Top 10 coolste E3 game advertenties

  De E3 is hét moment om je game in de picture te spelen van media, retailers en uiteraard de consumenten, jullie. Er is dan ook een wapenwedloop als het aankomt op de manieren en omvang van de promotie voor de absolute toptitels, wij zijn de E3 afgestruind om de top 10 coolste E3 game advertenties in beeld te brengen!

  Tonnen of misschien zelfs wel miljoenen dollars gaan er om in de E3. Het is dan ook niet verwonderlijk als er ook zeer groots uitgepakt wordt om sommige pareltjes nog eens extra in de spotlight te zetten voor het wereldpubliek dat de E3 aantrekt. Tijd om dat spektakel eens in beeld te brengen!

  Top 10 coolste E3 game advertenties - een miljoenenbusiness!

  Twee dagen gingen we op de E3 op onderzoek uit en hielden we onze ogen en oren goed open om alle promoties van games die de beurs rijk is tot ons te nemen en in beeld te brengen. Na een strenge selectie presenteren we met trotst deze top 10 coolste E3 game advertenties!

  Vond je deze top 10 leuk? Bekijk dan ook zeker onze top 10 tofste E3 booths special!

  10. Rise of the Tomb Raider

  Top 10 coolste E3 game ads - Rise of the Tomb Raider E3 billboard

  Bijzonder is dit lightboard voor Rise of the Tomb Raider an sich niet, maar als je bedenkt dat deze beeldschone Lara Croft je aankijkt voor je de West Hall van de E3 betreed en je gamehart sneller laat kloppen voor je uberhaupt een game gezien hebt, dan begrijp je dat we deze een plekje in onze top 10 moeten geven!

  9. Street Fighter V

  Subtiel maar robuust, dat gaat er door mij heen als ik naar naar deze pillar fillers van Street Fighter V kijk. Zo blijkt maar weer dat je niet altijd diep in de buidel hoeft te tasten om toch een blijvende indruk achter te laten, nice!

  8. Halo 5: Guardians

  Van 'pillar fillers' gaan we naar alien killers, deze twee bad boys staan midden in de welkomsthal aan de zuidkant van de E3 en zijn een selfie- en fotomagnet. Ook voor het XGN-team op locatie onweerstaanbaar...

  Top 10 coolste E3 game ads - Halo 5 Guardians

  Oh en we kwamen ook nog wat Halo 5 Guardians tegen op het damestoilet, leuk bedacht Microsoft!

  Top 10 coolste E3 game ads - Halo 5

  7. Mad Max

  Als je een Mad Max mobiel op levensgroot formaat in een welkomsthal neerzet dan verdien je wat onst betreft sowieso al wel een plekje in deze top 10 coolste E3 game advertenties. Als je echter op diverse key-locaties op de E3 ook nog een paar enorme advertenties hebt hangen, dan kun je zomaar de 7e plek pakken.

  Mad Max gaat groot worden, dat is wat Warner Bros ons graag wil duidelijk maken, en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd!

  Top 10 coolste E3 game ads - Mad Max

  Top 10 coolste E3 game ads - Mad Max outside

  6. Assassin's Creed: Syndicate

  Als je deze op A4tjes wil nabootsen ben je wel een paar weken bezig... De E3 game ad aan de buitenkant van de beurs van Assassin's Creed: Syndicate bedekt bijna het halve complex en is daarmee zo imposant dat het een zesde plek meer dan rechtvaardigt.

  5. Fallout 4

  Een typisch voorbeeld van de juiste advertentie op de juiste plek. Met een positie boven een van de drukste wegen rondom het beursgebouw - waar in de namiddag altijd file staat - is deze Fallout advertentie niet alleen zeer opvallend maar ook nog eens grappig; good luck and enjoy the traffic jam bitches!

  Top 10 coolste E3 game ads - Fallout 4

  4. Batman Arkham Knight

  Of deze adverentie van Batman Arkham Knight doeltreffend is dat valt te betwijfelen, maar mooi is 'ie wel, vooral en eigenlijk alleen in panormashot komt hij tot leven zoals je hem ook ervaart als je er zelf voor staat, daarom onderstaande Batoramas!

  Click to enjoy!

  Top 10 coolste E3 game ads - Batman Arkham Knight

  Top 10 coolste E3 game ads - Batman Arkham Knight

  3. Call of Duty Black Ops 3

  Vanaf de drukste kruising rond het beurscomplex en ook vele andere plekken in L.A. zie je maar één ding, Call of Duty Black Ops 3. Deze imposante advertentie boven de South Hall kun je niet missen. Dit is overigens ook - niet geheel verrassend - de hall waar de Call of Duty / Activision booth staat welke genomineerd werd in onze top 10 tofste E3 booths specials omdat deze - jawel - ook al zo imposant was!

  Let overigens ook op het grappige - dan wel onhandige - plaatsing van het Xbox logo direct onder de advertentie op het plein, terwijl Xbox de exclusiviteit van de Call of Duty franchise aan PlayStation verloren heeft dit jaar. Of toch een bewuste sneer vanuit Microsoft?

  2. Uncharted 4

  Je hebt altijd baas boven baas, en in dit geval Uncharted 4 boven Call of Duty Black Ops 3. Beide ads zijn van gelijke afmetingen en positioneringen, met de kanttekening dat de Uncharted 4 advertentie letterlijk vanuit heel Los Angelos zichtbaar is.

  De woorden Greatness Awaits maken het af, waardoor Uncharted 4 net een plekje hoger in deze top 10 coolste E3 advertenties eindigt.

  1. Dark Souls III

  Dan onze absolute nummer één, Dark Souls III. Uitgever Namco Bandai heeft er duidelijk werk van gemaakt om deze game nu al in de spotlight te zetten! Het enige jammere aan deze awesome promotie is het feit dat hij een klein beetje in een hoekje weggedrukt is in de welkomsthal aan de zuidkant van het complex, waardoor je 'm kan missen.

  Maar zodra je hem spot kan geen gamer het weerstaan om een kijkje te nemen! Misschien dat die charmante dames daar overiges ook wat mee te maken hebben... hmmm

  Top 10 coolste E3 ads - Dark Souls 3

  Top 10 coolste E3 ads - Dark Souls 3

  Top 10 coolste E3 ads - Dark Souls 3

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.