Top 10 favoriete zomervakantie bezigheden - Dit doen jullie graag!

Article
donderdag, 16 juni 2016 om 17:50
xgn google image
Na dit verlossende woord vandaag kunnen sommigen van jullie beginnen aan het vieren van de zomervakantie. Wij vroegen jullie vorige week al wat je dan het liefst gaat doen. Dit is het resultaat met jullie top 10 favoriete zomervakantie bezigheden.

10. Kamperen

Op de laagste plaats in de top 10 favoriete zomervakantie bezigheden staat kamperen. Blijkbaar is kamperen niet jullie beste tijdsbesteding, waarschijnlijk omdat je er weinig stroomvoorzieningen hebt en gamen geen optie is. Maar dat mag de pret niet drukken. Kamperen kan een erg toffe bezigheid zijn als je er maar de juiste middelen voor meeneemt!
Een goede tent is altijd wel welkom, want het verraderlijke Nederlandse weer kan in een mum van tijd alles wegspoelen. In de bossen of bergen, of zelfs in de Hollandse weiden. Kamperen kan je overal doen in tegenstelling tot gamen.

9. Hele dagen series kijken

Hele dagen lang Netflix kijken, is voor jullie blijkbaar ook niet hét ultieme vakantiegevoel. Op plaats negen in de top 10 favoriete zomervakantie bezigheden komt een wat uitgestorven soort. Uit eigen ervaring zeggen we dat het heel fijn kan zijn om binnen een aantal dagen gehele series uit te kijken of Harry Potter marathons te houden. Toch lijkt bijna iedereen in de zomer van buitenactiviteiten te genieten, als de stemmen niet liegen.

8. Werken

Sommige mensen leven om te werken of zijn aan het sparen om na de vakantie de buit uit te geven aan mooie spullen. Werken is meestal wel goed voor je om een hoop ervaring op te doen of om een oog op de toekomst te houden. Voor deze groep mensen gaat er een wereld open na het bekijken van het loonstrookje. De Sony VR aanschaffen, is dan natuurlijk een diepte investering!

7. Anders

Op de zevende plaats in de top 10 zomervakantie bezigheden komen de stemmers die hun favoriete zomer bezigheid niet in het lijstje terug konden vinden. Dit kan natuurlijk van alles zijn zoals pretparken meepakken en chillen! Ook wordt uit eten gaan aangegeven als een van de leukste dingen om te doen tijdens de vakantie. Wat het ook is, zo lang je er maar plezier in hebt, wordt het sowieso weer een top zomervakantie.

6. Festivals bezoeken

We komen langzamerhand hoger en hoger in het toplijstje waarbij een zesde positie aan de keuze “Festivals” besteed is. Er zijn een enorm aantal festivals, alleen al in Nederland. Voedsel-, muziek- en filmfestivals, ze komen in alle soorten en maten voorbij. Het is dé perfecte plek om mensen te ontmoeten en soortgelijke interesses te delen, ook die van bier natuurlijk!

5. Naar verre oorden vertrekken

Op een vijfde plaats in de top 10 favoriete zomervakantie bezigheden komen de mensen die het liefst naar verre oorden vertrekken. Dit zijn de avonturiers die de hele wereld over gaan om hun horizon te verbreden, en dan hebben we het hier niet over Horizon Zero Dawn. Struinen door stoffige steden of klauteren door millennia oude bergen. Je maakt altijd weer nieuwe ervaringen mee.

4. Zwemmen

In de zomervakantie kan het Nederlandse weer fenomenale hoogtes bereiken. Zwemmen is dan ook één van jullie favoriete zomerbezigheden. Zwembaden in het buitenland met tropische omgevingen trekken meer bezoekers dan de baden aan kunnen en ook de zeeën zijn dan overbevolkt. Toch is, en blijft, zwemmen volgens jullie één van de tofste bezigheden!

3. Terrasje pakken

Aangekomen bij de laatste drie van de top 10 favoriete zomervakantie bezigheden is het 'terrasje pakken'! Mensen die in Nederland wonen, staan erom bekend om graag af en toe ergens een biertje of wijntje te doen. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat het resultaat van de poll dit ook bewijst. Als je nu op een terrasje zit en even op XGN.nl zit te surfen, vergeet dan niet onze E3 pagina door te kijken!

2. Zonnen op het strand

Wat volgens jullie nog lekkerder is dan zwemmen in de zee, is zonnen op het strand. Lekker een paar uurtjes bakken met wat vrienden of vriendinnen kan geen kwaad, mits je jezelf goed genoeg insmeert met zonnebrand natuurlijk. Met het zand tussen de tenen een tijdje wegdoezelen, is een perfecte dagbesteding. Maar wel opletten voor het vloed getij, want voor je het weet, lig je toch in het water te spartelen.

1. Gamen

Hoe kan het ook anders! Gamen is jullie favoriete bezigheid, ook gedurende de zomervakantie blijven jullie trouwe gamers in hart en nieren. Dit is de tijd waarin je de minste verantwoordelijkheden hebt, dus aan de slag kan met de hele stapel games die je nog hebt liggen. En dat mag ook wel, want na de E3 is duidelijk geworden dat er in het tweede helft van het jaar weer genoeg vette games hun opwachting maken en anders wel in het begin van volgend jaar.
Dit was de conclusie van de poll van vorige week. Je kan ook alweer meedoen aan de poll van vandaag waarbij er om je favoriete E3 game wordt gevraagd. De conclusie daarvan wordt volgende week donderdag weer gepubliceerd.