Top 10 beste remastered games van 2016 volgens jullie

  Wij waren vorige week erg benieuwd naar welk remastered games van 2016 jullie het tofst vonden. Jullie hebben je stem duidelijk laten horen en de nummer één is bekend, maar dat scheelde niet veel. Wat is de top 10 beste remastered games van 2016 volgens jullie? We gaan het zien

  Het herleven van het verleden doen we allemaal wel eens. Misschien doe je het door foto's te bekijken, door met je opa en oma te praten over hoe het was om op te groeien in hun tijd of door oude games opnieuw te spelen dankzij geremasterde games.

  Ook 2016 zat bomvol met games die een nieuwe likje verf hebben gekregen, even zijn opgepoetst en welke metaforen je hiervoor nog meer wil gebruiken. Wij vroegen ons af welke oude game het beste tot zijn recht komt op de huidige generatie consoles en PC's.

  Jullie top 10 beste remastered games van 2016

  En daar hebben jullie flink gehoor aan gegeven. De stemmen zijn geteld en het is tijd om de uitslag bekend te maken. Laat vooral een reactie achter om jouw keuze nog eens toe te lichten of als je vindt dat een game veel hoger, of juist lager, had moeten eindigen.

  Tijd om te beginnen met de lijst.

  10. Tropico 5 Complete Edition

  Op nummer 10 van deze lijst zien we Tropico 5, de hekkensluiter als het aankomt op remastered games van 2016. Tropico 5 wordt omschreven als een semi-democratic construction and management simulator en valt dus een beetje onder het strategie genre.

  De eerste versie van Tropico 5 kwam uit op 23 mei 2014 voor Windows en werd later dat jaar ook nog uitgebracht voor MacOS en Xbox 360. De nieuwe generatie consoles moesten iets langer geduld hebben. De versie voor de PlayStation 4 kwam uit op 24 april van 2015 en de Xbox One versie werd exact twee jaar na de eerste release voor Windows uitgebracht. Waarschijnlijk om die reden heeft Tropico 5 niet iedereen weten te overtuigen de beste remaster van 2016 te zijn.

  9. Darksiders Warmastered Edition

  Op de negende plek vinden we Darksiders Warmastered Edition. De game speelt zich af in een postapocalyptische wereld en gaat over WAR, een van de Four Horsemen. Hij gaat samen met zijn spookpaard RUIN op een missie om wraak te nemen op de krachten die hem hebben verraden.

  De geremasterde versie van Darksider, de zogenoemde Warmastered Edition, is uitgekomen voor Xbox One, PC, PS4 en Wii U. Het origineel kwam uit in begin 2010 uit voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 4. De vernieuwde game heeft verbeterde textures, betere rendering en verbeterde schaduw.

  8. The Legend Of Zelda Twilight Princess HD

  The Legend Of Zelda Twilight Princess HD is te vinden op plek acht in deze lijst. De game volgt nog steeds het verhaal van Link en zijn queeste om Hyrule te redden van de Twilight. Hij zal het licht in heel Hyrule moeten herstellen en mysterieuze artefacten verzamelen om de heerser van de Twilight te kunnen verslaan.

  Het origineel kwam uit voor de Wii en de Nintendo GameCube in 2006 en is iets minder dan tien jaar later opnieuw uitgebracht voor de Wii U. De game heeft een aantal verbeteringen gehad op het gebied van de graphics en de gameplay en heeft Twilight Princess HD ook amiibo-ondersteuning.

  7. Heavy Rain

  Heavy Rain, een klassieker voor de PlayStation 3, vinden we terug op de zevende plek in deze lijst. Het gigantische succes, op naam van Quantic Dream, valt onder de noemer film noir thriller. Het verhaal gaat om de Origami Killer, een seriemoordenaar die gebruikt maakt van hevige regen om zijn slachtoffers te verdrinken.

  In Europa kwam Heavy Rain uit op 24 februari in 2010 enkel op de PlayStation 3. Op 1 maart 2016 werd de game ook uitgebracht voor de PlayStation 4 samen met de game Beyond: Two Souls, van dezelfde maker, in de Quantic Dream Collection. De PS4 versie kent verbeteringen op het gebied van graphics, een consistente framerate en ondersteuning voor hogere resoluties.

  6. Rise Of The Tomb Raider

  Op nummer zes vinden we Rise Of The Tomb Raiders voor de PlayStation 4 en PC . Deze versie van de game die we kennen van de Xbox 360 en de Xbox One uit 2015, heeft een herstart gemaakt op de nieuwe generatie consoles. De game speelt zich een jaar af na de gebeurtenissen uit het eerste deel van de nieuwe Tomb Raider reeks.

  De normale versie kwam uit voor de PC, maar de PS4 versie ontving Rise Of The Tomb Raider: 20 Year Celebration, een speciale editie van de game om het 20-jarig bestaan van games rondom Lara Croft te vieren. Hierin zit onder andere een VR missie in Croft Mansion.

  5. Assassin's Creed The Ezio Collection

  Over de helft van de lijst en op vijf vinden we dan Assassin's Creed The Ezio Collection. De collectie is een bundel met alles games over de meester moordernaar Ezio Auditore, die wraak wil nemen voor het verraad dat zijn familie heeft ondergaan.

  De bundel bevat Assassin's Creed 2, Assassin's Creed Brotherhood en Assissin's Creed: Revelations. Die alle drie uitkwamen in november van respectievelijk 2009, 2010 en 2011. Daarnaast krijgen mensen die The Ezio Collection aanschaffen ook nog eens alle singleplayer content die later uitkwam voor de drie games.

  3. BioShock The Collection - Ratchet & Clank

  De derde plek in deze lijst wordt gedeeld door BioShock The Collection en de remastered versie van Ratchet & Clank. Allebei waren ze goed voor 23% van de stemmen.

  BioShock The Collection kwam uit in september 2016 en is een bundel met de drie games van de Bioshock-reeks, BioShock, BioShock 2 en BioShock Infinite. Het multiplayer gedeelte is verwijderd uit BioShock 2, maar gamers krijgen wel alle andere DLC die hoort bij de singleplayer van de games. Alle games worden afgespeeld op 1080p en op 60 frames per seconde.

  BioShock The Collection moet deze plaats dus delen met Ratchet & Clank. Deze game is opnieuw uitgebracht voor de PlayStation 4 en is een verbeterde versie van de allereerste versie van de game. Die kwam in 2002 uit voor de PlayStation 2. De game is qua gameplay weinig veranderd, maar is grafisch wel flink opgepoetst.

  2. Call Of Duty 4: Modern Warfare Remastered

  Op nummer twee vinden we, volgens velen, een van de beste shooters aller tijden of in ieder geval uit de Call Of Duty reeks. Modern Warfare is voor de release van Infinte Warfare opnieuw uitgebracht, ditmaal geoptimaliseerd voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

  De remaster van Modern Warfare is te krijgen als je de Legacy, Digital Deluxe, of Legacy Pro edities koopt van de onlangs uitgebrachte Call Of Duty Infinite Warfare. Wie weer aan de slag gaat met Modern Warfare krijgt toegang tot een geheel opgepoetste singleplayer en de multiplayer met uiteindelijk 16 maps. Bij de release waren er tien maps beschikbaar, maar de overige zes levels, waaronder Bloc en Wet Work, worden gratis uitgebracht op 31 december, 2016.

  De strijd was erg spannend, maar met letterlijk één stem moest Call Of Duty het afleggen tegen de nummer één....

  1. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

  .... namelijk tegen het uitermate populaire Skyrim! Jullie hebben deze game verkozen als de beste remaster van 2016. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition kwam in oktober van 2016 uit als opgepoetste versie van de game die in 2011 al uitkwam voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  De nieuwe versie is uitgekomen met een aantal grafische verbeteringen, alle downloadable content die is uitgebracht voor de game en heeft nu ook Mod Support voor Xbox One en de PlayStation 4 versie van de game. Spelers via Steam die al in bezit zijn van Skyrim en alle DLC, kunnen gratis upgraden naar de Special Edition om gebruik te kunnen maken van de grafische verbeteringen.

  Tropico 5 Complete Collection

  Verkijgbaar vanaf 14 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.