Top 10 leuke series voor 2015

  Goede voornemens hebben we allemaal in ons hoofd zitten zo aan het einde van het jaar. En die tijd is er alweer bijna. Stoppen met roken, gezonder eten, meer bewegen. Het kan allemaal. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe serie volgen. Wij geven je de top 10 leuke series voor 2015!

  Natuurlijk zijn er al tig series die het volgen waard zijn. Zo heb je Game of Thrones, The Walking Dead, Arrow, Goede Tijden Slechte Tijden en nog veel meer. Deze series lopen allemaal al een tijdje en zullen ook in 2015 weer door velen van ons gevolgd worden.

  Maar in 2015 komen er ook nieuwe series voorbij. Er zit voor ieder weer wat wils bij en dat zorgt ervoor dat iedereen zeker wel een of meerdere nieuwe series om in 2015 te volgen heeft. Lees in deze special op welke series we doelen, maar let wel, de eerdergenoemde series staan hier dus niet tussen.

  Het zou een beetje lullig zijn als je daar nu in stapt, aangezien je dan minimaal twee en een half seizoen achter loopt. The Walking Dead heeft er bijvoorbeeld al vier seizoenen op zitten en Game of Thrones komt ook al met seizoen 5. Nee, deze series in dit overzicht gaan pas echt in 2015 van start of zijn eind 2014 begonnen.

  Gotham

  Laten we maar beginnen met een inkoppertje. Batman, The Joker, Catwoman en alle andere helden en schurken komen natuurlijk ergens vandaan. Voor wie wil weten waar zij allemaal begonnen zijn is er deze serie die eigenlijk niet eens om hen draait. Nee, de serie draait om Commisaris Gordon die natuurlijk ook maar als agentje is begonnen.

  Hij moet zich in de serie staande houden tussen corruptie, maffiapraktijken en natuurlijk de meest bizarre en wrede schurken die zich in Gotham ophouden. Gotham is al in 2014 begonnen, maar erg populair. Ook in 2015 is dit dus een serie die je moet volgen.

  Forever

  Als je onsterfelijk bent zal dat best een hele tijd aangenaam zijn. Uiteindelijk gaat het waarschijnlijk toch de keel uithangen. Henry Morgan, een arts in New York, heeft het er in ieder geval helemaal mee gehad.

  Hij is al 200 jaar oud en gaat maar niet de pijp uit. Hij is dan ook op zoek naar de oplossing voor zijn probleem. Het probleem is dat hij niet dood kan gaan. Of eigenlijk wel, maar dan wordt hij weer wakker in het water. Hij is zeg maar een levende Kenny(South Park). De enige die zijn geheim kent is Abe, zijn beste vriend, maar hoe lang dat duurt kun je je afvragen.

  Henry werkt namelijk samen met agenten die iedere week een nieuwe zaak hebben die steeds een stukje van Henry's verleden oprakelen. De serie is eigenlijk al in september 2014 begonnen, maar hoort toch bij de series om in 2015 te volgen.

  Constantine

  Weet je nog die ene film met Keanu Reeves die als de rokende antiheld Constantine demonen bevocht? Deze film is eigenlijk gebaseerd op een DC comic genaamd Hellblazer, maar de potentie van een comic gaat natuurlijk in veel gevallen verder dan een simpel filmpje.

  Nou, daar is dan de serie. Zoals al gemeld is Constantine een antiheld die er een bijzonder slechte levensstijl op nahoudt. In de serie is het niet Keanu Reeves, maar Matt Ryan die de rol van Constantine vertolkt. Hij zit echter behoorlijk in zijn rol als gekwelde man die het tegen het kwaad opneemt.

  Constantine is eigenlijk al in 2014 begonnen, maar is zeker een van de series om in 2015 te volgen.

  Agent Carter

  Een van de series om in 2015 te volgen is wellicht een kortere, maar deze lijmt als het goed is een boel verhalen aan elkaar. Deze verhalen zijn die van de Avengers en dan met name S.H.I.E.L.D., Iron Man en Captain America.

  S.H.I.E.L.D. neemt namelijk een pauze in 2015. Echter is er in die pauze een nieuwe serie, of eigenlijk spinoff, te volgen omtrent Agent Carter. Om precies te zijn Peggy Carter, beter bekend als het liefje van Steve Rogers in Captain America. Nadat hij verdwijnt in de film is zij bij S.H.I.E.L.D. gaan werken.

  De serie speelt zich dan ook in deze tijd af. Peggy Carter gaat achter Hydra aan en werkt in deze serie hier onder andere samen met de papa van Tony Stark die natuurlijk met een scala aan half werkende uitvindingen komt, alsmede een bult aan wapentuig.

  The Flash

  The CW is een zender die wellicht wat onbekender is. Echter heeft de zender ook al een serie als Arrow neergezet, waar The Flashweer een spin off van is. The Flash is een serie die om de retesnelle Barry Allen gaat en is een van de series om in 2015 te volgen.

  Helemaal als je toevallig Arrow ook volgt. The Flash kent namelijk veel crossovers met Arrow.

  Barry is in Arrow door een bliksemschicht getroffen en enkele maanden later stapt The Flash in. Barry is namelijk razendsnel geworden en dat is handig in sommige situaties.

  Hij zoekt namelijk al van kleins af aan naar degene die zijn moeder vermoord heeft om zo het raadsel van haar dood te ontcijferen, maar ook zijn vader vrij te pleiten. Deze laatstgenoemde moet nu namelijk opdraaien voor de moord op mama.

  Intussen komt Barry natuurlijk in aanraking met allerlei schurken met speciale krachten en dat maakt de serie lekker spannend. The Flash is dus een van die series om in 2015 te volgen.

  Better Call Saul

  AMC heeft een aantal topseries in stal, maar Breaking Bad was toch wel de ultieme topper van de zender. En voor de mensen die de serie maar niet los kunnen laten komt er een spin off aan.

  Dat is natuurlijk dan ook meteen een van de series om in 2015 te volgen. Better Call Saul draait om de advocaat Saul die alles voor iedereen fixt. Van parkeerboetes tot ‘verdwenen’ personen, Saul regelt het vanaf februari 2015 voor je. Dan opent Saul namelijk in een winkelcentrum zijn praktijk.

  Saul Goodman, is de advocaat die ook in Breaking Bad voorkwam als Walter Whites vertegenwoordiger. Echter is Saul natuurlijk al veel langer in bedrijf en zeker ook niet onbekend met zaakjes waar een luchtje aan zit. Daar gaat de serie dan ook over.

  Backstrom

  Een film gebaseerd op een boekenreeks doet het vaak wel goed, dus waarom zou een serie dat niet doen? Op FOX krijg je in 2015 zat aan Backstrom, een van de series om in 2015 te volgen. Tenminste, als je van detectives houdt die een kort lontje hebben.

  Daar gaat de serie namelijk over. Rainn Wilson (The Office) is Everett Backstrom leidt de Serious Crimes Unit, een eenheid die gevoelige zaken in Portland oplost. Echter is Backstrom zelf ook een beetje gevoelig, of eigenlijk prikkelbaar.

  Hij probeert daar wel wat aan te doen, maar verwacht maar dat hij regelmatig de controle verliest. Waar hem dat precies brengt kun je in januari gaan zien op FOX.

  Marco Polo

  Voor de mensen met Netflix is er geen gebrek aan series om in 2015 te volgen. Neem bijvoorbeeld Marco Polo, een exclusieve Netflix serie over de gelijknamige ontdekkingsreiziger.

  In de serie zie je de avonturen van Marco Polo tijdens zijn verblijf in China in de dertiende eeuw. Marco Polo verbleef daar aan het hof van Kublai Khan, een wrede veroveraar. Dit belooft een heleboel oude beelden, maar ook de nodige spannende momenten.

  De serie omtrent Marco Polo begint in december 2014 al, maar loopt in het eerste seizoen voor tien afleveringen door naar 2015. Tijd zat om deze nieuwe serie te ontdekken dus.

  Black Sails

  Ook de HBO kijker kan weer zijn of haar lol op met series om in 2015 te volgen. Natuurlijk is daar Game of Thrones weer, maar ook Black Sails keert terug.

  In Black Sails volg je de verhalen rondom kapitein Flint en zijn bemanning. Het jaar is 1715, een lekker jaar voor de piraterij. Echter staat de Britse Marine op het punt de piraterij aan te pakken en moet de bemanning ook nog eens dealen met de constante aanvallen van andere kapiteins.

  Daarbij komt dat New Providence Island, de vrijbuitershaven waar de piraten ‘veilig’ aan kunnen klooien, ook nog eens bedreigd wordt. Allemaal recepten voor een spannende serie en dat is het ook. Seizoen twee van Black Sails komt in 2015 voorbij.

  Wayward Pines

  De laatste serie in deze special is zeker niet de minste van de genoemde series om in 2015 te volgen. In Wayward Pines, de FOX serie die in 2015 begint, gaat geheim agent Ethan Burke op zoek naar vermiste federale agenten.

  De agenten zijn verdwenen in de gelijknamige stad in Idaho en Ethan wordt ingeschakeld om te kijken wat er aan de hand is. Zijn zoektocht levert in het landelijke stadje echter geen antwoorden op, maar er komen alleen maar vragen bij.

  Er is iets aan de hand met Wayward Pines en Ethan gaat daar snel achter komen. De vraag is alleen of hij dan nog wel levend uit Wayward Pines kan vertrekken. De serie begint in januari 2015 en is er zeker een om te gaan volgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.