Top 10 beste aankomende gamefilms

  Games worden tegenwoordig steeds mooier en lijken steeds meer op films. Er worden een hoop gameseries speciaal verfilmd om ook filmliefhebbers aan te spreken. Er staan er best een hoop op de agenda, dus vroegen we in de poll op welke gamefilms jullie zitten te wachten. Hier de top 10!

  10. Sly Cooper

  In 2016 wordt Sly Cooper naar het witte doek gebracht, geregisseerd door Kevin Munroe, die in 2007 een film van Teenage Mutant Ninja Turtles maakte. Om deze animatiefilm zo dicht mogelijk bij de games te houden, wordt er nauw samengewerkt met Sucker Punch Production, de studio die verantwoordelijk is voor de Sly Cooper-serie.

  Het verhaal zal gebaseerd zijn op de eerste game uit de serie en draait om de wasbeer Sly die samen met zijn hulpjes Bandley Turtle en Murray Hippo overvallen pleegt. Dit gebeurt in de games altijd met een dikke knipoog en aan de teaser te zien zal dit ook in de film gebeuren. De stemmen worden helaas niet ingesproken door de originele cast van de games, maar blijft verder trouw aan de serie.

  9. Minecraft

  Hoe kun je een film maken van een game zonder verhaal, waarin je overal kunt gaan en staan waar je wilt, en waarin je zelf alles kunt bouwen wat je maar wilt? Laten we gewoon rustig afwachten, want volgens Mojang (de uitgever van de Minecraft-game) verschijnt de film pas over twee of drie jaar.

  Een script is er nog niet en er wordt nog getwijfeld of de film live-action zal zijn, of dat er gekozen wordt voor een animatiefilm. De regie komt mogelijk in handen van Shawn Levy (Night At The Museum) te liggen, maar ook dat is niet zeker. Producenten zijn er wel: Jill Messick en Roy Lee, die eerder werkten aan LEGO The Movie van begin dit jaar.

  8. Tetris

  Ja, hij staat echt op de planning en jullie zitten erop te wachten. Hoe je van een puzzelgame met vallende blokken een film maakt? Laten we luisteren naar Larry Kasanoff, CEO van Threshold, die de film van Tetris gaat maken.

  "Het wordt een hele grote, epische sci-fi film. Maar het is niet een film waarin we geometrische vormen voeten geven of zoiets. We hebben een verhaal achter Tetris bedacht dat erg tot de verbeelding zal spreken."

  Sci-fi, dus. Wie de film regisseert, weten we nog niet, want het is pas net aangenodigd. Ook een releasedatum ontbreekt nog, maar verwacht dat het nog even gaat duren. De makers moeten zo te horen namelijk nog flink wat uitwerken.

  7. Mortal Kombat

  Er is al meerdere films van Mortal Kombat verschenen, maar die kunnen we maar beter vergeten. Het is natuurlijk ook niet makkelijk om de vechtgame een beetje mooi naar het scherm te brengen. Toch wordt het nog een keer geprobeerd en wel met een screenplay van Oren Uziel, die verantwoordelijk is voor de screenplay van Mortal Kombat: Rebirth en het recentelijk uitgekomen 22 Jump Street.

  Het wordt de derde film die van Mortal Kombat gemaakt is, maar meer dan dat weten we nog niet. In ieder geval mag je bekende karakters als Sub-Zero, Scorpion en Liu Kang weer verwachten, en kun je er geld op in zetten dat er uitspraken als “Finish him!” en “Flawless victory!” voor zullen komen. We horen vast en zeker snel meer.

  6. Metal Gear Solid

  Als je kijkt naar het aankomende Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, zou je haast zeggen dat de film al verschenen is. De graphics van de games zijn inmiddels zo mooi, dat er je alle cutscènes uit de games aan elkaar kunt plakken om een volledige filmserie te maken.

  Maar nee, er komt een echte film, met echte mensen. Volgens de eerste verhalen zou de film gebaseerd zijn op de eerste Metal Gear Solid, die uitkwam voor de PlayStation. Die game gaat over Solid Snake die de wereld moet zien te redden van een nucleaire oorlog.

  Wie de film regisseert, wanneer hij uitkomt en wie Solid Snake gaat vertolken, is nog niet duidelijk. David S. Goyer (bekend van The Dark Knight-trilogie) en Hideo Kojima (geestelijk vader van Metal Gear) schrijven in ieder geval mee.

  5. Tomb Raider

  Al twee Tomb Raider-films gingen deze voor, maar aangezien de games al reboot zijn, zal dit met de films ook gebeuren. In de voorgaande delen wist Angelina Jolie een goede Lara Croft neer te zetten. Lara is in de games echter van uiterlijk veranderd, dus Jolie zal het waarschijnlijk niet nog een keer doen.

  Tegenwoordig staat Camilla Luddington model voor Lara in de games, dus het zou goed kunnen dat zij in deze aankomende avonturenfilm de hoofdrol gaat spelen. Hier is nog niks over bekend, dus wie weet wordt het iemand anders. De screenplay wordt in ieder geval voorzien door Mark Fergus, die eerder als de screenplay schreef voor Iron Man en Cowboys & Aliens.

  4. Mass Effect

  De film komt waarschijnlijk pas in 2018/2019 uit en er zijn nog geen acteurs en regisseur bekend, maar hij komt eraan! BioWare gaf in 2010 al aan de inmiddels driedelige serie naar de bioscoopzalen te brengen, dus dan gaat dat geregeld worden.

  Het zal waarschijnlijk een adaptatie worden van de eerste game uit de Mass Effect-serie, wat betekent dat het om Commander Shepard gaat draaien die in strijd is met Saren en het vijandige ras de Geth. Zeker weten doen we het niet, maar het is in ieder geval bekend dat er medewerkers van BioWare betrokken zijn bij de film.

  Hoe het typerende keuzesysteem uit de games zich gaat vertalen naar de film, moeten we nog maar zien. Allemaal naar het scherm roepen, misschien?

  3. Uncharted

  Alsof Uncharted nog niet filmisch genoeg is: Nate klimt uit een hangende trein, Nate ontvlucht een brandend huis, Nate wordt achtervolgd door een helikopter die complete huizen omver blaast. Nate kan eigen alles en dat gaan we straks ook in de bioscoop ervaren.

  Het verhaal van de film gaat over het gouden beeld El Dorado, dat ook al in het eerste deel van de gameserie centraal stond. Een hoofdrolspeler moet nog gekozen worden, maar een regisseur is er wel: Seth Gordon, bekend van Horrible Boses en Identity Thief. De film staat gepland voor half 2016.

  2. The Last of Us

  Naughty Dog heeft met The Last of Us een gigantisch meesterwerk afgeleverd en het is hoog tijd dat filmliefhebbers dit ook in gaan zien. Daarom krijgen we in de nabije toekomst een film over het apocalyptische verhaal van Joel en Ellie.

  Er is nog maar weinig bekend, maar er gaan geruchten dat Maisey Williams (bekend als Arya Stark in Game of Thrones) benaderd is om Ellie te spelen. Verder zijn er discussies op internet dat Andrew Lincoln (Rick uit The Walking Dead) wel eens genipt kan zijn voor een rol als Joel. Tory Baker (die de stem van Joel in de game verzorgt) ziet de rol ook wel zitten.

  Harde feiten zijn het nog niet, maar het staat in elk geval op de planning dat er een film komt van The Last of Us. Wanneer? Liever gisteren dan morgen, natuurlijk!

  1. Assassin's Creed

  Assassin’s Creed is waarschijnlijk de beste gameserie om te verfilmen; de games zijn namelijk al heel filmisch, met prachtige steden, veel detail en een goed verhaal. Niet gek dus dat dit de film is waar jullie het meest op zit te wachten.

  Er is echter nog weinig bekend. Michael Fassbender speelt in de film, maar het is nog onbekend in welke rol – al dat waarschijnlijk die van Desmond Miles spelen zijn. De film zal zich mixen met de games, maar zal ook geheel nieuwe dingen laten zien.

  Over het verhaal is nog weinig bekend, alleen dat de bekende Animus (het apparaat waarmee je terug in de tijd van je voorouders kunt reizen) in de film zal zitten. Dit is natuurlijk het minste wat we mochten verwachten van een film over Assassin’s Creed, die zonder de Animus ontzettend saai zou worden. De film staat gepland voor 2016 en zal worden geregisseerd door Justin Kurzel.

  Zoals je leest zijn er veel acteurs nog niet bekend, dus vertel ons wie jij graag in de hoofdrollen zien. Wie zou Nathan Drake nou goed kunnen vertolken, of welke actrice is er geknipt voor de nieuwe Lara Croft. Laat het weten!

  Sly Cooper: Thieves in Time

  Verkijgbaar vanaf 27 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.