Top 10 bloederigste games - Het druipt van je scherm!

  Doordrenkt van het bloed staat jouw personage in een zee van afgeslachte vijanden. Je bent moe maar voldaan, want jij hebt het bloedbad veroorzaakt dat nu op je beeldscherm te zien is. Herken je jezelf in dit scenario? Dan kan het zijn dat je jezelf wel kunt vinden in deze top 10 bloederigste games!

  Elke game bevat soms wel een beetje bloed, maar dat doet geen afbreuk aan de ervaring. Soms heb je gewoon een paar spetters nodig om wat meer in het spel te komen. Sla je een vijand neer en komt er geen bloed vrij? Dan ben je of een oudere game aan het spelen, of het voelt toch wat kinderlijk.

  De games die in deze top 10 bloederigste games staan hebben toch wel iets meer dan een paar bloedspatjes op het beeldscherm en sommige games kleuren letterlijk rood wanneer je deze aan het spelen bent. Zonder verdere omhaal hierbij de top 10 bloederigste games!

  10. Fallout met goreperk

  We weten dat Fallout 3 en 4 misschien niet de meest gory games zijn die er bestaan, dat is dan ook de reden dat we de titels op de 10e plaats hebben gezet. Want met de gore perk geactiveerd in Fallout zul je toch merken dat het er enigszins bloederig aantoe kan gaan.

  Want een hoofd dat eraf wordt geschoten en geen bloed oplevert, is toch een stuk minder bevredigend dan een hoofd dat uit elkaar spat en zowel jou als je Dogmeat ondersproeien in het rode vocht.

  Je wordt zoals je merkt langzaamaan ingeleid in deze top 10 bloederigste games. Het wordt een wilde rit, beloofd!

  9. Timesplitters

  Meneer Cortez is niet vies van een beetje bloed. Dat blijkt vooral wanneer je het derde en laatste deel van Timesplitters aan het spelen bent. In de game krijg je een honkbalknuppel om zombies een kopje kleiner te maken.

  En zombies neerslaan met een honkbalknuppel kan niet anders dan bloederig zijn toch? Dat klopt, maar dit level is nog niet eens het bloederigste uit de serie. Je krijgt tijdens het spelen ook een wapen waarmee je pijltjes kunt afschieten.

  Niet bijzonder, zou je in eerste instantie denken, maar als je eenmaal een pijl hebt afgevuurd piep je wel anders. Het wapen zorgt er namelijk voor dat je vijanden opzwellen totdat ze exploderen. Met alle bloederigheid van dien.

  Dit klinkt misschien nog niet zo heel extreem, maar wanneer je eenmaal hebt gezien hoe je vijand de muren rood verft met zijn bloed, dan denk je er wel anders over. Overigens is dit wapen niet het enige waardoor deze game een plaatsje in deze top tien bloederigste games verdiend, maar wel het meest grafische voorbeeld dat we je kunnen geven.

  8. Carmageddon

  Om direct verder te gaan met een stuk geweldadiger en een stuk bloediger game: In Carmageddon scoor je punten door mensen over te rijden en je tegenstander van de weg te rijden. Dat kun je doen zonder dat je bloed ziet, maar zeg nou zelf, dat is toch een stuk minder leuk?

  Het volgende scenario komt regelmatig voor in deze car combat game: je bent aan het racen en wordt achterna gezeten door een gigantische oplegger, vervolgens rijdt er naast je een bloedsnelle rode sportwagen en aan je linkerzijde is een stoep vol met trage voetgangers.

  Je hebt drie mogelijkheden, je trapt op de rem en wordt verplet door de vrachtwagen achter je. Of je rijdt opzij en probeert de sportwagen van de weg te rammen, met het risico dat je je eigen wagen beschadigt. Of je jaagt op volle snelheid de stoep over door allemaal zachte voetgangers.

  De keus is vrij gemakkelijk, maar daardoor niet minder bloederig; als een soort moordlustige grasmaaier maai je al je tegenligers neer en worden ze zo plat als een dubbeltje.

  Dit scenario moet reden genoeg zijn om een plaatsje in deze top 10 bloederigste games te rechtvaardigen.

  7. Gears of War

  Een kettingzaag waarmee je de vijanden doormidden zaagt, eigenlijk is dat wapen al de belangrijkste reden waardoor de Gears of War games in deze top tien mogen. Maar als je bedenkt dat alles grafisch zo mooi weergegeven is dat het bloed realistischer lijkt dan wat dan ook, dan kun je bedenken dat deze games helemaal een plekje verdienen.

  Want een game die er zo mooi uit ziet, en daarnaast ook zo mooi is om de bloederige beelden realistisch weer te geven, verdient zonder meer een plaatsje in deze top 10. Gears of War is al jaren het paradepaardje van Microsoft.

  Ontploffende aliens en afgerukte ledematen zijn er in de game in overvloed en je ziet alles behoorlijk duidelijk in beeld. Als je terugdenkt aan Gears of War zul je jezelf mischien afvragen of er bloederiger games zijn dan deze.

  6. Dead Rising

  Bestaan die, zombiegames zonder bloed? Dat zijn geen zombiegames. Wanneer je de hersenen van een vleesetend monster inslaat dan moet het bloed ervan afspatten en dat gebeurt ook zonder meer.

  Het leuke aan Dead Rising en de daaropvolgende delen was de creatieve manier waarop je de zombies een kopje kleiner kon maken. Wil je de bloeddorstige vijanden overrijden met een driewieler, dan kan dat. En nee, niet zo’n stoere trike zoals je wel eens op de snelweg aan je voorbij ziet razen. We bedoelen zo’n driewieler waar je je neefje van drie jaar ook op ziet rondcrossen.

  Natuurlijk klinkt dit niet heel erg bloederig en dat klopt ook, maar het vorige voorbeeld was vooral bedoeld om je even op adem te laten komen. De bloederigste momenten in Dead Rising kwamen wanneer je zelf een wapen in elkaar zette. Wil jij een grasmaaier die in plaats van bladen kettingzagen heeft? Geen probleem

  Wil je al spelend op een gitaar je zombievriendjes affikken tot er enkel een bloederig hoopje as overblijft? Kan gewoon. Wil je een tegenstander een golfbal door het hoofd heenjagen om zo je swing te verbeteren? Doe vooral je ding.

  In principe is het enige wat je tegenhoudt in Dead Rising je eigen fantasie en dat zijn vaak ook de beste games. Een eindeloze horde zombies waarin jij naar hartelust aan het maaien kan, dat is toch waar elke gamer wel van droomt.

  5. Prototype

  Om gelijk maar door te stoten naar Prototype: deze monsterlijke superhelden game bezorgt de meeste mensen nog steeds de stuipen op het lijf. Want waar je in eerste instantie nog maar een beperkt arsenaal aan superkrachten hebt, begint datzelfde arsenaal steeds bloediger vormen aan te nemen.

  Wil je je tegenstanders uit elkaar rukken met de speciale zwaarden die uit je armen komen? Het kan allemaal in dit spel. Je wordt langzaamaan een afschrikwekkend monster dat voor niets of niemand stopt om zijn doel te bereiken. Wanneer je het spel hebt uitgespeeld zul het idee hebben dat D-day niets is bij de manier waarop jij een rode zee hebt gecreëerd

  De twee games die in deze franchise zijn uitgekomen waren dusdanig duister en op sommige momenten dusdanig bloederig, dat het eigenlijk de vraag is wanneer er weer een nieuwe versie van de game gemaakt zal worden.

  4. The Darkness

  Wederom superkrachten, maar in dit geval van een wat meer bovennatuurlijker aard. Je kunt in The Darkness namelijk gebruikmaken van monsterlijke slangen die je bijstaan om je tegenstanders uit elkaar te rukken. Maar je kunt er ook gewoon nog steeds voor kiezen om je vijanden neer te maaien met oud en vertrouwd lood.

  In principe maakt het niet zoveel uit wat je doet. Op wat voor manier je je tegenstander ook zult doden, een plas bloed blijft op je netvlies gebrand staan.

  Niet alleen vanwege het bloed, maar vooral ook vanwege de duistere setting kun je het spel maar beter niet spelen wanneer je alleen bent of op het punt staat te gaan slapen. Hoewel de gameplay erg tof is, zul je na het spelen van The Darkness constant met een onheilspellend gevoel achterblijven.

  Voor de mensen die deze titel niet kennen, ten eerste ga je schamen, ten tweede hierbij een korte uitleg van de gameplay: De hoofdrol in The Darkness is weggelegd voor Jackie Estacado, dit onderwereldfiguur die in aanraking komt met een figuur dat letterlijk uit de onderwereld komt. The Darkness, zoals deze demon heet, neemt Jackie over waarna je speciale krachten hebt waarmee je de tegenstanders uit elkaar trekt, onthoofd en jezelf voedt met je tegenstanders.

  In principe zou je door het lezen over The Darkness al enthousiast moeten zijn om het spel te gaan spelen. Zo niet, dan is deze top 10 bloederigste games misschien wel niet voor jou bedoeld.

  3. Madworld

  De mensen die dit spel kennen zullen snappen dat we inmiddels aan zijn belandt bij het meest bloederige van het meest bloederige. Madworld speelt zich af in een witte wereld waardoor bloed nog meer tot haar recht komt.

  Zwart, wit en rood. Dat zijn de kleuren waar je in Madworld aan gewend moet raken, want iets anders zul je niet tegenkomen. Zaag je tegenstander in twee stukken en de vloer ligt bezaaid met zijn bloed. Spies je tegenstander op een speer en alles is bezaaid met bloed.

  Je kunt bijna zeggen; doe iets en alles is bezaaid met bloed. Madworld is een game gevuld met grafisch bloederige beelden en dat is eigenlijk best bijzonder voor een titel die in eerste instantie voor de Wii is uitgekomen.

  Grafisch valt de game wel een beetje te vergelijken met Sin City, de film en stripboekenreeks die ook voor het grootste deel uit zwart en wit bestaat, met een paar uitzonderingen. Daarnaast houdt de vergelijking tussen Sin City en Madworld daar niet op. In de film zie je het bloed van het beeldscherm afspatten en in Madworld zul je ook merken dat je op een gegeven moment de neiging hebt om je tv even af te nemen met een doekje.

  Het feit dat bloed zo’n belangrijk onderdeel is in Madworld, lijkt dus reden genoeg om de game een derde plaats te geven in deze top 10 bloederigste games.

  2. DOOM

  Het was lastig kiezen tussen de nummer 1 en 2, de spellen hebben namelijk beiden een behoorlijke controverse ontvangen voor al het bloed dat in het spel te zien is, maar uiteindelijk is DOOM op de tweede plaats gekomen. Je kunt waarschijnlijk al wel raden welke game er dan op de eerste plaats is gekomen.

  Maar genoeg over de lastige keuze tussen de eerste en tweede plaats, wat vooral van belang is, is het feit dat DOOM één van de bloederigste games aller tijden is. Dat blijkt ook maar weer wanneer je kijkt naar het volgende deel in de franchise, simpelweg DOOM genaamd. Wanneer je de trailers voorbij ziet komen van het spel dan zie je dat ledematen worden afgerukt en ogen van hun kassen worden ontdaan.

  De meeste DOOM games kun je beter niet spelen wanneer je net de lunch hebt genuttigd. De nieuwste DOOM lijkt daar nog een schepje bovenop te doen wanneer je naar de trailers en gameplayvideo’s kijkt.

  In principe is DOOM misschien wel de bloederigste game, en je zult je waarschijnlijk afvragen waarom deze serie dan op de tweede plaats staat. Dat heeft eigenlijk alles te maken met de nummer één in deze top 10 bloederigste games.

  1. Mortal Kombat

  Hoe kan het ook anders, Mortal Kombat. Het spel dat sinds jaar en dag al het mikpunt van critici op games is. Het spel waarvan zelfs gamers zich af en toe afvragen of het niet een beetje minder kan. Maar vooral het spel dat vanaf het begin af aan ontzettend bloederig is.

  Van fatalities waarin mensen letterlijk in mootjes worden gehakt, tot X-rays waarin bot noch orgaan gespaard wordt. In principe is alles in Mortal Kombat bloederig. Je zult misschien soms zelfs bang zijn om een gevecht aan te gaan, uit angst voor wat er misschien gaat komen.

  Misschien is een voorbeeldje van een leuke fatality wel op zijn plaats. Als voorbeeld nemen we Jason Voorhees, antagonist in Friday the 13th, maar ook een speelbaar personage in Mortal Kombat X. Het ene moment hakt Jason zijn tegenstander letterlijk doormidden, het volgende moment slaat hij ze net zolang op de grond totdat ze uit elkaar vallen.

  Je hebt naast fatalities ook nog brutalities, waarin het er misschien nog wel bruter aan toe gaat. Soms slaat hij de kop van de romp af, soms splijt hij het hoofd in tweeën. Alles om de tegenstander op een zo bloederig mogelijke manier te verslaan.

  Natuurlijk is Jason Voorhees niet het enige voorbeeld uit Mortal Kombat dat de meest bloederige moves uit zijn hoge hoed tovert, maar misschien wel het meest iconische personage, niet per se in het spel, maar wel in het algemeen.

  Mortal Kombat staat al vanaf dag een bekend om zijn geweldadigheid en bloederigheid en daarom is de keus voor de nummer één dan ook op deze gameserie gevallen. Tijd voor een bloederig potje Mortal Kombat X, wie doet er mee?

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.