Top 10 beste animatiefilms

Article
zaterdag, 14 november 2015 om 13:03
xgn google image
Er zijn afgelopen jaren een hoop gave animatiefilms gemaakt en er zullen er alleen maar meer volgen in de toekomst. Wij vonden het tijd voor een top 10 beste animatiefilms tot nu toe.
Animatiefilms zijn vaak leuk vermaak voor jong en oud. Ook zijn ze erg toegankelijk en iedereen kan er wel wat uit halen wat hij of zij tof vindt. Wij kwamen eerder al met een lijstje beste animatiefilms op Netflix, maar dit lijstje wordt nu uitgebreid naar de top 10 beste animatiefilms!

10. Up

De film Up gaat over de oude knorrige ballonnenverkoper Carl Fredricksen, die altijd al de droom heeft gehad om de wereld rond te reizen, maar nu op 78-jarige leeftijd zijn leven voorbij ziet schieten. Carl kan geen genoegen nemen met het idee dat hij nooit een dergelijke reis heeft gemaakt, dus besluit hij op aparte wijzeairs toch zijn dromen werkelijkheid te laten worden.
Hij bevestigt duizenden ballonnen aan zijn huis en vliegt op deze manier naar de Zuid-Amerikaanse jungle. Wat hij niet doorheeft, is dat hij het 8-jarige padvindertje Russell heeft meegenomen als verstekeling. In het begin botsen de twee verschillende persoonlijkheden wat met elkaar, maar gaandeweg bouwen zij een hechte band op!

9. The LEGO Movie

De LEGO film draait om de enorm normale bouwvakker Emmet, die woont in Bricksburg. Dit is een duister stadje dat geleid wordt door Lord Business. Hij zorgt ervoor dat iedereen netjes in de pas loopt en niemand daarbuiten treedt.
Tovenaar Vitruvius is het in het begin van de film niet gelukt om de gevreesde lijmsubstantie Kragle uit de handen van het kwaad te houden. Ondertussen weet men niet dat Lord business kwaadaardige plannen heeft met Kragle, waar hij alles mee wil vastlijmen.
Tijdens het werk wordt Emmet afgeleid door het LEGO-meisje Wyldstyle. Voor het eerst bouwt hij hierdoor iets wat niet op de tekening staat. Door een aantal omstandigheden wordt Emmet gezien als the Special en gaat hij met Wyldstyle en tovenaar Vitrivius op avontuur, om Lord Business te stoppen van het kwaad!
De LEGO film is een echte aanrader, met als boodschap dat het goed is om open te staan voor nieuwe ervaringen. Op het eerste gezicht lijkt een film over LEGO wat inhoudsloos, maar er zit dus een goede betekenis achter.

8. Despicable Me

In Dispicable Me gaat het om Gru, die koste wat het kost de grootste schurk van de wereld wil worden en hij hier alles aan doet. Dit heeft als reden dat hij hiermee eindelijk respect van zijn moeder probeert af te dwingen. In zijn ondergrondse schuilplaats heeft hij een grote hoeveelheid kleine, onhandige, gele wezentjes tot zijn beschikking, minions genaamd.
De rivaal-schurk van Gru is Vector. Om Gru te overtreffen en te vernederen steelt Vector de Pyramide van Gizeh. Dit wil Gru niet over zich heen laten komen en bedenkt een groter kwaadaardig plan.
Hij is van plan de maan te stelen. Hier is echter veel geld voor nodig, wat de bank hem alleen wil geven als hij de krimpstraal kan laten zien die hiervoor nodig is.
Gru ziet dat drie weesmeisjes heel makkelijk binnenkomen bij Vector. Zij proberen hem namelijk koekjes te verkopen. Gru besluit de meisjes te adopteren voor zijn eigen belang: het stelen van Vector zijn krimpstraal.
De meisjes zijn in de eerste instantie gewoon instrumenten om Gru zijn snode plannen uit te kunnen voeren, maar hier komt verandering in. Hij begint steeds meer om zijn adoptiekinderen te geven. Zal hij het licht gaan zien en voor het juiste kiezen?
Despicable me is een animatiefilm met veel humor en een hartverwarmende plot twist, daarom komt hij op 8 in de top 10 beste animatiefilms!

7. The Incredibles

In de top 10 beste animatiefilms vinden we The incredibles. Deze gaat over een familie vol met superhelden. Bob Parr was voorheen een wereldberoemde superheld. Zijn naam was Mr. Incredible.
Nu heeft hij zijn superheldenleven op een lager pitje gezet en woont hij samen met zijn vrouw, die ook een superheldenverleden heeft. Hij heeft drie kinderen: Violet, Dash, en baby Jack-Jack, waarvan de eerste twee alleen superkrachten zouden bezitten.
Bob zou niets liever willen dan nog eens in actie te komen. Hier krijgt hij de kans voor wanneer hij zijn baan verliest als verzekeringsmedewerker, en een op hol geslagen robot op een eiland mag gaan tegenhouden. Bob komt steeds meer in vorm, en krijgt meer opdrachten.
Wanneer hij weer naar het eiland afreist om een nog sterkere robot te verslaan, komt hij erachter dat zijn grootste vijand Syndrome de robots bouwt, om uiteindelijk Bob een kopje kleiner te maken. Ondertussen ontdekt Helen dat Bob niet meer werkzaam is bij het verzekeringsbedrijf en hij weer superheldenwerk doet. Helen besluit meteen te gaan. Violet en Dash komen als verstekeling mee.
Syndrome schiet het vliegtuig neer, en de drie overleven het. Op het eiland vecht de familie Incredible tegen de handlangers van Syndrome en wordt gevangen genomen. Hier worden de plannen van Syndrome onthuld: Hij wil de robot loslaten op de stad Metroville. De familie weet zich los te weken van het gevangenschap, maar zullen zij de stad kunnen redden?
Een grappige parodie op superheldenfilms, die laat zien dat op sommige momenten teamwork van essentieel belang is.

6. Monsters Inc.

In de top 10 beste animatiefilms staat Monsters Inc. op 6! Het verhaal van Monsters inc begint in een andere wereld, die bevolkt is met monsters.
In deze wereld staat een fabriek genaamd Monsters Inc., waar energie voor de monsterwereld wordt opgewekt. Het enige wat deze fabriek draaiende houdt is de angstkreten van kinderen, wanneer ze ergens van schrikken.
Om energie op te wekken gaan monsters door speciale deuren naar de normale wereld om kinderen te laten schrikken. Dit is volgens monsters een gevaarlijk klusje, omdat de kinderen een gevaar zouden vormen voor de monsters, omdat deze giftig zouden zijn.
Sulley, het grote blauwe harige monster wordt op een dag gevolgd door een klein meisje, die in de monsterwereld belandt. Wanneer Sulley het meisje wil terugbrengen, is de deur al terug in de opslagruimte.
Sulley’s vriend Mike Wazowski helpt hem om een plan te bedenken om het meisje terug te krijgen naar haar wereld. Ze noemen haar Boo. Tot die tijd vermommen ze haar als monster.
Monster Randall is een strebertje in de energiefabriek en komt met het plan om kinderen te ontvoeren, om op deze manier veel meer energie op te kunnen wekken. Sulley en Mike zijn het hier natuurlijk helemaal niet mee eens, maar worden verraden en verbannen naar de mensenwereld. Ook wordt Boo door de monsters ontvoerd. Kunnen de monsters zichzelf uit de mensenwereld redden, en daarmee Boo?

5. Finding Nemo

Inmiddels is er van het vervolg op deze film een trailer beschikbaar, maar Finding Nemo is een absolute klassieker die zich diep in de zee afspeelt. De film begint met het gelukkige clownvis-stelletje, Marlin en Coral, die verhuisd zijn naar een zeeanemoon. Daar legt Coral een hele hoop eitjes.
Wanneer zij op een dag liggen te slapen valt een Barracuda het nest aan. Dit wordt Coral fataal en alle eitjes zijn door de roofvis opgeslokt. Behalve één eitje dat Nemo zal gaan heten.
Omdat het eitje beschadigd is, komt Nemo eruit met een klein vinnetje. Door deze handicap en de gebeurtenissen met zijn vrouw en alle andere kindjes uit het nest, is Marlin heel erg beschermend en voorzichtig met zijn enige zoontje Nemo.
Wanneer hij Nemo uit het oog verliest, is hij zeer aangeslagen, maar twijfelt hij geen moment. Hij gaat op zoek naar zijn verloren zoon in de grote, gevaarlijke oceaan. Hij gaat hierbij geen obstakel uit de weg.
Tijdens zijn zoektocht komt hij de vergeetachtige doktersvis Dory tegen, die Marlin vergezelt bij zijn reis. Het belooft een spannende trip te worden met haaien, diepzeeduikers die vissen gevangen nemen en veel meer situaties die niet ongevaarlijk zijn voor deze kleine visjes.
Een film voor jong en oud, die het tonen van dapperheid en tot het gaatje gaan voor je familie en naasten als boodschap heeft.

4. How to Train Your Dragon

How to Train Your Dragon gaat over Hiccup, die de zoon is van de hoofdman van de vikingen, Stoick. Hij wil graag een grote viking-krijger worden als zijn vader, maar door zijn kleine, magere postuur ziet niemand dat zitten en lachen ze Hiccup uit om zijn ambities. Dit is tevens de reden waarom hij werkzaam is bij een smit.
Draken zijn in de film grote vijanden van vikingen. Wanneer zij op een dag worden aangevallen door een groep draken, vertellen de vikings Hiccup dat hij vooral thuis moet blijven, maar dit doet hij niet. Integendeel, hij wil zichzelf bewijzen tegenover zijn dorp.
Hij besluit om de enige door vikings gevreesde draak te vangen: de Night Fury. Wanneer hij het beest toch laat gaan zonder hem te vermoorden, ziet hij later dat de draak zijn staartvleugels mist.
Hier maakt Hiccup een prothese voor en als de draak ziet waar hij mee bezig is, sluiten de twee een vriendschap. Tijdens het oefenen met de prothese Springt Hiccup op de rug van de draak, die vanaf nu toothless genoemd zal worden. Deze naam heeft de draak te danken aan zijn Inklapbare tanden.
Na dit avontuur krijgt Hiccup toch een kans, en komt in de klas met drakenjagers. Wanneer de lessen met de proefdraken vorderen zien de mensen dat Hiccup verbazingwekkend goed kan omgaan met de draken. Wat zij niet weten is dat hij in het geheim met Toothless oefent. Hierdoor krijgt hij de reputatie als drakenjager en mag hij examen doen.
Hij wil het dorp laten zien dat draken niet zo gevaarlijk zijn als je ze niet aanvalt, maar door de reactie van de vikingen wordt de draak alsnog aggressief. Als dit maar goed afloopt!
How To Train Your Dragon is een mooie film die goed laat zien dat je niet alles voor waarheid aan moet nemen en soms je intuïtie moet volgen. Daarom komt hij op 4 in de top 10 beste animatiefilms!

3. Toy Story

Toy Story is de eerste volledig geanimeerde speelfilm die Pixar ooit heeft gemaakt. De film vertelt het verhaal van het speelgoed van Andy, dat tot leven komt als er even geen mensen in de buurt zijn.
Woody is een cowboy pop en altijd al het favoriete speeltje van Andy. Maar wanneer de jongen op een dag jarig is, krijgt hij een nieuwe pop. Dit speeltje is de plastic ruimteheld Buzz Lightyear.
Buzz voelt zich erg belangrijk in de groep, hij denkt dat hij de wereld dient te beschermen, terwijl het een stuk speelgoed blijft. Daarnaast is Andy erg blij met zijn nieuwe speelgoed, daarom treedt er bij Woody jaloezie op.
De gemoederen lopen hoog op wanneer Andy Buzz wil meenemen naar de Pizza Planet en hij Woody Thuis wil laten. Een hoop geduw en getrek zorgt ervoor dat Buzz uit het raam valt. Omdat Andy Buzz nergens kan vinden, wordt woody meegenomen naar het restaurant. Buzz rent achter de auto aan.
De twee vechten verder, waarna ze uit de auto vallen en in nog grotere problemen komen. De grote vraag is of Buzz en Woody samen tot een oplossing zullen komen, vooral omdat Andy binnenkort zal gaan verhuizen!
Het is een komische film, die uitbeeldt hoe belangrijk hechte vriendschap is. De welbekende klassieker komt op nummer 3 in de top 10 beste animatiefilms.

2. Inside Out

In de animatiefilm Inside Out word je meegenomen naar de bovenkamer van een 11-jarig meisje, Riley genaamd. Haar vader krijgt een nieuwe baan in San Fransisco, terwijl zij in een klein plaatsje in Minnesota woonden. Riley heeft het maar moeilijk met de abrupte en snelle verhuizing. Riley heeft vijf emoties: Joy, Anger, Fear, Sadness en Disgust.
Deze wonen in Rileys hoofd bevindt. Hier sturen ze dagelijks de emoties van het meisje aan. Riley heeft nogal last van de verhuizing en zij kan er niet aan wennen dat ze haar leven opnieuw moet opbouwen. Dit heeft uiteraard effect op de emoties van Riley en dit zorgt voor de nodige commotie in haar hoofdkwartier.
Inside out maakt op een hele gave manier visueel dat alle emoties belangrijk en onmisbaar zijn, het kan niet alleen maar lachen zijn!

1. Wall-E

Wall-E speelt zich af in 2815. Wij hebben ons op aarde wat het milieu betreft flink misdragen. Hierdoor is de aarde onbewoonbaar verklaard.
Het kleine robotje WALL-E (afkorting voor Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) ruimt al zevenhonderd jaar de rotzooi op die wij hebben gemaakt, en comprimeert ze tot kleine pakketjes. Wanneer hij bijzonder afval vindt brengt hij het mee naar huis. Dit is het enige dat het kleine robotje te doen heeft, naast dat eeuwige opruimen van de aarde, natuurlijk!
Op een dag wordt de zoekrobot EVE naar de aarde gestuurd, om te kijken of deze al bewoonbaar is. Wanneer hij haar ontmoet, ontwikkelen zij een band. Ze reizen samen door het heelal en beleven fantasierijke avonturen.
WALL-E is een aniematiefilm die enerzijds erg aandoenlijk is en aan de andere kant een scenario toont van wat de mens met de aarde doet. Deze film is erg mooi, en behaalt daarom de nummer 1 in de top 10 beste animatiefilms.