Dit zijn de top 10 beste Star Wars scenes op een rij

Article
zaterdag, 07 november 2020 om 9:00
star wars episode 9 geruchten bevestigt door john boyega 144141 1
Over de jaren heen zijn er heel wat Star Wars films en series uitgebracht. Hierin mogen wij genieten van ongelofelijk vette scenes, personages en acteurs. Maar welke van deze scenes brachten nou echt het maximale Star Wars gevoel? Welke scenes waren het meest memorabel van allemaal? Dat gaan wij vandaag met jullie bespreken. Dit is onze top tien Star Wars scenes!

Pas op! Dit artikel bevat spoilers!

Obi Wan Kenobi vecht tegen Darth Vader

Dit gebeurde maar liefst twee keer in Star Wars, maar voor nu hebben wij het even over het gevecht in Star Wars: A New Hope. Dit is de allereerste Star Wars film die uitgebracht werd en werd gelijk een groot succes. Dit gevecht is ontzettend memorabel. Niet alleen is het het allereerste lightsaber duel wat we te zien krijgen, het is ook nog eens tussen Darth Vader en zijn oude leermeester Obi Wan Kenobi. Het gevecht heeft veel emotionele waarde voor de twee en daarmee ook voor the Empire en de rebellen.

Darth Vader in Rogue One

We spoelen even een heel aantal jaar de toekomst in. Ondertussen is Darth Vader één van de populairste Star Wars personages en is iedere kleine blik die de we op hem krijgen een geweldige ervaring. Toen Darth Vader in Rogue One helemaal losging op een aantal rebellen en zijn ongelofelijke krachten liet zien stond de Star Wars wereld op zijn kop. Deze scene is voor iedereen die van Star Wars houdt fantastisch en daarom hopen we ook heel erg dat de geruchten over een Darth Vader serie waarheid worden.

Dood Han Solo

Hoewel de sequels niet heel erg populair zijn bij de Star Wars fans, was deze scene wel ontzettend memorabel. Han Solo, die een hele grote rol speelde in deel vier, vijf en zes van Star Wars, kwam in het zevende deel tot zijn einde. Dit gebeurde toen hij zijn zoon, Ben Solo (Kylo Ren), probeerde terug te brengen naar hem en zijn ex-vrouw Leia. Ben leek hierin mee te gaan, maar stak hem daarna neer met zijn lightsaber. De dood van Han Solo was een zware klap voor Star Wars fans.

Obi Wan Kenobi tegen Darth Maul

In Star Wars Rebels, één van de Star Wars animatieseries, vecht Obi Wan Kenobi voor de zoveelste keer tegen zijn nemesis Darth Maul, wie hij in Star Wars: The Phantom Menace doormidden hakte. Dit overleefde hij en was uiteraard uit op wraak. In The Clone Wars kwamen de twee elkaar meerdere keren tegen, maar uiteindelijk kwam het allemaal tot een eind in Star Wars Rebels, waar Obi Wan Kenobi dit keer zorgde dat Maul niet meer terug kon keren. Dit gevecht was heel erg kort, maar er was door maker Dave Filoni ontzettend goed over nagedacht. De scene had erg veel achterliggende betekenis en dus verdient het absoluut een plekje in deze lijst.

Ahsoka en Rex ontsnappen

In Star Wars: The Clone Wars krijgen we een betere kijk op hoe de clones reageerden op Order 66. Ahsoka zat op het moment dat het bevel werd uitgevoerd op een ruimteschip vol met clones. Zij wist gelukkig te ontsnappen door de chip die de clones het bevel liet uitvoeren uit Captain Rex verwijderen. Hij hielp haar vervolgens te ontsnappen uit het schip. Deze scene is niet alleen ontzettend vet, maar ook enorm emotioneel en heftig.

Rey tegen Palpatine

In de laatst uitgebrachte Star Wars film vechten Rey en haar vader, the Emperor, een laatste gevecht uit. Dit is daarmee gelijk de laatste strijd tussen Jedi en Sith en bepaalt wie voor altijd zal gaan heersen. Het is alle Jedi tegen alle Sith. Rey zoekt diep van binnen en vindt al het goede wat in haar zit, waardoor zij haar vader weet te verslaan en daarmee de Sith weet uit te roeien. Hoewel de scene niet heel populair is onder Star Wars fans, valt er niet te ontkennen dat het een van de belangrijkste momenten ooit is in het Star Wars universum.
star wars the rise of skywalker gaat onthullen wie reys ouders zijn 152442

I am your father

Dit is misschien wel de bekendste zin uit alle Star Wars films en heeft ook nog eens gigantisch veel impact op de film. Darth Vader vertelt Luke Skywalker dat hij zijn vader is. Hier was Luke nog niet van op de hoogte en alle mensen die de film toen zagen ook niet. Dit moment was ontzettend belangrijk voor het verhaal van de films die hierna nog kwamen en is misschien wel de grondlegger van hoe Star Wars vandaag is.

Anakin Skywalker wordt Darth Vader

In Star Wars: Revenge of the Sith komt Anakin erachter dat zijn goede vriend en mentor, Senator Palpatine, een Sith Lord is. Hij vertelt dit aan Mace Windu, die met een aantal andere Jedi de senator wil oppakken. Windu slaagt erin the Emperor te verslaan, maar Anakin stopt hem voordat Mace Windu Palpatine kan vermoorden. Hierdoor grijpt Palpatine zijn kans en vermoordt hij Mace Windu. Dit is het moment waarop the Emperor Anakin onder zijn hoede neemt en hem verandert in een Sith genaamd Darth Vader.
darth vader rogue onef1603707044

Obi Wan Kenobi vecht Tegen Anakin

De meester en de Padawan ontmoeten elkaar voor deel vier ook al eens in een gevecht. Anakin, die te bang was zijn vrouw te verliezen, werd door Palpatine verleid naar the dark side en Obi Wan Kenobi werd gedwongen hem uit te schakelen. Dit gevecht is niet alleen enorm belangrijk voor het Star Wars universum, het is ook nog eens een gevecht tussen twee ontzettend goede vrienden. De twee hielden van elkaar, maar Anakin werd verblind door zijn angst. Obi Wan Kenobi wint het gevecht aan het einde, waarna hij duidelijk emotioneel Anakin achter moet laten om te sterven. Anakin overleeft het, maar komt hierdoor wel in zijn bekende Darth Vader pak.

Darth Vader wordt Anakin Skywalker

Aan het einde van deel zes verslaat Luke Skywalker zijn vader. Hij toont zijn ware kracht als Jedi en besluit zijn leven te sparen. Dit valt niet in het juiste gaatje bij the Emperor, die Luke probeert te vermoorden. Dit is het punt dat waarop Darth Vader zijn liefde voor zijn zoon terugvindt. Hij grijpt Palpatine vast en gooit hem in een afgrond. Luke geloofde altijd dat er nog goed in zijn vader zat en door dit geloof zorgde ervoor dat het universum gered kon worden. Anakin vindt zijn weg terug naar het juiste pad en eindigt alsnog als de man wie iedereen dacht dat hij kon worden.
Welke scene missen jullie in deze lijst? En welke vinden jullie het allerbest? Laat het ons weten met een reactie!