Top 10 heetste games waar je bij wegsmelt

  Het kwik begint weer te stijgen, dus dat kan maar een ding betekenen. De zomer staat voor de deur! Maar ook in gamewerelden kan het behoorlijk heet zijn. Dit zijn de top 10 heetste games waar je zeker weten een zonnebril bij op moet.

  10. Journey

  Verloren in de woestijn, kan het nog benauwder? In Journey struin je de zandvlaktes af, op zoek naar leven. Het doel van deze game is om stukjes magische sjaal te verzamelen zodat je steeds grotere obstakels kunt overwinnen. Maar het valt te betwijfelen of een sjaal het kledingstuk is dat je echt nodig hebt in de woestijn, een magische bikini had toch veel beter geweest!

  In het spel kan je alleen met andere nomaden communiceren door middel van tonen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien het veel te warm is om te praten en je het liefst in de schaduw van een ijsje geniet. Ook al is elk zandkorreltje gelijk aan elkaar en is er niet bepaald veel variatie in omgevingen, je gaat deze reis nooit meer vergeten.

  9. The Elder Scrolls Online

  Naast de onherbergzame ijsbergen waar je mee kennisgemaakt hebt in Skyrim, kent het universum van The Elder Scrolls ook heel andere klimaten. In The Elder Scrolls Online maak je kennis met een van de meest verdorde plaatsen ter wereld, de Alik'r woestijn. Een handje vol nomaden hier, een paar zandkrijgers daar, levendig zal het er nooit echt worden maar alleen sta je er nou ook niet voor. Bij de tentenkampen kan je maar beter genoeg water inslaan, want een trektocht over de hete vlaktes gaat niet bepaald in de koude kleren zitten.

  De Alik'r woestijn is een gevaarlijke gebied, waar menig speler de dood heeft gevonden door de gevaarlijke beesten die zich er wel thuisvoelen. Maar je moet toch iets over hebben om de verborgen ruïnes te vinden en volledig leeg te plunderen. Het zal niet de eerste en laatste keer zijn dat de mooiste spullen het moeilijkst te bereiken zijn! Met dit verloren gebied staat de game in de top 10 heetste games.

  8. Diablo 3

  Diablo 3 kent een mysterieus gebied, verscholen in een dal van kokend hete stenen. Eeuwenoude tempels liggen onder lagen aan zand begraven en herbergen duistere rituelen. Maar buiten dit gevaar om is er gelukkig ook genoeg te doen op het gebied van loot verzamelen. Het probleem is alleen dat een zware rugtas niet bepaald handig is als je even een sprintje wil trekken langs alle mutanten.

  Maar Diablo 3 kende meer plaatsen waar het zweet onder je oksels vandaan klotst. Zo moet je ook een weg door de hel zien te vinden om voortgang te boeken. We hopen dat jullie goed ingesmeerd zijn voor een tocht door deze locatie, want de vuurballen vliegen je letterlijk om de oren. Daarom staat deze helse game in de top 10 heetste games.

  7. Dante's Inferno

  Over een tocht door de hel gesproken, Dante de kruisvaarder kan er ook aardig wat van. Maar liefst negen verschillende ringen moeten overwonnen worden om jezelf weer uit deze achterlijk warme plaats weg te krijgen. Toch lijkt Dante van de sfeer te genieten en een beetje een zomervakantie te houden, want er zijn toch wel een aantal interessante activiteiten te ondernemen.

  In Dante's Inferno kan je surfen op de Styx rivier die gevuld is met de zielen van overleden creaties, kennis maken met de plaatselijke flora en fauna en een borrel doen met de duivel. Als klap op de vuurpijl is het ook mogelijk om je in te laten met de mooiste vrouwen die er te vinden zijn, go ring of lust!

  Dante's Inferno behoort daarmee tot de top 10 heetste games, en tevens een van de beste vakantielocaties!

  6. Borderlands 2

  Arrrr, hijs de zeilen want het is weer tijd voor een sterk verhaal! Er is unaniem besloten dat piraten badass zijn, maar wat zelfs nog stoerder is, zijn piraten die schepen bouwen die over het zand vliegen. In de Borderlands 2 Captain Scarlett and her Pirate's Booty DLC maak je kennis met zo'n doldwaas gezelschep aan ooglapdragers.

  Niet alleen krijg je meerdere keren te maken met Scarlett zelf, die door haar scheepslui pittig hot gevonden wordt, maar moet je ook meerdere malen zandhappen met de woestijnraces. Alleen echte doorzetters zullen de parels van de woesternij vinden. De glanzende oase wordt namelijk bewaakt door zandwormen, die niet hun kop voor je in het zand steken. Wie weet vang je wel een blik op van de gevreesde Leviathan.

  5. Assassin's Creed

  De Assassin's Creed franchise kent ook een aantal droge en tropische settings die je doen verlangen naar de zomer. De allereerste Assassin's Creed speelde zich af in het Midden-Oosten. Jeruzalem en Damascus waren niet bepaald stoffige steden, waarbij de bewoners de hitte leken te verwelkomen. Er was in ieder geval een hoop leven aanwezig waar menig toeristenstad nog jaloers op is en het zonnetje leek Altaïr ook niet te deren, want ook met 40 graden klimt en klautert hij nog alle kanten op.

  In Assassin's Creed Black Flag lagen de tropen aan jouw voeten. Dit keer geen piratenverhalen met zandwormen en mythische monsters, maar jij, je crew en een tamelijk groot schip. Het leven van een piraat is niet bepaald gemakkelijk als het zonnetje schijnt, want tropische stormen en uitdroging kwamen vaak genoeg voor. Je moest toch wat doen om de schrik van de zeven zeeën te zijn!

  4. Dead Island

  Het begint met een feest op een zonovergoten eiland en eindigt na een nacht al in een zombie uitbraak. Niet bepaald de vakantie die je bij een luxe vakantie resort voor ogen hebt! Bij Dead Island moet je vechten voor een plaats op de ligstoel, want de gemuteerde toeristen staan te popelen om jou het zonlicht te ontnemen. Bovendien kan de pret behoorlijk bedrukt worden door de zwembaden die gevuld zijn met een soort rode substantie die er niet bepaald fris uit ziet.

  Als je ergens gemixte gevoelens bij krijgt, dan is het wel bij het spelen van Dead Island. Beelschone en zonnige locaties worden afgewisseld met appartementen gevuld met ondoden. Het ergste is zelfs nog dat er geen airco aanwezig is.

  3. Far Cry 2

  Je hebt bij Far Cry 2 dan wel malaria en een aantal drugsbendes achter je aan, maar dat mag de pret niet drukken. Far Cry 2 legt letterlijk het vuur aan de schenen vanwege de hitte. Vlammende tongen verspreiden zich namelijk in een rap tempo over de gehele steppe, waarbij het element geen genade kent voor dieren. Je moet daarbij zelf ook vaak oppassen dat je niet even iets te scheutig bent met de benzine die je achterlaat, want voor je het weet staat de hele map in de hens.

  Far Cry 2 brengt sfeer met zich mee die vele malen sterker is dan de gameplay. Het Afrikaanse landschap is ervoor gemaakt om een bloedhete savanne-shooter neer te zetten. Toch is het oppassen geblazen voor een zonnesteek, want deze game staat niet voor niets op de derde plaats in de top 10 heetste games.

  2. Uncharted 3: Drake's Deception

  De schijnwerpers staan vandaag natuurlijk op de Uncharted 4 release, maar ook Uncharted 3 weet nog een podium te verdienen. Nathan Drake is gewoonweg een baas, een woestijnbaas om wel te verstaan. Hij stort neer met zijn helicopter en strompelt kilometers door een uitzichtloos landschap van zandheuvels, dat allemaal in een lange broek. Niets of niemand die deze held tegenhoudt, zelfs niet de aanlokkende hallucinaties.

  De Rub 'al Khali woestijn is geen pretje om in rond te wandelen. Het kokende zand maakt korte metten met elke druppel vocht die er te vinden is, maar gelukkig heeft Nathan het net aan overleefd. Zijn vierde verhaal hadden we natuurlijk niet willen missen.

  1. Red Dead Redemption

  Een warm briesje waait over een uitgestorven landschap. Het is doodstil en het enige dat beweegt is het ronddwarrelende tuimelkruid, maar dan opeens een klik en twee schoten. De sheriff heeft weer laten zien wie er de baas is! Red Dead Redemption is spannend, wreed, en bovenal erg warm.

  Red Dead Redemption durfde een enorme open wereld voor te schotelen met de setting van het Wilde Westen. Bloedhete woestijnen en prairies wisselen elkaar in een rap tempo af, waarbij steeds maar weer de vraag op komt dagen waar al deze mensen van leven.

  Het leven van een cowboy is zwaar en moeilijk, maar toch willen we opnieuw het leed van door een te wame reis doormaken om te beginnen aan een sequel op deze game. Red Dead Redemption staat met stipt op de eerste plaats in de top 10 heetste games.

  De top 10 heetste games staan garant voor een zonnige zomer. Mis jij nog een aantal games die je niet zonder sandalen kan doorlopen? Deel ze dan met ons in de comments!

  Uncharted 3: Drake's Deception

  Verkijgbaar vanaf 2 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.