Top 10 beste high school films aller tijden

Article
donderdag, 31 mei 2018 om 17:15
top 10 beste high school films aller tijden 132485
High school films zijn misschien wel de meest cliché en cheesy films die er zijn. Een soort guilty pleasure. Maar we houden ervan, de typische high school lockers, de footballteams, de cheerleaders, de liefde en de drama. Daarom hebben we een lijstje samengesteld van de leukste high school films: dit is onze top 10 beste high school films aller tijden!

10. Clueless (1995)

Deze romantische komedie gaat over Cher, een verwend meisje dat woont in Beverly Hills. Ze draagt altijd de nieuwste, mooiste en duurste kleding en staat graag in de spotlights. Ze doet er alles aan om haar reputatie hoog te houden en krijgt veel voor elkaar met haar praatjes.
Er komt een nieuw meisje op school: Tai. Cher en haar beste vriendin besluiten haar een metamorfose te geven. Want Tai is hartstikke aardig, maar volgens Cher ziet ze er écht niet uit. Niet veel later na de make-over krijgt Tai een vriendje en Cher beseft zich dat ze ook een vriendje wil, maar niemand lijkt interesse in haar te tonen. Waar zou dat door komen? Cher gaat goed nadenken en komt erachter dat het leven meer is dan alleen mooie kleding en populariteit.
132486

9. Hairspray (2007)

Hairspray is een typische musicalfilm, die zich afspeelt in Baltimore in de 60's. De film is een remake van het origineel uit 1988 en discriminatie speelt een grote rol. Tracy Turnblad heeft maar één passie: dansen. Als ze een ticket wint om mee te doen aan haar favoriete dansshow The Corny Collins Show, staat Tracy's wereld op zijn kop. Ze heeft moeite met haar plekje vinden binnen de danswereld: ze is niet zo mooi slank en blond als de andere danseressen.
De kijkers blijken Tracy geweldig te vinden, ondanks dat ze wat aan de dikke kant is. Ze verandert van het stille meisje in school naar de nieuwe trendsetter van Baltimore. Zou ze nu ook het hart van haar danspartner Link Larin (Zac Efron) kunnen veroveren? Hairspray is een hilarische komedie/musical en zeker een aanrader als je op zoek bent naar een feel good film! Leuk detail: John Travolta (Grease) wordt in deze film omgetoverd in een vrouw en speelt Tracy's moeder.
132487

8. Back to the Future (1985)

Back to the Future is een echte klassieker, die velen dan ook bekend in de oren zal klinken. In deze sciencefiction film gaat tiener Marty McFly in een omgebouwde tijdmachine en belandt hij in het tijdperk waarin hij nog niet was geboren: 1955. Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd wordt op hem, in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren wordt, moet hij ze verliefd op elkaar laten worden. En ondertussen moet hij samen met Doc Emmett Brown een weg terug vinden naar de toekomst.
Back to the Future is een echte klassieker. De film heeft ook twee opvolgers: Back to the Future 2- en 3.
132488

7. She's the Man (2006)

Viola is niet het standaard typische meisje. Ze houdt van voetbal, loopt het liefst de hele dag in jogging rond en eet met haar handen. Haar moeder verbiedt haar om te voetballen, en Viola besluit zichzelf te vermommen als haar tweelingbroer en zijn plek in te nemen in het voetbalteam van zijn school. Maar dat lijkt ingewikkelder dan ze had verwacht: ze moet een kamer delen met de jongens, gaat met ze naar de lessen, en wordt verliefd op een van haar teamgenoten.
En dit plan is natuurlijk gedoemd te mislukken, want haar broer komt op gegeven moment weer terug naar school. En hoe verantwoord je jezelf dan? She's the Man is een hilarische komedie en zeker een aanrader.
132489

6. Sixteen Candles (1984)

In Sixteen Candles volgen we Samantha die nogal wat problemen heeft in high school. Haar tienerleven verloopt niet zo soepel. Ze is verliefd op de populairste jongen van de school, terwijl de grootste nerd van de school een oogje heeft op haar. Daarnaast gaat haar zus trouwen, en door alle drukte vergeet Samantha's familie haar zestiende verjaardag, haar "Sweet Sixteen".
Sixteen Candles laat zien dat volwassen worden nog helemaal niet zo makkelijk is als het lijkt, en dat high school vol verrassingen zit. Samantha krijgt te maken met allerlei moeilijke situaties: verwende klasgenoten, rare nerds en het populaire meisje dat, net als zij, verliefd is op de populaire Jake. De overgang van tiener naar volwassene is nog lang niet zo makkelijk!
132490

5. The Perks of being a Wallflower (2012)

In deze drama/komedie volgen we Charlie, een rustige en teruggetrokken tiener in zijn eerste jaar van high school. Zijn beste vriend heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd en Charlie begrijpt nog steeds niet waarom. Hij loopt rond met veel vragen en weet niet zo goed hoe hij met zijn gevoelens moet omgaan. Hij voelt zich gelukkig en ongelukkig tegelijk.
Charlie is niet zo populair en heeft geen contact met zijn klasgenoten: zijn beste vrienden zitten in de examenklas. In de film zien we vooral hoe Charlie op zijn eigen manier een weg vindt in het volwassen leven van dates, feestjes, drugs en familiedrama.
132491

4. 21 Jump Street (2012)

In deze komedie gaan agenten Schmidt en Jenko undercover voor hun eerste opdracht bij de politie: ze moeten terug naar de middelbare school om daar te infiltreren en een zaak over drugshandel op te lossen. De twee agenten zijn beste vrienden en hebben zelf ook nog bij elkaar op school gezeten. Al zijn ze elkaars tegenpolen (een populaire American footballer en een stille nerd), zijn het beste maatjes. De twee vormen een perfect team.
De drugszaak blijkt gevaarlijker dan verwacht en al snel komen de vermomde agenten in levensgevaarlijke situaties. En bovendien valt ze op dat de middelbare school heel anders is dan in "hun tijd".
132492

3. Mean Girls (2004)

Nummer drie in onze lijst: Mean Girls! Welke meid heeft deze typische chick-flick nog niet gezien? De film gaat over Cady, die haar hele leven thuis les heeft gekregen en ineens naar school moet. Dan ziet ze hoe high school in elkaar steekt: alle verschillende groepjes, de druk om populair te zijn, en ga zo maar door. Cady valt erg in de smaak bij de plastics, een groep van drie populaire meiden die de hele school het leven zuur maakt. Met als opperhoofd- en koningin van de school: Regina George.
Deze kans moet ze aangrijpen, en Cady gaat elke dag mee shoppen met de meiden en geniet volop van alle aandacht en populariteit. Totdat ze inziet dat Regina eigenlijk heel achterbaks is: dan maakt ze samen met Janis en Damian een plan om Regina van de troon te stoten. Wanneer Regina hierachter komt, breekt er oorlog uit binnen school. Hoe moet Cady dit rechtzetten? Mean Girls is een echte must-see!
132493

2. Grease (1978)

Grease gaat over Danny en Sandy: twee verliefde tieners die nogal wat moeite hebben met hun gevoelens uiten tegenover elkaar. Met name Danny (John Travolta) wil zijn gevoelens niet toegeven: de stoere populaire jongen heeft een reputatie hoog te houden. Sandy (Olivia Newton) daarentegen, is een rustig en braaf meisje dat niet snapt waarom Danny ineens zo raar doet. Ze probeert hem jaloers te maken en dit levert grappige situaties op.
In deze klassieker zien we vooral hoe high school er zo'n 30 jaar geleden uit zag: Amerikaanse diners, een milkshake delen met twee rietjes, openluchtbioscopen, dansshows en ga zo maar door. De film neemt je mee terug in de tijd en is zeker een aanrader!
132494

1. The Breakfast Club (1985)

De beste high school film in onze lijst: The Breakfast Club! Voor wie deze klassieker nog niet heeft gezien: hij gaat over vijf tieners die op hun vrije zaterdag een dag moeten nablijven. Het populaire meisje van de school, een nerd, een pestkop, een rebel en een weirdo. Een rare combinatie, en de tieners hebben elkaar dan ook nog nooit ontmoet. Maar ze zullen toch samen deze lange dag door moeten komen. Acht uur, om precies te zijn.
Het groepje maakt er een gezellige dag van, tegen alle verwachtingen in. Deze zaterdag verandert hun levens. Ze worden vrienden en er ontstaan zelfs relaties.
Dit was onze top 10 beste high school films aller tijden! Bekijk hier ook onze top 10 beste coming of age films!

Populair Nieuws