Top 10 beste series ooit - Welke heeft de meeste indruk gemaakt?

Article
zaterdag, 22 juli 2017 om 15:38
xgn google image
Series zijn hot. Doordat de laatste jaren de streamingsdiensten uit de grond zijn gestampt, denk aan een Netflix en Amazon, is het aanbod series omhoog geschoten. Maar welke is nu de beste serie ooit? Wij hebben een top 10 beste series opgesteld.
Waarschuwing: Op deze en volgende pagina's kunnen spoilers voorkomen.

10. The World at War

Voor de gamers onder ons: Nee, het is geen verfilming van de populaire Call of Duty World at War. Het is een serie van 26 afleveringen die op chronologische volgorde de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog schetsen.
In 1973, toen de serie afgerond was, kwam The World at War in de recordboeken te staan. Op dat moment was het met bijna een miljoen pond de duurste serie ooit gemaakt. De serie is geproduceerd door Jeremy Isaacs. The World at War wordt op IMDb beoordeeld met een 9,3.
114462 1

9. Cosmos

Op nummer negen van onze top 10 beste series ooit staat Cosmos, niet te verwarren met Cosmos A Spacetime Odyssey. De serie draait om de astronoom Carl Sagan die de kijker meeneemt in een tour in het universum. De verschillende elementen en cosmologische theorieën worden hierbij uitgelegd.
De serie stamt uit 1980 en telt 13 afleveringen. De serie wordt beoordeeld op IMDb met een 9,3.
114464

8. Cosmos A Spacetime Odyssey

Op nummer acht van de top 10 beste series staat weer een Cosmos-serie. Deze serie is minder oud en kwam dan ook in 2014 uit. A Spacetime Odyssey is een documentaire die draait om de ontdekking van ons heelal. Daarbij komen ook de wetten van moeder aarde aan bod.
Cosmos A Spacetime Odyssey bestaat uit 13 afleveringen en is daarmee een mini-serie. De serie wordt op IMDb beoordeeld met een 9,3.
114465

7. Rick and Morty

Met de nummer zeven van de top 10 beste series stappen wij af van het ruimte-genre, maar toch niet helemaal. Deze komische animatieserie draait om de gestoorde superwetenschapper Rick en zijn niet al te slimme kleinzoon Morty. De serie volgt de avonturen van het duo en dat levert de nodige grappige afleveringen op.
Rick and Morty is op televisie sinds 2013 en bestaat tot nu toe uit 35 afleveringen. Op IMDb wordt de serie beoordeeld met een 9,3.
114466

6. The Wire

The Wire, één van de beste series ooit en volgens velen zelfs de beste serie ooit. Maar toch staat de serie, die draait om het drugslanschap in de Amerikaanse stad Baltimore, 'slechts' op nummer zes. De kijker kijkt door de ogen van zowel de drugsdealers als de ogen van de politieagenten.
The Wire liep van 2002 tot 2008 en bestaat uit 60 afleveringen. Op IMDb wordt de serie beoordeeld met een 9,3.
114467

5. Breaking Bad

Let's cook bitch. Een veelgehoorde zin in de immens populaire serie Breaking Bad, de serie draait om een docent scheikunde die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Hij besluit om zijn familie financieel te ondersteunen, ook voor na zijn dood, door crystal meth te gaan 'koken'. Met de hulp van oud-student Jesse Pinkman baant Walter White zich een weg door het harde drugslandschap.
Breaking Bad liep van 2008 tot 2013 en bevat 62 afleveringen. Het is één van de meest bekeken series van de afgelopen tien jaar. Op IMDb wordt de serie beoordeeld met een 9,4.
114468

4. Game of Thrones

Op nummer vier van de top 10 beste series vind je, samen met Breaking Bad, de populairste serie van de afgelopen jaren, namelijk: Game of Thrones. De fantasieserie van televisiezender HBO draait om negen families die de controle willen hebben om het mythische eiland Westeros. Daarnaast ligt er nog een gevaar van duizenden jaren op de loer...
Over twee weken begint het zevende seizoen van de serie en zal in totaal acht seizoen tellen. Tot nu toe bestaat Game of Trones uit 73 afleveringen. Op IMDb wordt de serie beoordeeld met een 9,4.
114470

3. Planet Earth

Planet Earth is een documentaire die draait om moeder natuur, niets meer en niets minder. De kijker krijgt de mooiste beelden voorgeschoteld die de natuur op aarde maar kan bieden. De elf afleveringen bieden elk een inkijkje op een specifiek gebied. Dit zijn de poolgebieden, bergen, grotten, woestijnen, grasgebieden, oceanen, de zee, rivieren en het oerwoud.
Na vijf jaar ontwikkeld te zijn kwam Planet Earth in 2006 uit. Het was de eerste natuurdocumentaire die opgenomen was in HD kwaliteit. De serie wordt met een 9,5 beoordeeld op IMDb.
114471

2. Band of Brothers

Op nummer twee van de top 10 beste series ooit staat Band of Brothers. De serie speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en draait om Easy Company van het Amerikaanse leger. Hun missie? Europa bevrijden van de terreur die Adolf Hitler heet.
Band of Brothers kwam uit in 2001 en telt tien afleveringen. Op IMDb wordt de serie beoordeeld met een 9,5.
114472

1. Planet Earth II

We zijn aangekomen bij de nummer één op onze top 10 beste series ooit, Planet Earth II. De serie is een vervolg op de nummer drie van deze lijst, Planet Earth. Dit tweede deel is de eerste serie die in 4K-kwaliteit is opgenomen door de BBC.
Planet Earth II telt zes afleveringen die gaan over: Eilanden, berggebieden, jungles, woestijnen, graslanden en stedelijk gebied. De serie kwam eind 2016 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 9,6.
Welke serie vind jij het beste? Laat het weten in de reacties.
Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws