Top 10 gamescom games voor 2017 - de tijd kent geen genade

Article
vrijdag, 26 augustus 2016 om 12:44
xgn google image
Games, heel veel games hebben we kunnen zien en spelen tijdens gamescom 2016. Veel van deze titels komen nog dit jaar uit, maar op sommige knallers van titels moeten we nog even wachten. Hoewel het nog enkele maanden duurt, zijn deze top 10 gamescom games voor 2017 meer dan het wachten waard.
Als gameliefhebber de eerste hand leggen op gloedjenieuwe games, dat is wat de gamescom zo interessant en groot heeft gemaakt. Vast in aanraking komen met games die later dit jaar of volgend jaar pas uitkomen, heel tof natuurlijk, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat het direct begint te jeuken zodra het evenement voorbij is.

Top 10 gamescom games voor 2017

Heel veel pech dan in dit geval, want deze top 10 gamescom games voor 2017 liggen nog enkele maanden in de toekomst, maar zijn stuk voor stuk meer dan het wachten waard. Noteer ze met een dikke stift, onderstreep ze allemaal en omcirkel ze dan ook gelijk, want je mag ze niet missen.

10. Ghost Recon Wildlands - 7 maart

7 maart 2017, dat is de dag waarop Ghost Recon Wildslands verschijnt. De nieuwe Tom Clancy game van Ubisoft is het tiende deel in de Ghost Recon franchise. Speciaal voor dit tiende deel is voor het eerst in de geschiedenis een open wereld speelbaar en gaat terug naar de moderne tijd, waar het in Ghost Recon Advanced Warfighter nog kort een uitstapje maakte naar een futuristische setting.
De shooter speelt zich af in Bolivia waar een drugskartel steeds meer de overhand begint te krijgen en het land het grootste productieland van cocaïne dreigt te worden. Zoals we dat van de Verenigde Staten kennen, wil het land deze opmars tegengaan en zet daarom een special elite team in genaamd; the Ghosts. Jij bent hier onderdeel van en samen met je team moet jij de drugsbende oprollen en de onderlinge band tussen kartel en overheid zien te verbreken.
Ghost Recon Wildlands verschijnt op 7 maart voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
96786

9. Resident Evil 7 Biohazard - 24 januari

De gamers onder ons die niet terugdeinzen van wat enge, vieze beelden kunnen hun geluk niet op. In januari van het nieuwe jaar komt namelijk Resident Evil 7 Biohazard. De game laat het brute geweld voor wat het is en gaat terug naar zijn horror survival puzzelroots. In de demo die enige tijd geleden beschikbaar werd gesteld, konden we al kennismaken met enkele angstaanjagende momenten, waarbij het kippenvel op je armen sprong en haren recht overeind gingen staan.
Om het allemaal nog wat griezeliger te maken, krijgt de game ook nog PlayStation VR ondersteuning. Dat wil zeggen dat je als het ware in het avontuur geplaatst wordt en de game nog intenser zult beleven. Stalen zenuwen zijn hiervoor een vereiste. Capcom zal er alles aan doen om jou het leven in-game zuur te maken.
Resident Evil 7 Biohazard komt op 24 januari uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
96787

8. Days Gone - 2017

Deacon St. John is één van de weinig mensen die nog overeind staat in een wereld waar een pandemie is uitgebroken. De hele wereld is verwoest en dreigt te worden overgenomen door rare gemuteerde wezens. Natuurlijk kan St. John voor het veilige pad in de kampen van de overlevenden kiezen, maar dan zouden we een saaie game hebben. Daarom gaat St. John in Days Gone het avontuur aan om op zoek te gaan naar de oorzaak van deze pandemie en hoe deze op te lossen.
Days Gone is een PlayStation 4 exclusive en een actie survival game waarin jij moet afrekenen met 'Freakers'. De game speelt zich af in de moderne tijd in het noordwesten van de Verenigde Staten. Hoewel de game tijdens het spelen op gamescom nog wat geforceerd aanvoelde, zijn er genoeg aanwezige ingrediënten om een hele toffe game te worden. Gelukkig voor ontwikkelaar Bend Studio is de release nog onbekend en is er nog wat tijd om aan de game te sleutelen.
Days Gone heeft nog geen exacte release, maar zal in de loop van 2017 voor de PlayStation 4 gaan verschijnen.
96788

7. Tekken 7 - 31 maart

Bandai Namco heeft ons lang in spanning gehouden, maar op 31 maart van het volgende jaar is het dan eindelijk zover. Dan komt namelijk Tekken 7 uit hier in het Westen. In Japan is de game al geruime tijd speelbaar en heeft de game ook al enkele updates gekregen. Op basis van deze laatste versies van Tekken 7, zal de game begin volgend jaar dan eindelijk de overstap gaan maken naar hier.
Het is al enkele jaren geleden dat Westerse spelers aan de slag konden met Yoshimitsu, Heihachi en consorten. Tekken 7 zal uiteraard precies dat doen wat je verwacht van Tekken, namelijk knokken.
Speciaal voor deze versie zijn er wel wat nieuwe aanpassingen doorgevoerd. Zo zal er meer focus liggen op cutscenes, waardoor gevechten en verhaal nog mooier in elkaar overlopen. Daarnaast wordt er een legio aan nieuwe vechtersbazen toegevoegd en zul je nieuwe moves tot je beschikking krijgen. Meer over alle ontwikkelingen van Tekken 7 lees je in onze preview.
Tekken 7 verschijnt op 31 maart voor je PlayStation 4, Xbox One en PC.
96789

6. Little Nightmares - Q1 2017

Tekken 7 is niet de enige game die Bandai Namco uit zal geven in 2017. Onlangs bracht het namelijk in samenwerking met Tarsier Studios naar buiten dat er een geheimzinnige horror puzzelgame aan zit te komen. Iets waar achter de schermen al langere tijd aan gewerkt werd en in 2017 dan eindelijk zijn release zal kennen. Het bleek allemaal over Little Nightmares te gaan.
Little Nightmares vertelt het verhaal van Six, een klein meisje dat opgesloten zit in een cel. Deze cel heet The Maw en zit vol angstaanjagende verschijningen die je doen denken aan je jeugdangsten. Alle objecten in de game zijn er met een reden geplaatst en daadwerkelijk alles kan je gebruiken, en heb je nodig, om al puzzelend door de levels heen te komen. Maar verwacht niet dat je bij je handje gepakt wordt, of door je moeder getroost wordt zoals vroeger, want in Little Nightmares sta je er helemaal alleen voor.
Little Nightmares verschijnt in het eerste deel van 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
96790

5. Detroit Become Human - 2017

Na Heavy Rain en Beyond: Two Souls komt er in 2017 opnieuw een game aan van Quantic Dream. De Franse ontwikkelaar is namelijk druk bezig met de bouw van Detroit Become Human. Detroit Become Human is interactieve actie-/avonturengame met meerdere speelbare karakters.
Interactie en beslissingen staan net als in de voorgaande games van Quantic Dream opnieuw centraal. Alle besluiten die je neemt in game zullen gevolgen hebben voor het verloop van het verhaal. Op die manier is de game op meerdere manieren uit te spelen.
In Detroit Become Human draait het allemaal om androids. Eén daarvan is Kara en zij is ontsnapt uit de fabriek op zoek naar antwoorden. Anderzijds is daar Conor, die juist de taak heeft dit soort losgeslagen androids op te sporen en terug te brengen naar de plek waar ze horen. Dit zorgt voor lastige beslissingen, die zoals eerder gezegd, allemaal gevolgen hebben voor het verhaal. Aan jou de taak hier wijzelijk mee om te gaan.
Detroit Become Human is een PlayStation 4 exclusive en zal in de loop van 2017 verschijnen.
96792

4. Horizon Zero Dawn - 28 februari

Opnieuw een PlayStation 4 exclusive. Ditmaal is het Horizon Zero Dawn met een Nederlands tintje. De game wordt namelijk ontwikkeld door Guerrilla Games.
Machines hebben de wereld omstreeks het jaar 3000 overgenomen in Horizon Zero Dawn en het enige mens dat er nog rondloopt is Aloy. Aloy is een jager en moet overleven door onderdelen van deze gemechaniseerde 'dieren' af te nemen. Het probleem is; de enige manier waarop ze dit kan, is door middel van haar pijl en boog.
In Horizon Zero Dawn reis je langs vreemde artefacten en verwoeste ruïnes op zoek naar de geheimen van deze wereld. Aloy wil te weten komen hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren en wat er met haar voorouderen is gebeurd. Op zoek naar deze antwoorden begeef je je in een grote open wereld die Horizon Zero Dawn rijk is en maak je daarbij gebruik van hypermoderne technologie.
Horizon Zero Dawn komt op 28 februari uit voor de PlayStation 4, als een exclusive.
96793

3. Gwent the Cardgame - Q1 2017

Gwente the Cardgame wordt uitgebracht als een stand-alone game. Het kaartspel afkomstig uit The Witcher 3 was ongekend populair dat besloten is om een op zichzelf staande game hiervan uit te brengen. Tijdens gamescom 2016 kregen we de eerste kaarten toegedeeld. Er werd expliciet bij vermeld dat het een typisch bierspel is (grapje, natuurlijk), dus zet die halve liters maar vast koud voor het eerste kwartaal van 2017.
Gwent the Cardgame is afkomstig van het Poolse CD Projekt Red, dezelfde ontwikkelaar als The Witcher 3 zelf. Een kaartgame waarin je leger belangrijk is, maar waarbij ook het nodige van je pokerface wordt gevraagd wanneer je loopt te bluffen en spelers loopt te bedriegen.
Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat de beta voor Gwent is opgeschort naar 25 oktober. Dit omdat de ontwikkelaar naar eigen zeggen nog meer tijd nodig heeft voor het de game aan het publiek wil tonen.
Gwent the Cardgame zal begin 2017 verschijnen voor Xbox One en PC.
96794

2. For Honor - 14 februari

Valentijnsdag zal nog nooit zo bloederig geweest zijn als die van 14 februari 2017. Ubisoft komt dan namelijk met For Honor op de proppen. Haar nieuwste game waarin het allemaal draait om vechten, heel veel vechten met samoerai, ridders en vikings. Een groot slagveld met brute zwaardgevechten gegarandeerd.
For Honor is een hack-and-slash game die zich afspeelt in de Middeleeuwen. Spelers hebben de keuze uit de drie voornoemde stammen, waarvan iedere factie weer vier classes heeft. Ieder van deze classes heeft een specifieke eigenschap waarmee tegenstanders met behulp van zwaarden, bijlen en meer van deze moordwapens een kopje kleiner moeten worden gemaakt. Dit kan in de singleplayer van de game, maar ook de multiplayer biedt met meerdere game modes voldoende ruimte om eens flink tekeer te gaan.
For Honor verschijnt op 14 februari voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
96795

1. The Legend of Zelda Breath of the Wild - begin 2017

De game waar iedere Nintendo liefhebber met smacht naar uit kijkt, is natuurlijk The Legend of Zelda Breath of the Wild. Keer op keer worden we verrast met korte teasers die de schoonheid van de game tonen. De game die aanvankelijk in 2015 al uit zal komen, kent zijn release nu begin 2017. Zelda Breath of the Wild komt samen met de release van Nintendo's nieuwe, voorlopig geheime, console; de NX.
In The Legend of Zelda Breath of the Wild heeft Link uiteraard de hoofdrol. Maar Link met zijn avontuur is eigenlijk het enige dat hetzelfde is gebleven, want de game kent tal van nieuwe features. Daarnaast speelt het spel in een grote open wereld en is er eindeloos de ruimte om deze wereld van al zijn schoonheid te bezichtigen. Ook krijgt Link nieuwe aanvallen tot zijn beschikking en kan hij bijvoorbeeld brandende pijlen afvuren.
Kortom, The Legend of Zelda Breath of the Wild is al het wachten meer dan waard en dat gegeven wordt ook nog eens bevestigd in onze preview.
The Legend of Zelda Breath of the Wild verschijnt begin 2017 voor de Nintendo Wii U en de, nog uit te komen, NX.
Daarmee komt deze top 10 gamescom games voor 2017 ten einde. Maar je hoeft niet tot het nieuwe jaar te wachten op vette games, ook dit jaar komen er nog een heleboel toffe titels uit, teveel zelfs. Check daarom ook de top 10 gamescom games voor 2016.

Populair Nieuws