Top 10 marvel quotes van Marvels superhelden

Article
zaterdag, 27 februari 2016 om 9:04
xgn google image
Deadpool is vorige week in premiére gegaan, deze antiheld heeft, zoals je in de trailers al hebt kunnen zien, een hele hoop belachelijke uitspraken. Er zijn natuurlijk een hoop toffe quotes uit de comics en films. Inspirerend, hilarisch, iconisch, diepzinnig of gestoord, het maakt niet uit voor dit lijstje, we zetten de top tien Marvel quotes voor je op een rijtje.
We gebruiken de term superheld hier losjes, elk personage uit het Marvel universum heeft wel eens aan de andere kant van de lijn gestaan. De Green Goblin die tijdens de Civil War reeks op een criminele Spider-Man moet jagen. Of wat dacht je van Captain America? De brave hendrik die in dezelfde reeks een revolutie tegen de regering leidde.
Een superheld hoeft dus niet per se goed of slecht te zijn om in dit lijstje te komen, wij discrimineren niet. Ook maakt het niet uit welke filmstudio, stripboekenserie of tv/internetserie de rechten van een bepaald personage heeft. We gebruiken voor dit lijstje het volledige spectrum aan Marvel personages.

10. Deadpool: "Wow, this is such a big house, but it's only the two of you here. It's like the studio didn't have enough money for another X-Men movie."

Jawel, we openen het lijstje met een quote uit de laatste Marvel film. Even voor de beeldvorming, Wade (Deadpool) klopt aan bij Charles Xaviers school for gifted youngsters. Deze school, die je kent uit de Xmen films en stripboeken, is waar de mutanten van de gelijknamige stripboekenserie leven.
De Deadpool film gebruikt andere superhelden uit het X-Men universum, Colussus en Negasonic Teenage Warhead (een naam die nog een andere quote oplevert, maar de film is net uit en we gaan niet het hele plot weggeven). Zodra de twee de deur open doen maakt Deadpool deze grap en neemt hiermee direct Fox en de film zelf op de hak. De film zelf zit vol met dit soort hilarische momenten.

9. Wolverine: "I’m the best at what I do and what I do…"

Deze quote moet bekend zijn bij de fans van de Wolverine comics. De mutant met de ijzeren klauwen opent de comics altijd met deze zin. Een van de beste is de vervolgzin “and what I do, isn’t very nice”. De stripboeken van Wolverine gaan namelijk een stuk verder dan de held die je kent van de X-Men films. Hugh Jackman is vergeleken met de stripboek Wolverine een doetje, want als de wolfman in de comics eenmaal begint, stopt hij pas als iedereen dood op de grond ligt.
De eenvoud en de herhaling van deze quote (en stiekem omdat Wolverine gewoon heel erg tof is) maakt dat deze zeker een plaatsje verdient in deze top tien quotes.

8.Wilson Fisk: "It's a difficult thing, isn't it, taking a life? Feeling the weight and responsibility of all the years the person you've murdered has lived - moments that they've cherished, the dreams that they've struggled towards gone, because of you. I want you to know something. Something important that I've learned: that it gets easier the more you do it."

Deze Supervillain, die je in de stripboeken beter kent als Kingpin, maakt in de serie Daredevil zijn opwachting als nietsontziende zakenman Wilson Fisk. Nadat er een moord is gepleegd (voor de mensen die de serie nog niet hebben gezien, we gaan niks spoilen), levert de acteur Vincent D’onofrio deze quote met zoveel inleving dat je voelt hoe gestoord het karakter van Wilson Fisk eigenlijk is.
De manier waarop deze quote wordt gebracht in de serie, en de zin zelf, maakt deze quote een goede achtste.

7. Captain America: “No, you move”

Natuurlijk is dit niet de volledige quote, die zie je op de afbeelding hierboven. Deze superheld en de allereerste Avenger komt in het Civil War event op voor zijn principes en ontketent een revolutie met allerlei iconische superhelden om hem te steunen in deze strijd.
Het zou zomaar van een president in oorlogstijd kunnen komen, deze quote. Een vrijheidsstrijder zou het ook gezegd kunnen hebben. Maar de star spangled Avenger heeft deze quote op zijn naam staan en is zo goed bedacht dat hij wel in deze top 10 past.

6. Spider-Man: "I need a place to change! A phone booth--? Nah! Even I'm not that corny!"

Jawel, Spiderman heeft inderdaad ook humor. Ook al komt dat in de films niet altijd even duidelijk naar voren. Dat Sony de spinnenman als een superheld zonder humor heeft neergezet is zonde. Want de films kunnen in principe net zo grappig worden als de allereerste Deadpool film die nu in de bioscoop draait.
Om even duidelijk te maken dat Spiderman ook grappig is en zichzelf eigenlijk helemaal niet zo serieus neemt als de films doen denken, maakt dat deze quote wel in dit lijstje moet staan. En ja, de beroemde quote komt straks ook nog, wees gerust.

5. The Incredible Hulk: "Hulk Smash!"

De groene man zegt weinig in de Avengers films, maar in de stripboeken is hij iets spraakzamer. Deze twee woorden zetten even wat extra kracht als hij weer eens iets kapot slaat of een slechterik de andere kant van de stad door slaat.
Als kind heb je misschien wel eens naar de animatieserie van deze groene superheld gekeken, ook daar gebruikt hij deze twee woorden regelmatig. Deze iconische woorden zijn onlosmakelijk verbonden aan The Incredible Hulk en horen daarom in deze top 10 thuis.

4. Spider-Man: "With great power comes great responsibility."

Zoals beloofd, hier is de beroemde zin uit de spiderman films, stripboeken, tekenfilms en merchandising. Als je aan Spiderman denkt, dan zit deze zin ook vrij snel in je hoofd.
Eigenlijk is deze quote van origine helemaal niet uitgesproken door de spinnenman zelf, maar door zijn vermoorde (spoilers!) oom Ben. Zodra zijn oom erachter komt dat Peter Parker superkrachten heeft gekregen, geeft Ben hem dit advies, om duidelijk te maken dat Peter verantwoordelijk met zijn krachten moet omgaan.
Een van de meer iconische zinnen in dit rijtje, zoals gezegd, als je aan Spiderman denkt, denk je aan deze zin en dat maakt deze quote een terechte nummer vier.

3. Tony Stark/Iron Man: "I tell myself -- that I hate being drunk again. Well. It's just not true. Because I'm enjoying the hell out of it."

Wat is een lijstje met Marvel quotes zonder de ijzeren man zelf? Precies, dat is geen lijstje met Marvel quotes. Deze geniale superheld en (bij afwezigheid van Steve Rogers) aanvoerder van de Avengers heeft zijn hele leven al een drankprobleem. Net als zijn tegenhanger Robert Downey Jr. in het echt trouwens, zou dat de reden zijn dat hij is gecast voor de rol?
Hoe dan ook, Iron Man laat met deze quote zien dat hij de menselijke superheld onder de Avengers is en is daarom een goede derde.

2. Ben Grimm (The Thing): "It's Clobberin' Time!"

Dit Fantastic Four lid is bijna net zo sterk als The Hulk en is daarom meestal de aangewezen persoon om de groene superheld in het gareel te houden. Mensen die alleen bekend zijn met de films van Fox krijgen waarschijnlijk een posttraumatische stress aanval. Maar Ben Grimm is in de stripboeken een stuk leuker om te zien.
Als je de Hulk in bedwang kunt houden, moet je natuurlijk net zo’n iconische quote hebben als de groene krachtpatser en dat is dus bovenstaande zin. Ben Grimm heeft zijn nummer twee wel verdiend.

1. Deadpool: "WAIT! You may be wondering why the red suit. Well, that's so bad guys don't see me bleed. This guy's got the right idea... He wore the brown pants!"

We sluiten het lijstje zoals we hem zijn begonnen, met de leukste Marvel film van dit moment. Deadpool/Wade heeft net een aantal bad guys over de snelweg heen geslingerd en gaat ter afleiding even in gesprek met de baddies. Met deze twee zinnen waarschuwt hij de gewapende mannen van tevoren, maar uiteraard willen deze niet naar zijn advies luisteren.
Als je een hele bioscoopzaal door een quote in de lach kunt laten schieten, verdien je wat ons betreft een nummer 1 positionering.

Populair Nieuws