Top 10 hoogtepunten E3 2014 persconferenties

Article
dinsdag, 10 juni 2014 om 13:33
xgn google image
Poeh poeh, dat was weer een avond en nacht zeg. Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft en Sony hebben ons weer overladen met nieuwe aankondigingen, onthullingen en trailers. Natuurlijk is Nintendo er vanavond nog met een Nintendo Direct, maar we maken nu alvast de balans op! Wat waren voor ons gamers de tien hoogtepunten uit ALLE persconferenties?
Grootste hoogtepunten waren toch wel de verrassingen, zoals nieuwe games van Tomb Raider, de terugkeer van Tom Clancy's Rainbow Six en het feit dat Grand Theft Auto 5 naar de PC, Xbox One en PlayStation 4 komt. Maar ook enkele enigszins verwachte aankondigingen, zoals Mass Effect 4 en Uncharted 4, waren toch wel hoogtepunten van afgelopen nacht.

10. Halo: The Master Chief Collection in de spotlight

We beginnen onze lijst met de onthulling van Halo: The Master Chief Collection op de persconferentie van, uiteraard, Microsoft. Dit moet toch wel een groot hoogtepunt zijn voor de enorme hoeveelheid Halo-fans wereldwijd. In deze top 10 op de laatste plaats, omdat het nieuws eigenlijk al voorafgaand aan de persconferentie bekend was. Dat neemt niet weg dat het heerlijk is om straks alle Halo retail-games opnieuw terug te zien voor de Xbox One.
3139

9. Nieuwe beelden Battlefield: Hardline

Ook de aanwezigheid van Battlefield: Hardline op de E3 was al bekend. Sterker nog, twee weken geleden werd de game door Electronic Arts al officieel uit te doeken gedaan. Dit omdat er helaas al het een en ander vroegtijdig uitlekte van de nieuwe Battlefield-game.
Maar op de persconferentie van EA gisteravond kregen we Battlefield: Hardline evengoed zeer uitgebreid te zien. Het spectaculairst was misschien wel het shot van de gamers die bovenop het dak van een immens hoog gebouw Battlefield: Hardline aan het spelen waren. Overigens is het vanaf nu ook mogelijk om de bèta van de game te spelen op je PC of PlayStation 4.
3140

8. Aankondiging LittleBigPlanet 3

Toch wel een groot hoogepunt voor de fans van de franchise, en ook redelijk onverwacht: LittleBigPlanet 3. De platformer werd natuurlijk uit te doeken gedaan op de persconferentie van Sony, en bevat onder meer levels met een stuk meer diepte. Ook krijgt Sackboy een aantal nieuwe vrienden.
Daarnaast werd ook nog bekend dat LittleBigPlanet 3 alle zelfgemaakte levels van gebruikers uit de eerste twee delen bevat, en daarmee gelijk al meer dan een paar miljoen levels heeft.
3141

7. Releasedatum + beelden Assassin's Creed: Unity

Assassin's Creed Unity voor de PC, PS4 en Xbox One, is door Ubisoft voorzien van een releasedatum. Vanaf 26 oktober kunnen we gaan genieten van de franchise in nog betere beeldkwaliteit. Unity speelt zich af ten tijde van de belangrijkste dagen van de Franse Revolutie.
Microsoft onthulde gister eerder op de dag al dat Assassin's Creed: Unity, zoals verwacht, een vier speler co-op modus bevat, waarbij samenwerken natuurlijk centraal staat.
3142

6. Grand Theft Auto 5 naar PC, PS4 en Xbox One

Redelijk onverwacht, en daarom ook in deze top 10, was de aankondiging van Grand Theft Auto 5 voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De game werd tegen het einde van de persconferentie van Sony aangekondigd voor de PlayStation 4, en komt al in de herfst naar deze console.
Rockstar kondigde even later ook een PC en Xbox One versie van GTA 5 aan, maar of deze edities ook in de aankomende herfst verschijnen is nog onduidelijk.
3143

5. Aankondiging nieuwe Mass Effect

YES! BioWare maakte op de persconferentie van Electronic Arts bekend aan een nieuwe Mass Effect te werken. De game wordt gemaakt door de studio in Montreal, en volgens BioWare wordt dit de grootste game van het bedrijf ooit. In welk opzicht dat is werd alleen niet duidelijk.
Jammer genoeg werd er uiteindelijk niet super veel nieuws getoond, waardoor we een release pas eind 2015/begin 2016 kunnen verwachten. Toch is de game nu wel daadwerkelijk officieel.
3144

4. Aankondiging nieuwe Tom Clancy's Rainbow Six

Dé grote verrassing van Ubisoft: een nieuwe Tom Clancy's Rainbow Six! De game gaat Tom Clancy's Rainbow Six Siege heten en gister op de persconferentie werd er meteen een gameplay-trailer getoond van een multiplayer modus in het spel.
Tom Clancy's Rainbow Six Siege zag er indrukwekkend en was waarschijnlijk ook het hoogtepunt van de persconferentie van Ubisoft. Daarom natuurlijk ook in deze top 10.
3145

3. Nieuwe beelden en informatie Uncharted 4

De aflsuiting van de persconferentie van Sony was een ware klapper, want het Japanse bedrijf eindigde met nieuwe beelden en nieuwe info van Uncharted 4. De game krijgt namelijk als subtitel A Thief's End en komt in 2015 exclusief uit voor de PlayStation 4.
Tijdens de trailer die door Sony getoond werd, zien we hoofdrolspeler Nathan Drake wakker worden op de grond, waarna hij een gesprek van zichzelf met Sully hoort.
3146

2. Releasedatum Xbox One in Nederland bekend

Inderdaad, voor ons een absoluut hoogtepunt van gisteravond. We weten EIN-DE-LIJK wanneer de Xbox One ook in Nederland verkrijgbaar is! Vanaf 5 september mogen we met de console aan de slag, zo liet Microsoft vlak na de persconferentie van gisteravond weten.
De Xbox One gaat 399 euro kosten, en dit is dus de versie zonder Kinect. Voor de versie mét Kinect moeten consumenten honderd euro extra neerleggen.
3147

1. Onthulling nieuwe Tomb Raider games

Hét hoogtepunt van gisteravond is voor ons toch wel de onthulling van twee nieuwe Tomb Raider-games. Rise of the Tomb Raider werd tijdens de persconferentie van Microsoft onthuld en Lara Croft and the Temple of Osiris vlak na afloop van deze conferentie.
Rise of the Tomb Raider is een vervolg op het vorig jaar verschenen Tomb Raider en Lara Croft and the Temple of Osiris is een sequel op Lara Craft and the Guardian of Light uit 2010.