijk nog altijd de overhand. Het principe dat de man een vrouw moet gaan ophalen bij één of andere enge eindbaas is nog altijd een veel voorkomend verhaal. Toch zijn er een hoop sterke vrouwen in games, die zelf van aanpakken weten. Dit is de top 10 sterke vrouwen in games.
Dat de mannelijke karakters het belangrijkst zijn in een groot deel van de games, betekent daarom niet dat de vrouw totaal geen invloed heeft op de gamewereld. Er zijn dan ook genoeg voorbeelden te noemen van sterke vrouwen in games, die menig mannen totaal kunnen uitschakelen.
Wij gingen voor jou op zoek voor de top 10 sterke vrouwen in games. Hierbij hebben we het natuurlijk over de fysieke sterkte, maar ook mentaal telt mee!

10. Rubi Malone (WET)

Rubi Malone is een vrouwelijk karakter in de game WET, en wat voor één. Met haar kenmerkende zwarte haar en groene ogen voert zij haar taak uit als premiejager. Liever gezegd een fixer van problemen, omdat ze deze graag oplost, maar wel met goede intenties.
Deze vrouw is erg lenig, dit gebruikt zij dan ook tijdens haar gevechten. Deze lenigheid combineert zij bijvoorbeeld erg goed met de zwaard- en handgevechten die zij heeft met haar vijanden. Deze vrouw kan daarnaast overweg met pijl en boog, machinegeweren, shotguns en eigenlijk alles wat schiet.
Voor Rubi Malone is niks te bont en is nergens bang voor. Wat ze liever niet doet is vliegen, hoewel zij hiertoe wel genoodzaakt is op sommige momenten. Maar ach, als dat alles is!
81201

9. Elizabeth (BioShock Infinite)

Elizabeth is Bookers helpende hand in BioShock infinite. Ze zit haar leven lang gevangen, toch weet ze ironisch genoeg uiteindelijk alle sloten van deuren voor je te kraken. Ze helpt Booker actief mee tijdens gevechten, door bruikbare dingen zoals potions naar hem toe te werpen.
Daar waar je normaal gesproken met Booker speelt en Elizabeth je rechterhand is, kun je in de DLC Burial at Sea op avontuur met haar zelf. Booker trapt doorgaans de deur in om de hele kamer neer te maaien, Elizabeth is iets meer timide en gaat wat methodischer te werk. Voor de game zelf is dit alleen maar leuk, omdat verschillende gameplay elementen zo naar voren komen.
81202

8. Lightning (Final Fantasy XIII)

Lightning is een karakter uit Final Fantasy XIII en is eén van de weinige vrouwen met een absolute hoofdrol in de serie. Wanneer we het over sterke vrouwen in games hebben, kunnen we haar niet overslaan!
Wanneer zij op pad gaat om haar zusje Serah te redden door te vechten tegen de regering, raakt zij verstrikt in een situatie waarbij haar woonplaats in serieus gevaar is. Lightning is een soldaat geweest en dit kenmerkt ook haar drive om dapper te zijn.
In Japan werd zij verkozen tot het favoriete vrouwelijke Final Fantasy personage, vanwege haar snelheid, moed en vooralsnog haar elegante uitstraling.
apps1138266841793253296825f1576700969

7. Lilith (Borderlands)

Lilith kennen we natuurlijk uit de Borderlands franchise. Waar we in het eerste deel nog als haar kunnen spelen, vertolkt ze in de latere games een andere rol. Ze voert namelijk in Borderlands 2 en 3 als de beruchte Firehawk het verzet tegen Handsome Jack en de Calypso Twins aan. Lilith is een ontzettend sterke vrouw die haar zaken prima zelf kan afhandelen.
Sterker nog, als Siren is ze een van de sterkste karakters in het hele Borderlands universum, maar zelfs zonder haar krachten weet ze nog steeds haar soldaten te motiveren en aan te sturen. Simpel gezegd, Lilith en haar prestaties in het verleden dwingen respect af bij iedereen die met haar te maken heeft.
81204

6. Faith (Mirror's Edge)

Het is nog tot volgend jaar op een nieuw avontuur met deze lenige dame met Mirror's Edge Catalyst. Faith is pas een echte vrouw met ballen. In Mirror’s edge is Faith een bezorger van geheime informatie. Hiervoor haalt zij de gevaarlijkste capriolen uit om van A naar B te komen.
Deze moves zijn afgeleid van de extreme sport parkour. Van gebouw naar gebouw springen, klimmen, klauteren en rennen over daken en muurtjes, Niks is Faith te gek. Ze heeft de lenigheid van een kat en is hiermee de politie vrijwel altijd te slim af.
Mocht dit niet zo zijn, dan kan Faith ook nog gebruik maken van haar brute kracht. Met haar Kung-Fu moves zorgt zij ervoor dat haar tegenstander uitgeschakeld kan worden, met haar blote handen! Alleen al daarom verdient zij een plekje tussen de top 10 sterke vrouwen in games
81205

5. Alyx Vance (Half-Life Alyx)

Alyx is naast Gordon Freeman het belangrijkste personage in Half-Life 2 en de episodes ervan, daarnaast heeft ze afgelopen jaar ook haar eigen game gekregen in de vorm van Half-Life Alyx. Dit karakter is naast een badass vrouw ook nog eens een hele handige vrouw. Ze kan goed overweg met een pistool, maar ook gevechten met blote handen gaat zij niet uit de weg. Daarnaast is zij een getraind hacker en heeft zij ook aanleg voor het schieten met een sniper.
Alyx heeft meestal een positieve instelling, is goed gehumeurd en heeft gevoel voor humor. Echter, wanneer zij ergens niet van gediend is, biedt zij weerstand en gaat zij op haar strepen staan. In Half-Life Alyx hebben we ook meegemaakt dat deze vrouw prima op haar eigen benen kan staan, ze heeft geen hulp nodig van Gordon Freeman.
81207

4. Chun-Li (Street Fighter)

Chun-Li is een vrouw die bekend is van de Street Fighter serie. Chun-Li heeft meestal een traditionele Chinese blauwe jurk aan. Ze heeft een sterk gevoel voor gerechtigheid.
Chun-Li vecht tegen criminaliteit, om op deze manier de dood van haar vader te wreken. Daar waar sommige vrouwelijke karakters in Street Fighter meer het bimbo imago hebben (Zoals bijvoorbeeld Cammy), komt Chun-Li meer over als een slimme vrouw die nadenkt.
Wanneer ze in gevecht is laat ze vooral haar benen spreken. Chun-Li heeft namelijk een paar gigantisch gespierde dijen waarmee ze haar tegenstanders eens een flinke serie trappen in hun gezicht kan verkopen. In Street Fighter 5 zal zij, naast nieuwe karakters, ook weer van zich laten horen en verdient een mooie derde plek in de top 10 sterke vrouwen in games!
the last of us 2 lanzamientof1614870735

3. Ellie (The Last of Us Part 2)

In The Last of Us maakten we kennis met Ellie, die op dat moment Joel nog echt nodig had om te overleven in de harde post-apocalyptische wereld. In The Last of Us Part 2 zien we dat Ellie inmiddels meer dan sterk genoeg is om op haar eigen benen te staan en zelf het gevecht aan te gaan met alles wat de harde wereld tegen haar aan gooit.
In The Last of Us Part 2 neemt Ellie het ook op tegen nog een sterke vrouw in de vorm van Abby. Beide vrouwen hebben ongelooflijke trauma's meegemaakt en proberen het beste van hun leven te maken. Omdat ze allebei een ontzettend sterke wil hebben is het voor allebei een gevecht met ontelbare consequenties.
81208

2. Samus Aran (Metroid)

Samus Aran is uiteraard een karakter uit de Metroid reeks die al een tijdje meegaat. Om precies te zijn sinds 1986. Gewapend met een flink armkanon en gehuld in een Power Suit, gaat zij haar weg, op jacht naar buitenaardse wezens. Deze ruimte-premiejager wordt door veel mensen niet eens als vrouw opgemerkt, omdat zij van top tot teen bedekt is met haar harnas.
Deze vrouw weet wel van aanpakken en zij is dan ook het bewijs dat niet alle vrouwelijke karakters van nintendo weerloos, geduldig blijven wachten tot er een held komt die haar uit een kasteel komt redden. Hopelijk zien we dit jaar ook de aankondiging voor een nieuwe Metroid game voor de Nintendo Switch.
81209

1. Lara Croft (Tomb Raider)

Lara Croft is een archeologe die we maar al te goed kennen van de avonturen uit de Tomb Raider serie. Hoe kan het ook anders dan dit karakter hoog zou eindigen in de top 10 sterke vrouwen in games.Ze reist de hele wereld rond op zoek naar waardevolle archeogische stukken. Hiermee dopt ze al haar eigen boontjes, want veel talen spreekt zij vloeiend. Door haar nieuwsgierigheid komt zij dan ook vaak op gevaarlijke plekken, als tombes en ruïnes terecht.
Maar Lara zou Lara niet zijn als ze zichzelf hier altijd weet uit te redden. Ook in de nieuwste reeks games toont Lara weer dat ze een echte sterke vrouw is die op eigen benen kan staan. Die zelfstandigheid toont ze inmiddels al 25 jaar, wat hopelijk leidt tot een nieuwe game of een nieuwe bundel van de games tot nu toe. Door al 25 jaar lang moed en kracht te tonen, is zij de nummer 1 in de top 10 sterke vrouwen in games.

Populair Nieuws