Dit zijn de 10 beste FIFA covers ooit!

Article
vrijdag, 21 augustus 2015 om 15:07
xgn google image
Met FIFA 15 releasde EA alweer zijn 22e FIFA-game. Sinds 1993, toen de eerste FIFA uitkwam (FIFA International Soccer) staat de game al bekend om zijn prachtige graphics en mooie animaties. Elk van die 22 jaren waren er prachtige FIFA covers. Maar welke zijn nu de mooiste? In deze special lees je het!
Dat de FIFA serie is geëvolueerd van Pacman achtige graphics tot de game die nu in de schappen te vinden is, moge duidelijk zijn. Niet alleen de penalty's veranderden, maar ook het realisme, de A.I., de animaties en het 'levende' veld. Je kunt nu bijna Louis van Gaals Nederlands-Engelse spreekwoorden horen en regelmatig krijg je een walm van Cristiano Ronaldo's aftershave te ruiken. Dat terzijde, is het nu tijd voor het begin van onze top tien FIFA covers. Veel leesplezier!

10. FIFA International Soccer

Voor EA begon het allemaal in 1993, toen FIFA International Soccer verscheen. Met op de cover de Brit David Platt en de Pool Pjotr Swierczewski. De game werd goed ontvangen en sindsdien is er elk jaar een FIFA-game verschenen, soms zelfs meerdere keren per jaar.
77198 2

9. FIFA 99

Iedereen kent Dennis Bergkamp natuurlijk van zijn legendarische goal in de kwartfinale op het WK van 1998 tegen Argentinië, met het eveneens legendarische commmentaar van Jack van Gelder. Na een uitstekend seizoen bij Arsenal en een ontzettend goed WK was Dennis Bergkamp de eerste Nederlander die in zijn eentje op de wereldwijde FIFA-cover stond.
77200 2

8. FIFA 2000

2000 zou 'ons' jaar worden. Met het EK in eigen land zouden we voor het eerst sinds 1988 Europees kampioen worden. Helaas liep het niet zo als gehoopt, mede door een gemiste penalty van Jaap Stam. Of dat kwam omdat hij op de cover van FIFA 2000, of omdat hij zijn laatste potje FIFA verloren had van zijn vrouw stond zullen we nooit weten...
77202 1

7. FIFA 06

Op de cover van FIFA 06 stonden twee absolute topvoetballers, Ronaldinho en Wayne Rooney. Niets bijzonders, zou je denken. Ware het niet dat dit duo wel erg vaak op de cover stond. Op maar liefst 5 covers stonden zij samen geposeerd, Wayne Rooney had er nog twee meer met Kàka, de Braziliaanse voetballer van weleer. Tevens was dit de eerste FIFA die op een nieuwe generatie consoles werd gereleased, namelijk op de PS2 en Xbox.
77265 1

6. FIFA 10

Eindelijk verandering op de cover! Ookal prijkt Rooney's tronie nog steeds op de cover, Ronaldinho is ingewisseld voor Theo Walcott, destijds spelend voor Arsenal, en Frank Lampard, destijds spelend voor Chelsea. Een andere benaming zou kunnen zijn: FIFA 09 Premier League Edition, aangezien dit illustere trio alledrie in de Premier League uitkomt.
77266 1

5. FIFA 11

Voor alweer het zesde jaar zien we Wayne Rooney op de cover prijken van een FIFA-game. Ditmaal wordt hij niet geflankeerd door Frank Lampard en Theo Walcott, maar door de Braziliaanse voetballer van weleer Kàka, nadat hij een aantal magnifieke jaren bij AC Milan had gedraaid.
77319 1

4. FIFA 13

In FIFA 13 werd Wayne Rooney bedankt voor de eer en werd de op dat moment - en volgens velen nog steeds - beste voetballer ter wereld op de cover gezet: Lionel Messi, spelend voor FC Barcelona en het Argentijnse nationale elftal. Tevens werd er een begin gemaakt aan een nieuwe serie boxsets: Messi zal ook op de cover van FIFA 14, 15 en 16 komen te staan.
77320 1

3. FIFA 97

FIFA 97 staat vooral bekend omdat er de eerste radicale veranderingen werden doorgevoerd: voor het eerst kon je zaalvoetballen in een FIFA-game en kon je staand uittrappen met je keeper. Helaas is de cover atleet in de vergetelheid geraakt, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben.
77321 1

2. FIFA 12

In FIFA 12 staan niet alleen Wayne Rooney en Kàka op de cover, het wordt tevens gezien als de beste FIFA-game die ooit verschenen is. De uitstekende graphics, het hoge gehalte van realisme en de goede A.I.: mede door deze drie dingen wordt FIFA 12 als de beste ooit gezien. Naast dit al was dit tevens de laatste FIFA-cover waar Rooney opstond.
77330 2

1. FIFA 16

'FIFA 16, maar die is nog niet eens uit!' Horen we jullie al denken. Het is inderdaad waar dat FIFA 16 pas over dik een maand uitkomt (25 spetember), maar toch is deze box art de mooiste die er is. Dat komt namelijk, omdat er voor het eerst in de geschiedenis van FIFA, er een vrouw op de cover staat. De eer is aan Stephany Catley, een Australische profvoetbalster uitkomend voor Westfield Matildas. Let wel: dit is de box-art van Australië, maar toch..

Populair Nieuws