De 10 slechtste Netflix series - Deze kan je maar beter overslaan!

Article
zondag, 17 juni 2018 om 12:02
slechtste netflix series deze kan je maar beter missen 133456 1
Netflix staat vol goede series, maar er zijn ook een paar series die er van ons niet op hoefden te staan. Series met een slap verhaal, slechte acteurs, of helemaal uitgemolken: dit is de top 10 slechtste Netflix series.

10. Everythings Sucks! (2018)

Everything Sucks gaat over een groep tieners in high school. Binnen de school zijn veel verschillende groepjes, zo hebben we de populaire cheerleaders, de stoere footballers, een groepje eerstejaars nerds en de populaire toneelgroep. Niet heel origineel, dus. En dan hebben we nog Kate: een echt buitenbeentje dat dit jaar nieuw is op school. Ze heeft niet veel vrienden, zit met zichzelf in de knoop, en ze is ook nog eens de dochter van de directeur.
In de serie springen er duidelijk twee groepen uit: de populaire laatstejaars, die elk jaar een prachtig toneelstuk neerzetten, en de sullige eerstejaars, die het licht en geluid moeten regelen voor deze toneelstukken. En zoals in elke high school film staan de laatstejaars ver boven de rest van de school verheven. Maar in deze serie worden de twee bevriend met elkaar als ze samen op pad moeten voor het laatste toneelstuk van het jaar.
De serie wil laten zien dat het leven van een tiener zwaar is. Daar komt het eigenlijk op neer. In deze serie is iedereen in de war en allerlei gevoelens vliegen alle kanten op. De serie had alleen best wat meer mogen investeren in goede acteurs. Er wordt niet goed geacteerd, en tijdens het kijken levert dit irritaties op. Daarnaast is de verhaallijn niet origineel en hebben we zulke verhalen al vaker voorbij zien komen.
133459

9. 3% (2016)

Deze serie speelt zich af in de toekomst en de samenleving is verdeeld in twee groepen: arm en rijk. De elite bestaat uit 3% van de bevolking en woont op een paradijselijk eiland, ver weg van de armoede in de rest van het land. Maar dan krijgen de armen de unieke kans om deel uit te maken van deze 3%, maar daarvoor moeten ze meedoen aan een streng programma genaamd "Progress". Wie slaagt, verdient een beter leven, en wie faalt moet weer naar huis. Maar wat als je het programma niet overleeft?
Klinkt het verhaal je bekend in de oren? Dat kan best kloppen, want het deed ons gelijk denken aan The Hunger Games. Het komt eigenlijk op hetzelfde neer, namelijk het grote verschil tussen arm en rijk en een groep jongeren die strijdt voor een beter leven. Niet heel origineel, dus. En als die vergelijking eenmaal in je hoofd zit, krijg je hem er niet meer uit en is de serie slechts een slap aftreksel van The Hunger Games.
133460

8. Pretty Little Liars (2010)

Pretty Little Liars is een typische meidenserie. In de serie volgen we een groep van vijf vriendinnen, waarvan Alison na een feestje spoorloos verdwijnt. De vier meiden blijven achter met veel vragen: waar is Alison en leeft ze nog? Op dat moment krijgt de groep vriendinnen te maken met een anonieme stalker genaamd "A". Ze worden bedreigd en gemanipuleerd. De vriendinnen moeten erachter komen wie deze mysterieuze stalker is, en hem of haar stoppen. Wie is A, en waarom wil de stalker ruzie veroorzaken?
Het verhaal speelt zich af in het fictieve stadje Rosewood, en dan met name op school. De serie zit vol drama, geheime affaires en echte schandalen. In het begin is de serie spannend, maar als we na een paar seizoenen nog steeds niet weten wie A is, worden we toch wel een beetje ongeduldig. De serie wordt uitgemolken en wordt aflevering na aflevering steeds wat saaier. Deze hoeft van ons dan ook niet langer op Netflix te staan.
133463

7. Bojack Horseman (2014)

Bojack Horseman is een geanimeerde Netflix Original die gaat over het leven van een ex-beroemd paard. In de jaren 90 was hij beroemd vanwege zijn sitcom Horsin' around, maar vandaag de dag lijkt niemand hem meer te kennen en lijdt Bojack aan depressie. Hij verdrinkt zichzelf in drank, drugs en seks.
In de wereld van Bojack kunnen dieren praten en leven mens en dier samen in één wereld, en gaan ze ook relaties met elkaar aan. Zo krijgt Bojack later in de serie een relatie met een pratende kat en is zijn manager gewoon een mens. Ook al is Bojack depressief, doet hij toch nog zijn best het balletje ven acteercarrière weer te laten rollen. En soms lukt dat hem ook, maar zijn concurrent Mr. Peanutbutter, een hond, maakt het hem wel moeilijk.
De serie is nogal raar om naar te kijken. Het hele verhaal steekt een beetje vreemd in elkaar en het is raar om naar een pratend paard met armen en benen te kijken. Kortom: geen aanrader.

6. Dynasty (2017)

Dynasty gaat over twee van de rijkste families in Amerika: de Carringtons en de Colby's. De twee gezinnen vechten al jarenlang over de controle van hun fortuin en kinderen. De serie speelt zich dan ook af in een wat rijkere omgeving en zit vol dure kleding, dure villa's en duur eten. De serie zit vol drama's en schandalen over relaties en familieruzies. Een beetje Gossip Girl 2.0.
Deze serie heeft alles wat Gossip Girl ook heeft: een verwende tiener, een gemene stiefmoeder, jongensproblemen en ga zo maar door. Een slap aftreksel van Gossip Girl, als je het ons vraagt.
133465

5. Fuller House (2016)

Velen zal Full House nog bekend in de oren klinken. De serie uit 1987 was heel populair, en wordt vandaag de dag nog steeds bekeken. Het gaat over het gezin Tanner, waarvan de moeder is overleden en de vader samen met zijn twee beste vrienden zijn drie dochters opvoed: letterlijk een vol huis. Heel leuk, maar toen besloot Netflix de serie een reboot te geven.
In Fuller House gaan we verder waar we ophielden en alle personages zijn ouder geworden en de dochters hebben inmiddels zelf ook kinderen. Danny Tanner verlaat het huis vanwege een nieuwe baan, en ook Joey laat het gezin achter. Het huis loopt langzaam leeg, en dan besluit Stephanie bij haar zus in te trekken samen met haar beste vriendin en haar dochter. Zo ontstaat er een nieuw "Full House".
Full House is hartstikke leuk en een echte klassieker. Maar je doet er goed aan om de reboot op deze serie maar niet te kijken. Het wordt een beetje uitgemolken en dat is heel zonde.
133466

4. Under the Dome (2013)

Wat als er ineens een koepel over je stad heen valt, en er geen weg naar buiten meer is? Dat is wat er in Under the Dome gebeurd. Alle inwoners van het stadje Chester's Mill worden gevangen door een mysterieuze, transparante koepel die niet te doordringen is. Het hele stadje is in rep en roer en na een paar dagen dreigt het eten op te raken, en later ook de zuurstof. Er is geen bereik meer met de wereld buiten de koepel, en niemand is meer te vertrouwen. Hoe kunnen de mensen de koepel weghalen?
Op het eerste gezicht lijkt Under the Dome een hele spannende serie. En dat is het ook! Maar na het eerste seizoen is het echt niet meer om aan te zien. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, en het was de bedoeling om de serie maar 1 seizoen te geven. En dat is ook te zien, want de rest van de serie is een stuk minder goed. Inmiddels zijn er drie seizoenen, en dat zijn er twee te veel. Heel zonde, want het eerste seizoen is hartstikke leuk.
133467

3. The Rain (2018)

The Rain is een Deense Netflix Original, die nog niet zo heel lang op Netflix staat. Hij gaat over een regenstorm in die bijna de hele Scandinavische bevolking uitroeit. In de regen zit een gif wat ervoor zorgt dat alles wat het aanraakt sterft. Maar de vader van Simone en Rasmus zag de regen aankomen en heeft gezorgd voor een bunker met eten waar de broer en zus een aantal jaar kunnen schuilen. Ze overleven de regen, maar hun ouders overlijden wel.
Na een paar jaar raakt het eten op en worden ze gedwongen om naar buiten te gaan. Buiten komen Simone en Rasmus een groep jongeren tegen die ook de regen hebben overleefd. Ze voegen zich samen en gaan op zoek naar andere overlevenden. Of nog belangrijker: ze moeten een nieuwe samenleving opbouwen, want van het prachtige Scandinavië is niets meer over.
The Rain is eigenlijk een standaard serie zonder een origineel verhaal. Dit verhaal hebben we al meerdere keren vaker gehoord, bijvoorbeeld in The 100.
133468

2. Designated Survivor (2016)

In Designated Survivor volgen we het avontuur van Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) die van de een op de andere dag wordt aangewezen als president van de Verenigde Staten. Een bomaanslag doodt de president en een groot aantal belangrijke politici. Tom Kirkman is de Designated Survivor, oftewel de aangewezen overlevende. Van de een op de andere dag verhuist hij met zijn gezin naar het Witte Huis en is hij de belangrijkste persoon op aarde.
Het concept van de serie is goed en klinkt interessant, maar de serie zelf bewijst het tegendeel. De serie heeft meer weg van een soap dan van een spannende actieserie, wat eigenlijk wel de intentie was. Dat is heel zonde. Daarnaast begint Kiefer Sutherland na een paar afleveringen ook irritant te worden en valt het je op dat hij best een vervelende stem heeft. Een beetje specifiek misschien, maar wel een puntje waaraan je je kan irriteren als je de serie kijkt.
133469

1. 13 Reasons Why (2017)

En dan de grootste flop van Netflix: 13 Reasons Why. De serie is op dit moment heel populair, maar we snappen op de redactie niet precies waar de hype vandaan komt. De serie gaat over Hannah Baker die besluit een einde aan haar leven te maken, en na haar dood een aantal cassettetapes achterlaat. Op de tapes heeft Hannah haar verhaal ingesproken: de 13 redenen waarom ze besloot zelfmoord te plegen. De doos met tapes gaat de hele school rond en iedereen is in rep en roer.
Hannah laat de doos met tapes ook achter aan haar beste vriend Clay, die zelf geen idee heeft van wat hij verkeerd heeft gedaan. Hij is in de war, net als de rest van de school. Toen Hannah Baker nog leefde, leek het een opgewekt en vrolijk meisje. Maar als je het tweede seizoen van de serie kijkt, dan valt het op dat Hannah van een mug een olifant maakt en best een dramaqueen kan zijn.
Rondom de serie is op het moment veel gaande, en aan het begin en einde van elke aflevering wordt verwezen naar een website waar je heen kan gaan als je zelf hulp zoekt. Zelfmoord is natuurlijk een serieus onderwerp, maar het lijkt alsof de serie meer gaat om het "zielig doen" dan om het verhaal zelf, wat veel kijkers (waaronder wij) ervaren als heel irritant. Samengevat: je kan je tijd beter in een andere serie stoppen. Seizoen was nog prima te doen, maar seizoen twee kan écht niet. Weghalen dus!

Populair Nieuws