PlayStation Plus games juni 2018 - Wat spelen we deze maand?

  Buiten is het bloedheet met zo nu en dan een fikse bui. Redelijk wisselvallig dus. Gelukkig zijn andere dingen wel constant zoals de PlayStation Plus update. Sony schuift de nieuwe gratis games voor trouwe leden naar voren. In de PlayStation Plus games juni 2018 krijgen we weer zes toffe games.

  Trials Fusion

  Als het buiten warm is en de buien veroorzaken een lekkere plas modder, dan zit er maar één ding op: De motor pakken om eens flink te scheuren! Digitaal dan wel natuurlijk, want niemand zit op een nat pak te wachten. En dat kan deze maand op de PlayStation 4, want Sony geeft ons Trials Fusion helemaal voor niks!

  In de Ubisoft game Trials Fusion is het de bedoeling om met je motor diverse parkoersen te overbruggen. Onderweg kun je allerlei toffe stunts uitvoeren om je score op te krikken. Het klinkt makkelijk, maar de obstakels die je onderweg tegenkomt maken je soms het leven flink zuur. Je kunt Trials Fusion alleen spelen of online. Wij gaven de game in de review een 8.0.

  XCOM 2

  Deze maand kunnen we op de PS4 ook aan de slag met de tactische aliengame van 2K Games, XCOM 2. In deze game kruip je in de huid van een team mensen die de strijd aan zijn gegaan met het alienras de Advent. De wereld is namelijk in de macht van deze buitenaardse wezens gekomen en het is aan jou om deze terug te veroveren.

  Daarvoor heb je niet alleen vuurkracht en soldaten nodig, maar ook een gezonde dosis tactisch inzicht. Daarbij is game niet de makkelijkste en dus krijg je bij een fout gelijk een straf in de vorm van een slimme tegenaanval. Wij beloonden XCOM 2 in onze review met een 8.0.

  Zombie Driver HD

  PlayStation 3 bezitters worden voorlopig ook nog voorzien van toffe games. Deze maand trapt Sony af met de geschifte zombiegame van Exor Studios, Zombie Driver HD. De game brengt ons naar een stad vol zombies en andere gekkigheid. Tussen al dat gespuis mag je achter stuur kruipen van verschillende voertuigen om eens een flinke chaos te veroorzaken.

  De voertuigen die je kunt besturen zijn onder andere een bulldozer en een tank. Maar het is niet alleen chaos en gekkigheid wat de klok slaat. Je moet in een race tegen de tijd missies en zijmissies voltooien, baasgevechten overleven en krijgt een aantal bonusmissies voorgeschoteld. Je moet zelfs in een heuse Blood Race andere voertuigen uitschakelen.

  Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier

  Ubisoft is deze maand ook vertegenwoordigd op de PlayStation 3. En wel met Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier. De game laat je in de huid kruipen van een team elite soldaten genaamd de Ghosts. Er is een oorlog waarbij een groep andere Ghosts omgekomen is. En jij moet onderzoeken wat er precies speelt.

  Je hebt hiervoor, naast het benodigde lood om in vijanden te pompen, de meest futuristische gadgets tot je beschikking. Die ga je nodig hebben, want je wordt in gebieden gedropt waar het flink hommeles is. Ghost Recon Future Soldier kreeg in de review van ons een dikke 8.0. Zeker een game om te spelen dus!

  Atomic Ninjas

  De vijfde game die we deze maand gratis voorgeschoteld krijgen is Atomic Ninjas voor PS Vita. In deze multiplayer actie platformer betreed je de arena als een van de acht beschikbare ninja’s. Je doel is om de andere spelers en bots uit te schakelen met je wapens.

  In totaal krijg je zes wapens en verschillende gadgets, maar ook een aantal super aanvallen zoals onzichtbaarheid en super snelheid die je helpen in de strijd. Atomic Ninjas is te spelen tegen spelers online of offline! Wij gaven de game een 7.0.

  Squares

  De laatste game voor deze maand is Squares. Een ogenschijnlijk eenvoudige game voor PS Vita. Maar schijn bedriegt. Squares is een puzzelgame waarbij je doel is om alle blokjes in de 91 levels grijs te maken.

  Door de andere blokken slim heen en weer te schuiven veranderen deze van kleur en kun je alles grijs kleuren om een level te halen. De tijd is je grootste vijand in deze game, want hoe verder je komt, des te lastiger de puzzels worden en des te minder tijd je hebt om de blokjes grijs te kleuren!

  De PlayStation Plus games juni 2018 zijn zoals gebruikelijk een hele maand gratis te downloaden.

  Atomic Ninjas

  Verkijgbaar vanaf 2 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.