Top 10 Films 2017 - Houd deze titels in de gaten

  2016 zit er inmiddels op en alle vette films uit 2016 hebben we eigenlijk al gezien. Een goed moment om alvast vooruit te blikken op de vetste films die eraan komen in het nieuwe jaar. Daarom hebben we hier een top 10 films 2017 in elkaar gezet.

  En wat heeft Hollywood een hoop te gekke films voor ons in petto. Daarom was het maken van deze lijst ook een pittige opgave. Veel vette films hebben het onderspit moeten delven en er zijn uiteindelijk tien films overgebleven.

  De films die we hebben gekozen, zijn gekozen op basis van anticipatie van het publiek, populariteit op het internet en een beetje eigen inbreng. Om de afgevallen films eer aan te doen, beginnen we eerst met een paar eervolle vermeldingen. Daarna starten we gelijk met de top 10 films 2017.

  Films 2017 - Eervolle vermeldingen

  De eerste film die deze lijst net niet heeft gehaald is Transformers The Last Knight. De tweede Transformers film met Mark Wahlberg komt 22 juni uit en wordt opnieuw geregisseerd door Michael Bay. Ook Anthony Hopkins maakt zijn opwachting in de film over de vechtende Autobots en Decepticons.

  Justice League is de DC Universe versie van The Avengers. Het superheldenteam bestaat uit Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman en Cyborg. De film zal op 16 november te zien zijn in de Nederlandse bioscopen..

  Ook Star Wars Episode VIII heeft de lijst net niet gehaald. Op dit moment is er simpelweg te weinig nieuws over de film en staat de nieuwste Star Wars film Rogue One: A Star Wars Story nog teveel in de schijnwerpers. Hopelijk krijgen we ver voor de premièredatum van 15 december meer te zien van het achtste deel uit de Star Wars-reeks.

  10. Thor: Ragnarok (2 november)

  Op de tiende plaats vinden we Thor: Ragnarok. In deze film maken onder andere Benedict Cumberbatch, Idris Elba en natuurlijk Chris Hemsworth en Tom Hiddleston hun opwachting. Het eerste deel van Thor kwam al uit in 2011 en het tweede deel verscheen in 2013.

  Nu worden de fans van de Scandinavische god verblijd met een derde film, die op 2 november te zien is in Nederland. Wat we precies kunnen verwachten van Thor: Ragnarok is alleen nog niet duidelijk, aangezien de eerste echte trailer nog uit moet komen.

  9. Spider-Man: Homecoming (6 juli)

  Opnieuw krijgt Spider-Man een frisse start. Na een filmreeks vanaf 2002 met Tobey Maguire en een reboot met Andrew Garfield in 2012, wordt de superheld wederom door een nieuw iemand vertolkt. Dit keer is de rol voor Tom Holland. Holland was al te zien als Spider-Man in Captain America: Civil War.

  In de nieuwste Spider-Man film is ook een rol weggelegd voor (hoe kan het ook anders) Robert Downey Jr. als Tony Stark. In deze film begeleidt hij Peter Parker met het balanceren van zijn leven als normale tiener en zijn leven als superheld, die de misdaad in New York op moet lossen. De belangrijkste schurk zal Vulture zijn, gespeeld door Michael Keaton. Het is de eerste keer dat deze superschurk te zien zal zijn in een Spider-Man film.

  8. Baywatch (11 mei)

  Via een bijzonder sterke trailer werden we verrast door de allernieuwste Baywatch film. Actie, explosies, humor en veel schitterende strandlichamen. Zac Effron en Dwayne Johnson zullen samen de belangrijkste rollen in de film vertolken en zelfs oud-Baywatch sterren Pamela Anderson en David Hasselhoff zullen hun opwachting maken in de film.

  De regie van de film is in handen van Seth Gordon, die we onder andere kennen van de films Identity Theft en Horrible Bosses. Twee films met een distinct karakter, dat we waarschijnlijk ook terug zullen zien in de Baywatch film. De film vol mooie mensen en actie zal vanaf 11 mei in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

  7. The LEGO Batman Movie (8 februari)

  Bijna drie jaar na de release van de succesvolle LEGO The Movie komt er opnieuw een LEGO film uit. Ditmaal staat de superheld uit Gotham in de hoofdrol, wiens stem wordt ingesproken door Will Arnett. Verder worden er nog stemmen gedaan door Mariah Carey, Michael Cera, Billy Dee Williams en Zach Galifianakis zal de stem doen van The Joker.

  In de film moet de LEGO versie van Bruce Wayne niet alleen overweg met de criminelen van Gotham City, maar krijgt hij ook nog eens de verantwoodelijkheid over een jongetje dat hij moet opvoeden. The LEGO Batman Movie zal vol zitten met bekende personages die we kennen uit het DC universum, maar dan in de vorm van de Deense bouwsteentjes.

  6. Logan (2 maart)

  Wolverine is een van de populairste personages uit de X-Men serie. In 2013 werden we al verblijd met de eerste solofilm van Hugh Jackman in de rol van Logan. Nu komt er eindelijk een vervolg uit, genaamd Logan. In de film moeten Wolverine en Professor X, gespeeld door Patrick Stewart, een vrouwelijke kloon van Wolverine beschermen voor een organisatie geleid door Nathanial Essex.

  Hugh Jackman zal voor de laatste keer in zijn carrière de rol van de Wolverine spelen. In totaal heeft Jackman al 17 jaar lang, in negen films deze rol vertolkt en hij is na deze film volledig klaar met dit personage. Aan Entertainment Weekly vertelt de acteur dat hij het gehad heeft met het harde trainen voor de rol:

  "Het was een onderbuikgevoel. Ik weet niet hoeveel eiwitomeletten ik nog kan eten."

  5. Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales (26 mei)

  Nog een vervolg van serie die al een tijdje stil staat. Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales brengt ons terug naar het verhaal van Captain Jack Sparrow en Will Turner, respectievelijk gespeeld door Johnny Depp en Orlando Bloom. De vijand van Jack Sparrow is Captain Salazar, gespeeld door niemand minder dan Javier Bardem.

  Captain Salazar zit in de film achter onder andere Captian Jack Sparrow aan, om hem te vermoorden. Salazar is samen met zijn bemanning van spookpiraten ontsnapt uit de Devils Triangle (ofwel de Bermuda driehoek) en is erop uit om elke piraat op de zee te doden. Om dat te voorkomen gaat Sparrow op zoek naar de Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat de eigenaar controle geeft over de zee.

  4. Beauty And The Beast (29 april)

  Een van de populairste trailers van het afgelopen jaar behoort tot de film Beauty And The Beast. In totaal wist de eerste trailer van de film met Emma Watson bijna 128 miljoen views te krijgen in de eerste 24 uur. Een record dat overigens snel werd verbroken door een andere film in deze lijst. Beauty And The Beast is een van de vele Disney-films die een totaal nieuwe herstart krijgt. Deze film zal 29 april te zien zijn in de bioscoop.

  Onlangs werd er op het Twitter account van de film nog een clip gedeeld waarin we voor het eerst kennis maakten met de zangstem van Emma Watson. In de video zingt de actrice, beter bekend als Hermelien uit de Harry Potter films, het liedje Something There.

  3. War For The Planet Of The Apes (13 juli)

  Het derde deel in de meest recente Planet Of The Apes reboot heet War For The Planet Of The Apes en deze film lijkt het toppunt te bereiken in de oorlog tussen mens en aap. De rol van de belangrijkste aap, Caesar, wordt weer vertolkt door Andy Serkis en de bad guy in de film is niemand minder dan Woody Harrelson.

  De film speelt zich direct af na de gebeurtenissen van Dawn Of The Planet Of The Apes. De apen lijken aan de verliezende hand, terwijl Caesar worstelt met kwaadaardige gevoelens en zijn dierlijke instinct om zijn ras te wreken. Het gevecht met het personage van Woody Harrelson zal het lot van zijn ras en de toekomst van de aarde bepalen.

  2. Guardians Of The Galaxy: Volume 2 (27 april)

  Ten tijde van het eerste deel was Guardian Of The Galaxy een van de grote verrassingen uit de hoek van Marvel. De film werd door zowel critici als het publiek goed opgepikt en is inmiddels toe aan een tweede deel. Onder andere Chris Pratt, Zoe Zaldana en Dave Bautista zullen opnieuw op het witte doek verschijnen als de beschermers van het heelal.

  Deze film speelt zich zes maanden af na het einde van het eerste deel. De Guardians Of The Galaxy reizen nog steeds door het heelal en hebben moeite om hun nieuwe 'familie' bij elkaar te houden. Ondertussen is Peter Quill, ofwel Star Lord, nog steeds op zoek naar de ware aard van zijn ouders.

  1. Fate Of The Furious (13 april)

  Het record van meeste Youtube-views in 24 uur, dat eerder werd gevestigd door Beauty And The Beast, werd verpulverd door het achtste deel uit de Fast And Furious-reeks. In de trailer van de eerste Fast-film zonder Paul Walker zien we Vin Diesel die zijn aangenomen familie verraadt. Zou het echt waar zijn, of wordt hij er door iemand ander ingeluisd?

  De film werd voor het eerst in maart 2015 bekendgemaakt door Vin Diesel tijdens een verschijning bij de late night show van Jimmy Kimmel. De opnames van de film begonnen pas in maart 2016 en zijn momenteel al afgerond. Ook dit achtste hoofdstuk van de Fast and Furious films zal zich afspelen op veel verschillende plekken in de wereld. Zo krijgen we onder andere actie in IJsland, Cuba, en drie verschillende steden in de Verenigde Staten, namelijk New York City, Atlanta en Cleveland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.