De top 10 beste films voor juni 2015

  Juni is de maand met een gemiddelde temperatuur van 15 graden en de weersvoorspellingen geven aan dat er een warmere periode aankomt. Maar dat betekent niet dat we geen films meer gaan bezoeken in de bioscopen. Bekijk hier de films die jou naar binnen gaan lokken: de 10 beste films voor juni 2015.

  De maand juni begint al erg gezellig met een aantal films in het komedische genre. Wij trakteren jullie op drie aanraders die jouw maand aangenaam gezellig gaan maken.

  We beginnen met de film Spy, waarin Jude Law, Jason Statham en de hilarische Melissa McCarthy de hoofdrollen op zich nemen, en gaan daarna over naar de populaire serie Entourage, waar nu een film van komt.

  De laatste komedie is met Al Pacino, Melissa Benoist, Jennifer Garner en een aantal andere bekende acteurs en heet Danny Collins.

  Spy - 4 juni

  De CIA-kantooranalist Susan Cooper (Melissa McCarthy) heeft een saai leven en is tegelijkertijd de ongeziene held van veel gevaarlijke missies.

  Wanneer haar partner (Jude Law) onvindbaar is en alle identiteiten van de geheime agenten op straat komen te liggen, kan alleen Susan undercover. Haar missie: binnendringen in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

  Entourage - 11 juni

  De grote filmster Vincent Chase is terug met zijn entourage, bestaande uit Eric, Turtle en Johnny. De gelijknamige serie, gebaseerd op het leven van Mark Wahlberg, heeft eindelijk een film gekregen.

  De avonturen van Vincent en zijn vrienden worden nog heftiger, spannender en hilarischer wanneer de acteur aangeeft ook te willen gaan regisseren.

  Met een groot aanbod aan Hollywoodacteurs en -actrices, dat graag een kleine rol in de film wilde spelen, moet deze film wel slagen, toch?

  Danny Collins - 25 juni

  De legendarische Al Pacino ('Say hello to my little friend!') speelt de rol van Danny Collins, die in de jaren 70 erg populair was als muzikant. De rockster besluit om zijn leven te veranderen nadat hij een 40 jaar oude brief ontvangt van John Lennon.

  Terwijl Danny op zoek gaat naar een nieuwe liefde, een hereniging met zijn zoon en het volgen van zijn passie, zien wij de komische avonturen van een muzikant die zijn leven wil beteren.

  Als geen van deze films je een beetje aan het lachen kan krijgen, zit je absoluut naar het verkeerde genre te kijken. Gelukkig hebben wij in de top 10 beste films voor juni 2015 ook andere genres: op de volgende pagina staan een paar films waar wij kippenvel van krijgen!

  Horrorfilms zijn het engst als we ons in de personages kunnen verplaatsen. De film Unfriended werd bestempeld als een nieuw soort horror. En eerlijk is eerlijk, wij worden toch wel een beetje angstig van de trailer.

  Wij kunnen dan ook met een (on)gerust hart zeggen dat niet iedereen op de redactie warm wordt van Unfriended en al helemaal niet van Insidious Chapter 3.

  Horrorfilms zijn niet voor iedereen weggelegd, maar de volgende twee films moet je eigenlijk wel gezien hebben, of je wilt of niet!

  Unfriended - 4 juni

  De film Unfriended speelt zich grotendeels af tijdens een groepsgesprek tussen een aantal jongeren, dat bevriend was met de jonge Laura Barns. Na een flink aantal drankjes gedraagt de dame zich zoals je zou verwachten.

  Er belanden alleen beelden van haar avonturen online. Door veel negatief commentaar pleegt Laura zelfmoord, waarna de vriendengroep een jaar later een groepsgesprek op Skype begint. Hierna zijn hun levens nooit meer hetzelfde, voor zolang ze nog duren.

  Bekijk hierboven de angstaanjagende trailer en laat ons weten of jij van plan bent ooit nog eens te gaan Skypen! De film heeft al twee prijzen gewonnen, waarvan één award voor de Meest Innovatieve Film op het Fantasia Film Festival in 2014.

  Insidious Chapter 3 - 25 juni

  Het verhaal van Insidious gaat verder bij een tienermeid en haar familie en gaat tegelijkertijd terug naar de eerste film. De film speelt zich namelijk af vóór het verhaal van de Lamberts en onthult meer mysteries van The Furtherâ.

  De psychisch begaafde Elise Rainier gaat er in de film mee akkoord om contact op te nemen met de doden, om zo een tiener te helpen die slachtoffer werd van een bovennatuurlijk wezen.

  Op de volgende pagina hebben wij nog een aantal spannende films voor je opgezocht. Geen horrorfilms dit keer, maar deze blockbusters zijn ook niet voor watjes weggelegd. Ga jij één van de volgende films bekijken?

  In het actiegenre staat één film boven aan de watchlist: Jurassic World. Het vervolg op de gebeurtenissen in Jurassic Park moeten de nostalgie en spanning die we gewend zijn terugbrengen.

  In juni kunnen we echter ook kijken naar de acteur Pierce Brosnan, die het opneemt tegen Milla Jovovich. De komende maand kan namelijk wel wat hete actie gebruiken om de temperaturen op te schroeven.

  Jurassic World - 11 juni

  Acteur Chris Pratt speelt de rol van Owen Grady, die het niet helemaal eens is met de werkwijze van Jurassic World. Nadat Jurassic World 10 jaar in business is, dalen de bezoekersaantallen en moet er een nieuwe attractie bedacht worden.

  Deze 'attractie' loopt echter gigantisch uit de hand en de taferelen die we kennen uit de eerdere films worden op spectaculaire wijze nieuw leven ingeblazen.

  Survivor - 25 juni

  Milla Jovovich speelt een Foreign Service Officer in Londen die een terroristische aanval in New York moet voorkomen. Tegelijkertijd moet ze vluchten voor verschillende personen, gespeeld door onder andere Pierce Brosnan, Dylan McDermott en Angela Basset.

  Deze willen het personage van Jovovich allemaal aanhouden, nadat ze opdraait voor de daden van een ander. Actievolle scènes, misleiding en een spannend verhaal beloven de kijker op het puntje van zijn of haar stoel te laten zitten. Bekijk vooral de trailer hierboven!

  Na een film vol met actie te hebben gezien, wil je soms even tot rust komen. Dat doe je natuurlijk door naar één van de films op de volgende pagina van de top 10 beste films voor juni 2015 te gaan!

  Acteur Ryan Reynolds boft maar met zo'n knappe vrouw als Blake Lively. En Michiel Huisman, de Nederlandse acteur, boft maar met een rol naast haar in de film The Age of Adaline.

  De film belooft een topper te gaan worden, maar is niet de enige dramafilm die deze zomer uitkomt: Dancing Arabs stamt uit 2014, maar komt op 4 juni uit in Nederland en vertelt een bijzonder verhaal. Ook Testament of Youth mag zeker niet worden vergeten.

  Dancing Arabs - 4 juni

  In Dancing Arabs wordt het verhaal verteld van de Palestijns-Israelische jongen Eyad, die op een prestigieuze kostschool in Jeruzalem mocht studeren. Hij probeert zich aan te passen aan de gemeenschap, maar worstelt met de taal, cultuur en zijn identiteit.

  Als hij bevriend raakt met de aan spierdystrofie lijdende Jonathan verandert zijn leven en wordt hij verliefd op een Joodse jongedame genaamd Edna. Wanneer Saddam Hoessein het land dreigt aan te vallen, wordt zijn leven een complete chaos en volgen we zijn verhaal.

  Testament of Youth - 11 juni

  Acteur Kit Harington kennen wij natuurlijk van Game of Thronesâ, maar speelt in de film Testament of Youth een heel ander soort strijder. De Britse Vera Brittain vertelt haar verhaal over opgroeien tijdens de Eerste Wereldoorlog en wordt verliefd op een soldaat.

  Het waargebeurde verhaal schetst de ervaringen die deze dame heeft meegemaakt tijdens deze verschrikkelijke tijd, waarin ze veel verloor wat haar dierbaar was maar dat uiteindelijk overwon.

  Vera ziet de man van wie ze houdt vertrekken en kan niet aan de zijkant blijven staan om toe te kijken. Ze vertrekt tijdens haar universitaire opleiding om als zuster te gaan werken in de Eerste Wereldoorlog.

  Na haar ongelofelijke avonturen keert ze terug naar haar de Universiteit van Oxford, om een wereld te helpen creëren waarin zo'n oorlog nooit meer kan plaatsvinden.

  The Age of Adaline - 18 juni

  Actrice Blake Lively speelt de rol van Adaline Bowman, die geboren wordt op 1 januari 1908 en vervolgens een normaal leven leidt met haar familie. Maar op een koude avond in 1935 wordt Adaline het slachtoffer van een tragisch ongeluk, waardoor ze nooit meer ouder wordt.

  Klinkt fijn, maar volgens Adaline is liefde onmogelijk in een leven waarin je niet samen oud kan worden. Totdat haar leven opnieuw verandert, ditmaal vanwege een persoon.

  De Nederlandse acteur Michiel Huisman speelt de rol van Ellis Jones, die bij de eerste blik op Adaline hopeloos verliefd wordt. Weet Ellis het leven van Adeline na jaren van eenzaamheid zo te veranderen dat haar onsterfelijkheid er niet meer toe doet?

  Er is natuurlijk maar één manier om daar achter te komen. Bekijk de film vanaf 18 juni in de bioscoop en laat ons weten wat jij van dit bijzondere verhaal vindt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.