Top 10 beste FIFA 18 Icons - Spelen met oude helden

Article
vrijdag, 08 september 2017 om 18:00
xgn google image
Waar we in de laatste paar FIFA games voor de Xbox One konden spelen met de zogenaamde Legends, zijn deze in FIFA 18 uit de game gewerkt. In die plaats krijgen we nu de Icons voor alle platforms. Feitelijk zijn ze hetzelfde, maar net iets anders ingevuld. Wij zetten de tien beste FIFA 18 Icons voor je op een rij.
Het aantal Icons in FIFA 18 ten opzichte van de hoeveelheid Legends in FIFA 17 is drastrisch gedaald. Zo zijn legendes als Franz Beckenbauer en George Best niet meer terug te vinden in EA's nieuwste footie.
Betekent dat dan dat er ook veel minder kaarten aanwezig zijn? Nee, want EA Sports heeft er handig op ingespeeld door elke Legend drie kaarten te geven. Eentje voor het begin van zijn carrière, eentje voor op het hoogtepunt en één uit de herfst van de Legends loopbaan. Zo krijg je drie verschillende ratings voor dezelfde speler.

10. Thierry Henry - 93

De Franse spits in de zomer van 1999 door landgenoot en manager Arsene Wenger naar Arsenal gehad. Daar hadden de Londenaren geen spijt van, want Herny scoorde er flink op los. Met Frankrijk werd Henry wereldkampioen in 1998 en Europees kampioen in 2000. Een succesvolle carrière dus, die hem, naast Arsenal, ook langs grote clubs als AS Monaco, Barcelona en Juventus liet gaan.
119368

9. Ruud Gullit - 93

Eén van de meest populaire legends uit de vorige FIFA's keert terug als Icon in FIFA 18. We hebben het natuurlijk over onze eigen assisstent bondscoach Ruud Gullit. De aanvallende middenvelder speelde in zijn carrière de Nederlandse topclubs Feyenoord en PSV, maar bereikte de wereldtop eind jaren 80 toen hij bij AC Milan gloreerde. Gullit maakte in de EK finale van 1988 de openingstreffer tegen de Sovjet-Unie.
119371

8. Marco van Basten - 93

De andere held van 1988 keert ook weer terug met een Icon kaart. Marco van Basten maakte in het begin van zijn carrière al furore door als speler van Ajax meermaals topscorer van Nederland te worden, maar groeide rond 1990 uit tot een wereldspits bij AC Milan. Zijn loopbaan kende alleen een pijnlijk einde, aangezien Van Basten in 1995 door blessureleed aan zijn enkel noodgedwongen moest stoppen
119374

7. Lothar Matthäus - 93

De meest gehate Duitser in Nederland behoort ook tot de tien beste FIFA 18 Icons. Lothar Matthäus is namelijk hoogstpersoonlijk de uitvinder van de Schwalbe. Hij begon er mee op het WK van 1986, toen hij de Deense PSV'er Frank Arnesen een rode kaart aansmeerde. In 1999 herhaalde hij dit kunstje door een schwalbe te begaan, waarna Mark van Bommel van het veld gestuurd werd.
Ondanks dat is Matthäus wel uiterst succesvol. Hij werd met Bayern München zevenmaal Duits landskampioen, won ook één kampioenschap met Internazionale uit Milaan en pakte ook het EK van 1996 met zijn land. Succesvol, ongelofelijk goed, maar met een zwart randje.
119375

6. Lev Yashin - 94

Voor Lev Yashin duiken we even de jaren 60 in. De doelman uit de voormalige Sovjet-Unie speelde zijn hele loopbaan (1950 tot en met 1971) voor Dinamo Moskou en wordt gezien als één van de beste keepers ooit. Niet gek, gezien zijn statistieken. In zijn carrière heeft Yashin namelijk 401 wedstrijden gespeeld, 275 zijn doel schoon gehouden en 150 penalty's gestopt.
119380

5. Paolo Maldini - 94

Heb je het over AC Milan, dan heb je het ook over Paolo Maldini. Die twee zijn namelijk één. Maldini speelde namelijk 25 seizoenen lang voor de Italiaanse topclub, van 1985 tot en met 2009. In die jaren was hij met het winnen van het Italiaanse kampioenschap (7x), de Europa Cup 1 (5x) en de Wereldbeker (2x) uiterst succesvol.
De verdediger stopte dus pas in 2009, toen hij 41 jaar oud was. Voor een voetballer een hele hoge leeftijd, maar Maldini was ondanks die leeftijd al jaren een vaste basispeler. Niemand keek dan ook verbaasd op toen AC Milan bekendmaakte het rugnummer 3 nooit meer aan iemand anders dan een Maldini uit te reiken.
119381

4. Ronaldinho - 94

Toen in de aankondigingstrailer van de FIFA 18 Icons Ronaldinho opeens verscheen, werden FIFA spelers gelijk enthousiast over de nieuwe kaarten in Ultimate Team. Ronaldinho is immers een legendarische speler, die in het vorige decennium furore maakte bij vooral Paris Saint-Germain en FC Barcelona.
De Braziliaanse middenvelder was een inspiratiebron voor die vele jonge jongetjes aan het voetballen bracht. Hij bracht namelijk het straatvoetbal naar het veld en dolde tegenstanders suf. Harstikke verdiend dus dat Ronaldinho één van de beste FIFA 18 icons is.
119382

3. Ronaldo - 96

De Braziliaanse of "echte" Ronaldo, zoals hij vandaag de dag wordt aangeduid, maakt ook zijn rentree in FIFA als Icon. De spits kwam in 1994 naar Europa om voor PSV te spelen, maar vertrok al snel richting FC Barcelona om de wereldtop te bestormen. En dat ging hem goed af.
Zo was hij ronduit geniaal op de WK's van 1998 en 2002, waarvan hij de laatste met Brazilië zelfs wist te winnen. Zijn carrière ging echter als een nachtkaars, nadat hij tijdens zijn periode bij Real Madrid steeds dikker en dikker werd.
119383

2. Diego Maradona - 97

Eén van de beste spelers ooit behoort dus ook tot één van de beste FIFA 18 Icons. De Argentijn veroverde in de jaren 80 de wereld door zijn geniale spel en dribbelkwaliteiten die hij op de verscheidene WK's tentoonstelde. Vooral op het WK van 1986 was de kleine dribbelaar geniaal door twee wereldgoals te maken tegen Engeland en zijn land hoogstpersoonlijk naar de winst te leiden.
119384

1. Pelé - 98

Pelé is in FIFA 18 dus weer de beste legende, maar nu zelfs met een nog hogere rating dan in FIFA 17. Hij is nu namelijk beoordeeld op 98 en dat is logisch als je op zijn carrière terug kijkt. Pelé speelde tijdens zijn loopbaan maar voor twee clubs: Santos en New York Cosmos. Bij eerstgenoemde scoorde hij, inclusief oefenwedstrijd, meer dan duizend keer.
Zijn wedstrijden bij de Braziliaanse nationale ploeg waren desalniettemin nog mooier. Zo was hij op het WK van 1958, toen Pelé pas zeventien was, al enorm belangrijk, maar ook op de WK's van 1962 en 1970 was het Braziliaanse wereldwonder de vooruitgeschoven leider van zijn land. Met Pelé als basisspeler pakte Brazilië dan ook drie wereldtitels. Een absolute wereldspeler dus.

Top 10 beste FIFA 18 Icons

Dit waren de tien beste FIFA 18 Icons, maar gelukkig zijn dit ze niet allemaal. Zo zitten spelers als Frank Rijkaard, Patrick Kluivert, Michael Laudrup, Jay-Jay Okocha en Jari Litmanen ook in de games. Genoeg FIFA 18 Icons om uit te kiezen dus!