Top 10 meidenfilms op Netflix in 2020 op een rij

  Welke meid houdt er niet van? Met vriendinnen een avondje films binge-watchen op de bank met een grote bak popcorn. En bij deze meidenavondjes horen natuurlijk de allerbeste chick-flicks: films vol drama, romantiek en humor. Popcorn in de aanslag: dit zijn de top 10 meidenfilms op Netflix!

  Sony Pictures

  10. Friends with Benefits

  Deze romcom gaat over twee mensen die een fobie lijken te hebben voor relaties. Iedere keer dat het een beetje serieus wordt, schieten Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) in de stress. Wanneer Jamie de taak krijgt om Dylan binnen te halen voor haar bedrijf worden de twee al snel vrienden en sluiten ze een pact om friends with benefits te worden.

  Puur voor plezier hebben ze geregeld seks met elkaar, maar het mag de vriendschap niet beinvloeden. Gevoelens voor elkaar krijgen is verboden. Een naïeve gedachte, want al snel raakt de relatie een stuk gecompliceerder...

  9. The Holiday

  Amanda (Cameron Diaz) is al tijden ontevreden over haar relatie en besluit dat het tijd is om het zonnige Los Angeles even in te ruilen. Ze besluit van huis te ruilen met de Britse Iris (Kate Winslet). Iris valt als het ware met haar neus in de boter wanneer ze Amanda's reusachtige villa ziet, terwijl Amanda het afvallige stulpje van Iris zo snel mogelijk weer wil verlaten. Toch blijkt de vakantie voor beide vrouwen vol romantiek te zitten.

  The Holiday is een film gemaakt voor de kerst, maar is eigenlijk voor ieder moment geschikt. Het hartverwarmende verhaal doet je smullen terwijl je lekker een zakje chips of bakje popcorn in je holle kies stopt. Dat Jude Law en Jack Black in de film een ondersteunende rol hebben is daarnaast ook geen straf.

  Paramount Home Entertainment

  8. She's the Man (2006)

  Deze hilarische comedy gaat over Viola, die zich als een jongen vermomd op de school van haar tweelingbroer. Viola doet niets liever dan voetballen, maar haar moeder weerhoudt haar hier liever van. Die heeft het liefst dat Viola elke dag pofjurkjes draagt en naar high-teas gaat. Maar Viola is het tegenovergestelde hiervan: een meisje dat niks geeft om haar uiterlijk, met haar handen eet, en het liefst voetbal speelt.

  Wanneer ze van haar moeder niet meer mag voetballen, vermomt Viola zich als haar tweelingbroer en neemt zijn plek in in het voetbalteam op zijn school. Maar dit plan is gedoemd te mislukken: ze moeten samen douchen, kamers delen, en ze wordt verliefd op een van de spelers. Natuurlijk komt de waarheid boven tafel. Hoe verantwoord je jezelf dan?

  7. To All the Boys I Loved Before (2018)

  In dit romantische tienerverhaal komen de oude, geheime lievdesbrieven van Lara Jean Covey (Lana Condor) onbedoeld in handen van de jongens op wie ze verliefd was. Ineens staat haar rustige schooleven op zijn kop wanneer ze geconfronteerd wordt met oude gevoelens. En dan is er natuurlijk ook nog de vraag wie haar oude liefdesbrieven heeft doorgestuurd.

  De film werd al snel een hit op Netflix dankzij de uitstekende cast de optredes van Condor en Peter Kavinsky-acteur Noah Centineo. Ook de personages in wie je je gemakkelijk kunt verplaatsen worden aangehaald als hoogtepunt, waardoor je al snel wegsmelt op de bank. Het verhaal is dan ook ideaal en heerlijk om weg te kijken.

  STX Productions

  6. Bad Moms (2016)

  Deze komedie gaat over drie moeders: Amy, Kiki en Carla. Moeder zijn valt de dames soms best zwaar: ze zijn daarom dan ook niet helemaal perfect. Vooral niet als de "perfecte" moeders op school op je neerkijken. De druk om een perfecte moeder te zijn is soms gewoon veel te groot. Soms weten ze het gewoon even niet meer: het wordt de drie dames te veel en samen gaan ze op stap.

  De moeders gaan samen uit, zoeken een nieuwe vriend voor Amy, terroriseren de supermarkt, en dit zorgt voor veel grappige scenario's. Het maakt niet uit of je een perfecte moeder bent: als je kinderen maar van je houden!

  5. Letters to Juliet (2010)

  Zwijmelen! In deze romantische film gaat journalist Sophie naar Verona, dezelfde plek waar het verhaal van Romeo en Julia zich afspeelde. Sophie vindt een oude brief van een meisje dat liefdesadvies vraagt aan Julia. In de brief staat dat Claire 50 jaar geleden haar grote liefde Lorenzo heeft laten gaan. Sophie gaat op zoek naar Claire, en vindt haar en haar kleinzoon. Met zijn drieën gaan ze op zoek naar Lorenzo.

  Zonder twijfel de meest romantische film in onze top 10!

  4. Hitch (2005)

  Hitch is een romantische komedie met in de hoofdrollen Will Smith en Kevin James. Smith speelt een zogenaamde liefdesdokter, terwijl James als Albert Brenneman de vrouw van zijn dromen wil veroveren. Alex (Smith) weet daar wel raad mee. De film biedt een heerlijke combinatie van humor en romantiek. Hoewel de twee hoofdrolspelers een beetje chliché en als tegenovergestelde types worden neergezet, zul je wel geregeld kunnen lachen.

  Het verhaal is niet heel diepgaand, maar toch is het leuk om te zien hoe Alex op een gegeven moment zelf verliefd wordt, maar niet wil dat hij ontmaskerd wordt. Als je niet allergisch bent voor 'smooth talk' is deze film wel wat voor jou.

  Paramount Pictures

  3. Grease (1978)

  Nummer drie in onze lijst: een echte klassieker. Wat valt er nog te vertellen over Grease? Het is een vrolijke musicalfilm, die gaat over Danny, de populaire jongen van de school, en Sandy, het brave meisje. De twee zijn stapelverliefd op elkaar, maar Danny laat dit niet blijken. Die heeft een reputatie hoog te houden. Sandy probeert hem jaloers te maken.

  Grease is een echte klassieker, en de 70's-vibe zien we dan ook vaak genoeg terug in de film. Stoere baseball-jacks, haar vol gel, en typische Amerikaanse diners. Danny en Sandy gaan op date naar een diner, een openluchtbioscoop en ze doen zelfs mee aan een danswedstrijd. Zwijmelen en meezingen vanaf de bank!

  2. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

  In deze chick-flick wil journaliste Andie niet meer schrijven over onzinnige dingen als make-up en kleding: ze wil schrijven over dingen die er écht toe doen. Om zich te bewijzen moet ze een artikel schrijven: How to lose a guy in 10 days en hiervan is Andie zelf de proefpersoon. Ze gaat op date met Benjamin Barry, die ondertussen de weddenschap aangaat dat hij elke willekeurige vrouw om zijn vinger kan winden.

  Andie moet van Benjamin afkomen: hiervoor heeft ze tien dagen. Maar dat blijkt lastiger dan ze dacht want Benjamin is stapelverliefd. Haar ongekamde haar, nonchalante kledingstijl en asociale gedrag lijken hem niets te doen. Benjamin is tot over zijn oren, en niet meer van plan om Andie los te laten. Maar hoe moet het nu verder met haar artikel? En weet ze zeker dat ze niks voor Benjamin voelt?

  Paramount Pictures

  1. Mean Girls (2004)

  Onze favoriete chick-flick: Mean Girls! Mean Girls is dé typische meidenfilm. De film vertelt het verhaal van Cady, die haar hele leven in Afrika gewoond heeft, thuis les heeft gekregen, en plotseling verhuist naar Amerika. Hier gaat ze naar high school en dit is wel even wennen. Cady valt erg in de smaak bij de plastics, een groepje meelopers met als opperhoofd- en koningin van de school: Regina George. Het groepje houdt een burnbook bij: een boek waarin de frustraties en roddels van iedereen binnen de school worden opgeschreven.

  Cady mengt zich tussen de plastics: elke middag shoppen en praten over jongens. Het geluk kan niet op, totdat Regina Cady het leven zuur maakt en de roddels uit het burnbook verspreidt door de hele school. Alle leerlingen zijn in rep en roer en de school staat op zijn kop. Cady ziet in dat het leven om meer draait dan populariteit en status. Mean Girls is een romantische komedie, en onmisbaar bij een meidenavond!

  Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.