Top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps voor de remake

  Call of Duty 4 Modern Warfare is een klassieker die elke CoD-veteraan in zijn collectie heeft staan. Er wordt al jaren door de community gevraagd om een heruitgave van dit deel en sinds gisteren lijkt er gehoor aan gegeven. De top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps waarmee we terug in de tijd gaan, vind je hier.

  Call of Duty 4 Modern Warfare wordt beschouwd als een van de beste Call of Duty games die ooit gemaakt is. Het beste van twee werelden werd namelijk gecombineerd. Een herinneringswaardige singleplayer en een revolutionaire multiplayer bezorgden miljoenen mensen veel speelplezier, in een shooter die meer sfeer bevat dan de hedendaagse games. Daarbij was het zo dat de eerste Modern Warfare game simpel in concept en keuzes was, waarbij het puur om de gameplay ging en niet om de cosmetische aanpassingen en killstreaks.

  Gisteren is uitgelekt dat de titel van de nieuwe CoD-game, "Infinite Warfare" gaat worden. Maar wat waarschijnlijk nog meer vuur op deed laaien, was het feit dat er op de foto ook een opmerking stond over een Modern Warfare remake! Activision bevestigde het nieuws enigszins, door met een passende tweet te komen en later nog de iconische woorden "Stay Frosty" te tweeten.

  Al het nieuws lijkt dus enigszins bevestigd te zijn en dat is voor ons genoeg aanleiding om terug te kijken op de oorsprong van de populaire Call of Duty franchise. Daarom krijg je hier de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps voorgeschoteld, waar je hopelijk aan het eind van het jaar weer mee bezig kan zijn.

  10. Showdown

  De binnenplaats van een terroristische groepering is nou niet bepaald de gezelligste plaats om je in te begeven. De map geeft je een waar woestijn gevoel, waarbij ook de nodige propaganda aanwezig is. De conflicten in Showdown staan zo erg op het netvlies gebrand, dat deze tot de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps behoort.

  De gevaarlijkste plaats was het open plein zelf, waar een beeld van een dictator de broodnodige dekking bood. Spelers die het plein durven te doorkruisen, zullen het vuur aan de schenen gelegd worden. De galerij was een waar broednest van mensen die een toevlucht zochten, maar dit eindigde vaak niet in een veilige schuilplaats.

  9. District

  Een chaotische markt waar kippen je om de oren vliegen, klinkt als een Bollywood film. Zo voelde District dan ook als je je over de doeken van de kraampjes voortbewoog, terwijl de kogels je om de oren vlogen. Vanwege de hoge replay waarde hoort deze map sowieso in de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps.

  Op deze map waren er altijd een paar punten waar je geen krekel hoorde, maar zaten ook locaties waar er een constant gekletter aan geweerschoten aanhield. Het meest gevaarlijke pad was het gebied waar auto’s geparkeerd stonden. Eén granaat of claymore was maar nodig om een enorme explosie te ontsteken.

  8. Wetwork

  Een enorm vrachtschip in een storm vormde de setting van Wetwork. Deze map liet maar blijken wie de landrotten zijn en wie de piraten. Door de grote zeecontainers heen, kon je je manoeuvreren naar een van de kabines van het schip, of de brug! De gameplay werd ook nog een stuk intenser, omdat de map zich ’s nachts afspeelde, waardoor vijanden niet van vrienden te onderscheidden waren.

  Op Wetwork kwam je ogen tekort. Mensen lagen op zeecontainers, beschoten je vanuit de kapiteinshut of zaten verscholen achter een van de trappen, die volstonden met claymores. Sniper, shotgun, submachinegun, letterlijk elk wapen was een goede keuze in deze tot de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare behorende maps.

  7. Broadcast

  Een televisiestation in het Midden Oosten is niet per definitie achterstallig. Over persvrijheid gesproken, in deze Call of Duty map zijn de media het middelpunt van jouw slagveld. De map bevatte genoeg ruimtes om in te verdwalen, waarbij iedere doorgang een valsstrik kon zijn. Het hoogtepunt is de mediazaal, waar je jezelf gemakkelijk, tussen de enorme hoeveelheid televisies en bureaus, kon verstoppen.

  De brandhaard van de map was de grote welkomsthal die veel gebieden met elkaar verbond. Als je hier naar binnen rende, had je niet lang te leven. De balkons stonden meestal vol met mensen die met alle plezier een regen aan kogels deden neerkomen. Behalve dit gebied, was ook het dak zeer berucht, aangezien hier vaak de campers lagen.

  6. Strike

  Een verlaten stad in het Midden Oosten vormde het strijdtoneel voor miljoenen spelers. De map was zelfs zo erg in trek, dat er al een keer een remake van Strike is uitgebracht. Het linke aan Strike waren de verschillende T-splitsingen, die bij de ene kant uitmondden in een perfecte vestiging en aan de andere kant in een hoop kleinere gebouwen waar op verschillende niveaus gevochten werd.

  Strike was een map waar snelheid het sleutelwoord was. Je moest blijven bewegen om te overleven, anders werd je klem gezet. Deze map hoort thuis in de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps, omdat het uit een hoop diverse elementen bestond.

  5. Crossfire

  Wie kent de map Crossfire nou niet? Een enorm lange straat die met een flauwe helling naar beneden loopt. Aan beide kanten werd de weg vergezeld door rijen aan winkels, waarbij elk van deze gebouwen kon dienen als dé perfecte verstopplaats. Aan beide uiteinden van de weg was er ook nog een vertakking te vinden, waar iets minder gestreden werd.

  Je zag nooit iemand over de weg heen rennen, want iedereen die daar maar een stap op durfde te zetten, werd gelijk uit zijn schoenen geblazen. In plaats daarvan vonden de gevechten vaak plaats in de gebouwen bovenaan de heuvel. Het was namelijk mogelijk om van balkon naar balkon te springen, als het je iets te heet onder de voeten werd. Zo’n gok werd ofwel beloond met het veiligstellen van jouw leven, of met een duikvlucht naar beneden op de stoeptegels.

  4. Crash

  Crash is een van die maps die je voor altijd bij zal blijven. Een winkeldisctrict in het Midden-Oosten waarbij een neergestorte helikopter de eyecatcher van het gebied is. Het toffe aan deze map is de grote diversiteit aan schuilplaatsen en niveauverschillen tussen de verschillende gebouwen. Alleen de echte waaghalzen durfden zich rondom de helicopter te begeven, want dit leidde vaak tot een snelle dood.

  Crash zat tot de nok toe vol met knelpunten. Aan de ene kant van de map bevond zich een lange weg, de back alley, die een paradijs voor snipers vormde. Daarnaast was het hoogste gebouw, de toren, een van de belangrijkste locaties van de gehele map. Vanuit hier kon je zowel het middelpunt met de gecrashte helikopter zien, als de route via de achterkant.

  Crash werd al snel een van de populairdere maps en behoort daarom tot de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps.

  3. Creek

  Creek is de meest adembenemende map van de eerste Call of Duty Modern Warfare en tevens de grootste. Het slagveld speelt zich af in de natuur, wat onverwachte opties teweegbrengt. Als een ware mijnwerker kan je jou door een grot begeven om snel aan de andere kant van de map te komen. Mocht je niet zo underground zijn, dan kan je altijd nog het smalle klifpad nemen, waar een verkeerde stap eindigt in een dodelijke val op de rotsen.

  Ook Creek kende een aantal punten waar de community zich het meest verschanste. Het dorpje, waar houten palisades uit de grond staken, was het mikpunt van velen, maar de grootste gevechten vonden toch wel ondergronds plaats. Een rustig rondje door de natuur zat er in ieder geval niet in, aangezien spelers in camouflagepak her en der verspreid lagen tussen de struiken.

  2. Pipeline

  Als je zegt “Call of Duty 4 Modern Warfare remake”, dan zeggen wij Pipeline! Deze map is naar ons idee een van de tofste en meest iconische virtuele slagvelden die er te vinden is. Twee grote loodsen zijn verbonden met een netwerk van pijpleidingen waar je door heen kan kruipen om een verrassingsaanval uit te voeren. Ook was het in deze map mogelijk om het dak van een van loodsen te beklimmen, maar een lange levensduur was hierbij niet gegarandeerd.

  Alles aan deze map ademt de typische sfeer uit van de eerste Modern Warfare. Een gebied dat levendig had moeten zijn, opeens verwaarloosd en gebruikt als terrein om oorlogen op af te laten spelen. Pipeline in een opgewaardeerde versie zal in ieder geval zeer welkom zijn.

  1. Overgrown

  Overgrown is de meest iconische map die de game bevat en verdient de eerste plaats in de top 10 beste Call of Duty 4 Modern Warfare maps. Overgrown is een zeer toffe map waarbij twee gebieden worden gescheiden door een nagenoeg lege beek. De hele setting speelt zich af op het platteland, die gevuld is met boerderijen, een maaiveld en een klein dorpje.

  Op deze map waren een aantal 'hete' gebieden te vinden waar altijd wel actie plaatsvond. De eerste had plaats aan kant van het dorp, waar een groot herenhuis de ideale plek was om het allesziende oog te spelen. Een ander cruciaal knelpunt was het middelpunt van de map, waar een huis stond die bereikbaar was vanuit te beek. Het laatste punt des doods was de boerderij aan het maaiveld, waar je maar beter niet langs kon lopen anders was je doorzeeft met kogels.

  De spanning druipt werkelijk overal van deze map af, aangezien Overgrown aanvoelt als een potje verstoppertje spelen. Er zijn erg veel plekken waar je ongezien langs kan bewegen en geheime sluiproutes die je kan nemen naar hogere punten in de map. Als speler liggen in het maaiveld, de beek of in het pompstation levert heel zenuwslopende momenten op, waarbij de adrenaline keer op keer door je lichaam giert. Deze map moet absoluut terugkomen dit jaar.

  Naast deze fantastische mappen uit de eerste Modern Warfare verdienen er natuurlijk nog veel meer Call of Duty mappen een remake. Wat Call of Duty Infinite Warfare exact in zal houden, is dus nog even spannend. Maar het kan niet al te lang meer duren voordat er meer informatie over bekend wordt.

  Call of Duty 4: Modern Warfare

  Verkijgbaar vanaf 9 november 2007

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.