Top 10 games die Xbox Backwards Compatibility moeten krijgen

Article
vrijdag, 09 december 2016 om 15:29
xgn google image
Xbox One gebruikers kunnen tegenwoordig al een grote lijst Xbox 360 games op de Xbox One spelen. De lijst bevat al een aantal leuke games, maar helaas zijn er nog een aantal toppers die de moeite waard zijn om backwards compatible te maken. In deze special staat de top 10 games die Xbox Backwards Compatibility moeten krijgen.
Iedereen kent wel die ene game die je vroeger helemaal te gek vond en waar je nog steeds een grote liefde voor hebt. Helaas zijn de meeste games niet meer te spelen op de huidige consoles.
Gelukkig bestaat er Xbox Backwards Compatibility die een flink aantal Xbox 360 games beschikbaar stelt voor de Xbox One. Er ontbreken hier nog wel een aantal toppers aan.
Op een website van Xbox is het mogelijk om je stem uit te brengen op welke games Xbox Backwards Compatibility moeten krijgen. De kandidaten hier zijn gebaseerd op games die zich hoog in deze lijst bevinden. De toppers vind je terug in deze special!

10. Max Payne 3 (2012)

Max Payne 3 is de eerste game die we terug willen zien op de Xbox One. Max Payne 3 gaat over de gepensioneerde Max. Hij zit vast in een midlife crisis en dit geeft een originele draai in het verhaal van Max Payne 3.
Het verhaal van Max Payne 3 is origineel wat de game erg interessant maakt. Daarnaast heeft de game toffe shootouts, mooie animaties en gave missies wat Max Payne 3 een van de beste third-person shooters ooit maakt. Alleen de singleplayer maakt de game al waard om nog een keer te spelen.
Mocht je geen zin hebben in de singleplayer, dan is er ook nog een toffe multiplayer waar jij je urenlang kunt vermaken. Ideaal dus voor Xbox Backwards Compatibility!
101912

9. Battlefield 1943 (2009)

Battlefield 1943 is een online multiplayer first-person shooter. Het is een simpele Battlefield game, maar uitermate vermakelijk.
Door zijn makkelijke speelwijze is de game voor iedereen leuk. Je hoeft geen held in de Battlefield games te zijn om in Battlefield 1943 gewoon goed mee te komen.
Battlefield 1943 speelt lekker weg, ziet er voor de tijd goed uit en heeft ook nog eens toffe geluiden. Dit maakt het een leuke game om (nog eens) te spelen, en ideaal voor Xbox Backwards Compatibility.
101913

8. Fable Anniversary (2014)

Fable is Xbox. De serie is misschien niet zo populair als Call of Duty of Battlefield, maar heeft zeker een rijke geschiedenis op de Xbox. Het is een klassieker, en klassiekers horen vaker gespeeld te worden.
Fable Anniversary is de originele Fable game die voor de Xbox 360 een remaster kreeg. Fable is een echte RPG, een RPG zoals we ze tegenwoordig verwachten. Voor iedere keuze die je maakt is er een consequentie, zodat je eigenlijk altijd blijft twijfelen over wat nou de goede keuze is.
Fable kwam voor veel mensen misschien iets te vroeg uit waardoor ze de game mis zijn gelopen. De remaster van Fable, Fable Anniversary kwam misschien weer net te laat uit aangezien in 2013 de nieuwe generatie al uitkwam. Xbox Backwards Compatibility kan dit probleem oplossen!
101914 1

7. Assassin's Creed III (2012)

Bijna iedereen kent wel de Assassin's Creed serie. De populaire serie heeft veel verschillende games die in verschillende tijdperken afspelen. Een van die games is Assassin's Creed III.
Assassin's Creed III speelt zich af in de 18e eeuw in Noord-Amerika. Het gaat over de Amerikaanse burgeroorlog en dit is een onzettend gaaf onderwerp om onderdeel van te zijn.
De game ziet er ook nog eens ontzettend mooi uit, zelfs op de vorige generatie consoles. Het avontuur van Assassin's Creed III is groot en erg divers waardoor het bij de echte toppers van Assassin's Creed hoort. Deze game pakt zeker zijn voordelen bij Xbox Backwards Compatibility.
Daarnaast is er nog een reden waarom deze game op het lijstje staat. Laatst kwam al de Assassin's Creed Ezio Collection uit, waardoor Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations speelbaar zijn op de current-gen. De andere games, Black Flag, Rogue, Unity en Syndicate zijn ook speelbaar op de moderne consoles.
Hierdoor is Assassin's Creed III een van de weinige die niet op de current-gen kan worden gespeeld, en daarom is Xbox Backwards Compatibility een ideale manier om dit wel beschikbaar te maken.
101915

6. Need for Speed Most Wanted (2005 en 2012)

Als je Need for Speed zegt, dan zeg je Most Wanted. Need for Speed Most Wanted is een van de parels van de serie. Het is racen zoals we bij Need for Speed kennen: keihard door de straten heen en ondertussen de politie van je af houden.
De originele Need for Speed Most Wanted zou niet meer doen aan de hedendaagse verwachtingen van een race game. Maar zeker voor de mensen die vroeger Most Wanted hebben gespeeld is dit een echte topper. Zo kun je met vrienden die nostalgische momenten van vroeger herbeleven in de split-screen modus.
Daarnaast kreeg de game in 2012 zelfs een nieuw deel onder dezelfde naam, waardoor het racen wel weer voldoet aan de verwachtigingen. Helaas kan er niet op de hedendaagse consoles met de originele Need for Speed Most Wanted of de nieuwere worden gespeeld. Perfect dus voor Xbox Backwards Compatibility!
101919

5. L.A. Noire (2011)

L.A. Noire is de perfecte detectivegame en is een waardig kandidaat voor Xbox Backwards Compatibility. Helemaal omdat de game niet altijd even lekker op PC te spelen is, maakt dit de perfecte mogelijkheid om deze titel te spelen.
L.A. Noire heeft een geweldige sfeer, leuke ondervragingen en originele content. Dit maakt het een van de beste games die op de Xbox zijn uitgekomen en het is zonde om die content daar te laten.
Voor iedere fan van detectives is dit een must have. Je kan in L.A. Noire perfect op zoek gaan naar aanwijzingen en die toepassen in de game. De game zit super goed in elkaar en geeft je echt het gevoel dat je een detective bent. L.A. Noire scoorde in onze review van 2011 ook heel hoog, namelijk een 9.0.
101921

4. GTA IV (2008)

GTA is al jarenlang een topserie en dat is mede te danken aan GTA IV. In deze GTA serie stap je in de schoenen van Niko. Door de Oost-Europese hoofdpersonages krijg je al een glimlach om de gesprekken die je voert door de leuke accenten.
Daarnaast is de verhaallijn van een hoog niveau. Zo moet je namelijk verschillende keuzes maken die je op een totaal andere verhaallijn kunnen brengen. Het gaat om leven of dood, en samen met de uitdagende missies en verslavende gameplay is GTA IV een topper.
GTA IV is misschien niet van het niveau van GTA V, maar kan zeker leuk zijn om af en toe eens weer te spelen. Daarom is het een geschikte game voor Xbox Backwards Compatibility en is het niet raar dat fans hier al een tijdje naar uitkijken.
101924

3. Call of Duty Modern Warfare 2 (2009) en 3 (2011)

Call of Duty doet al jarenlang mee met de beste shooters van het jaar. Call of Duty Modern Warfare 2 en 3 zijn twee games die een intens verslaafde multiplayer hebben. Deze games zorgde voor het hoge niveau van de Call of Duty games van dit moment.
Zo was de gameplay van de multiplayer misschien wel het populairst van allemaal. Veel verschillende wapens die een goede balans hadden, leuke killstreaks en onwijs toffe maps. Beide Call of Duty games verdienen een Backwards compatibility en staan ook bovenaan op de Xbox Backwards Compatibility lijst.
101925

2. Mafia II (2010)

Mafia II is de reden waarom Mafia III zo’n intense hype kreeg. Mafia II heeft een enorm spannend verhaal dat 6 jaar later nog steeds doet verbazen.
Mafia II heeft een fantastische sfeer. Meteen als je de game in gaat voel je alles van het mafia tijdperk: de auto’s, de omgeving en zelfs de muziek maken van jou gelijk een gangster die in de wereld past. Het heeft een goede combinatie van cutscènes en actie en het geeft je net het gevoel dat je in een film zit.
Als je helemaal fan bent van de Mafia-sfeer dan is dit zeker de beste game die je kunt krijgen. De game is zo goed, dat het zonde is om er niks mee te doen en daarom een topkandidaat voor Xbox Backwards Compatibility.
101926

1. GTA San Andreas (2008)

GTA San Andreas is de beste game die Xbox Backwards Compatibility ondersteuning moet krijgen. Het is misschien wel het begin van een grandioos tijdperk van Rockstar. De game bevat alles wat je bij GTA verwacht: veel wapens, leuke missies en hilarische cheats.
GTA San Andreas is echt een meer cartoon versie van GTA. Voor veel mensen is dit de nostalgische top. Bijna iedereen heeft wel wat met GTA San Andreas en het is ook geen verrassing dat deze game bovenin de lijst met meest gestemde Backwards Compatibility games staat.
GTA San Andreas heeft een enorm brede collectie van wapens, helikopters, vliegtuigen en auto’s. Samen met de Cheats maakt dit een van de beste games ooit gemaakt en een waardig nummer 1 van deze special.
Hoewel de game origineel verscheen op de eerste Xbox en de PlayStation 2, is er ook een Xbox 360 versie geport. En deze kan nu dus net zo goed ook op de Xbox One speelbaar worden!
Ben jij het eens met deze lijst, of zou je andere games willen zien in het Xbox Backwards Compatibility programma?

Populair Nieuws