Top 10 beste films voor februari 2017 - Oscar maand!

Article
woensdag, 01 februari 2017 om 15:16
xgn google image
Het is februari en dat betekent dat de crème de la crème op gebied van filmprijzen wordt uitgereikt. Verschillende kanshebbers zijn al verschenen, maar ook deze maand zullen er nieuwe films vertoond worden in de bioscopen. Ben je meer van de blockbusters, niet getreurd: er is genoeg! Lees het in de top 10 beste films voor februari 2017!

A Monster Calls - 2 februari

Op het eerste gezicht lijkt dit een kinderfilm, maar ook volwassenen zullen zich vergapen aan het fantasierijke verhaal van regisseur Juan Antonio Bayona. In het verhaal volgen we de 12-jarige Conor (Lewis MacDougall) die gedwongen bij zijn onaardige oma moet wonen. Zijn moeder (Felicity Jones) is ernstig ziek, zijn vader zit duizenden kilometers verderop en op school wordt hij gepest.
Na wat merkwaardige gebeurtenissen vindt Conor een bondgenoot in een groot monster (Liam Neeson). Elke avond komt hij op bezoek om de jongen verhalen te vertellen. Samen met het monster begint Conor aan een avontuur gepaard met hoop, moed en waarheid om zijn nachtmerrie onder ogen te komen. Het is tijd de realiteit te accepteren, maar zal hem dat lukken?

The Great Wall - 2 februari

Het verhaal speelt zich af bovenop de Chinese Muur, die hedendaags gezien kan en mag worden als het meest iconische bouwwerk ter wereld. Een dappere eenheid zal strijden voor het volk, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Matt Damon speelt de hoofdrol in deze eenheid en de regie ligt in de handen van Zhang Yimou. Dit zegt je misschien niets, maar hij is één van de betere visuele stylisten en dat belooft een spektakel!
Het verhaal is wel ietwat anders dan dat de historici onder ons gewend zullen zijn. De muur is namelijk gebouwd om kwaadaardige monsters tegen te houden, die om de 60 jaar opduiken. Maar wat nou als de kwaadaardige golf eerder blijkt te komen dan verwacht?
105309

The Lego Batman Movie – 8 februari

Drie jaar na het wereldwijde succes dat De LEGO Film met zich meebracht, verschijnt deze maand dan eindelijk het volgende deel. Ditmaal speelt Batman (Will Arnett) de hoofdrol in zijn eigen bioscoopavontuur, dat zowel voor jong als oud een pretje zal zijn om naar te kijken. Er ligt gevaar op de loer in Gotham City, maar natuurlijk is Batman daar om zijn geliefde stad te redden.
Dit gaat niet zomaar en hij zal daarom ook zijn houding drastisch moeten veranderen wil hij de Joker en zijn snode plannen weten te verslaan. Voor het eerst zal Batman moeten leren samenwerken en misschien zou zo nu een relaxed dagje vrij nemen ook geen kwaad kunnen!

Rings - 9 februari

In 2005 verscheen het tweede en tevens laatste deel uit de ‘The Ring’ reeks. Mocht je even niet meer weten waar het over ging: Samara kroop uit een televisie na het bekijken van de videotape en de gemiddelde kijker kreeg daarna dagenlang nachtmerries. Ondanks het feit dat de reeks klaar leek, keert Samara opnieuw terug en in de digitale wereld heeft dit nog meer impact.
Het concept is hetzelfde: er duikt een video op en iedereen die deze bekijkt, zal binnen zeven dagen dood zijn. Deze keer volgen we het perspectief van Sky (Aimee Teegarden), die het portaal heeft geopend. Zal ze kunnen ontsnappen aan de vloek van Samara?
105310

Fifty Shades Darker – 9 februari

Hoewel Fifty Shades of Grey een totale flop bleek en het vervolg aan een zijden draadje hing, is hier dan toch het vervolg. Zowel de acteurs als de makers beloven een beter stuk, met meer diepgang en actie. We volgen opnieuw het verhaal van Anastasia Steele (Dakota Johnson), die haar leven probeert op te pakken na haar relatie met Christian Grey (Jamie Dornan).

Christian legt zich daar echter niet zomaar bij neer en doet er alles aan om Anastasia terug te winnen. Ditmaal helemaal zoals Anastasia dat wil. Na veel wikken en wegen, beginnen ze toch aan hun normale relatie. Maar hoe houd je een relatie tot stand met iemand die een duister verleden met zich meedraagt?

Silence – 9 februari

Liam Neeson en Andrew Garfield schitteren samen op het witte doek in de nieuwe film Silence. De geliefde mentor (Liam Neeson) raakt vermist in Japan en zijn twee jonge volgelingen willen niets liever dan hem vinden. Maar in de 17de eeuw waren de regels en vervoersmiddelen wel ietwat anders dan nu, waardoor het een reis vol gevaren blijkt.

Het aangrijpende, spirituele en vooral zenuwslopende verhaal neemt je als kijker mee op de reis die de jongens afleggen. Alles draait om uithoudingsvermogen én de kracht van hun geloofsovertuiging. Lukt het ze om hun mentor te vinden?
105311

John Wick 2 – 9 februari

Na het succes van het eerste deel, dat in 2014 in de bioscopen verscheen, moest de studio geld hebben gezien. Want opnieuw kruipt Keanu Reeves in de huid van John Wick in een nieuw avontuur vol actie. De sluipmoordenaar wil graag met ‘pensioen', maar zal dit nog even uit moeten stellen wanneer een ex-collega de macht probeert te grijpen in een schimmige organisatie.
Door een bloed-eed die eerder werd afgelegd, reist John of naar Rome om zijn collega te helpen. Maar al snel stuit hij op verschillende moordenaars en begint er een bloedstollende strijd. Houd je van actie en adrenaline? Dan zit je goed, want dit deel belooft nog meer spektakel!

T2 Trainspotting – 12 februari

Na twintig jaar komt Trainspotting met een tweede deel. Er is veel veranderd, maar toch zijn er ook veel gelijkenissen te vinden. Wanneer je deel één al een tijdje niet hebt gezien, is misschien een marathon wel een leuke bezigheid! Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar Schotland om zijn vrienden te ontmoeten. En ja, dit zijn de originele karakters met de originele acteurs!
105312 1

Jackie – 16 februari

Jackie is geregisseerd door Pablo Larraín en is in de run voor 3 Oscar beeldjes. Natalie Portman schittert als Jaqueline Kennedy en werd daarom beloond met de nominatie voor Best Actress in a Leading Role. Ook is de film genomineerd voor Best Costume Design en Best Music (Original Score). Dit alleen bewijst al dat het de moeite waard is hem te bekijken!
De film draait, zoals de titel het al voorspelt, om Jackie. Wanneer haar man wordt vermoord in 1963 probeert Jacqueline Kennedy zo sterk mogelijk te blijven tijdens een zware periode van rouw. Ze zoekt naar de beste manier om haar kinderen bij te staan en om de geschokte wereld gerust te stellen. De reputatie van haar man moet beschermd worden, om zo netjes de geschiedenisboeken in te gaan.

The Space Between Us – 23 februari

Leven op Mars is mogelijk in de nieuwste film The Space Between Us. Gardner (Asa Butterfield) is namelijk de eerste mens geboren op de planeet Mars na de vestiging van een team astronauten. Het nadeel is: hij is de enige persoon die nog nooit een voet op aarde heeft gezet. De moeder van Gardner overleed tijdens de geboorte en hij groeide daarom op als wees op een vreemde planeet.
Hij leeft stilletjes en heeft nog nooit contact gehad met de aarde. Tijdens de zoektocht naar informatie over zijn vader, raakt hij aan de praat met Tulsa (Britt Robertson). Niet in het echt, maar via een chatprogramma. Na veel gezeur krijg Gardner eindelijk de kans om af te reizen naar de aarde, maar niemand weet of de jongen wel kan functioneren op een andere planeet...